Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 695900 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20896
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #2100 на: 15 Јули 2015, 01:02:44 am »
гаранција излеа 3 месеци,  од мобилара во велес ми се цените,  не ме фаќа око толку пари за половен тел,  најарно да си барам 5ѕ голд со повеќе меморија.

Јас би гласал за 5ѕ пошо одлично лежи у рака, мада да бидам искрен, мислам дека радо би се кердосал со 6ка ако го најдам по подостапна цена. Таа понуда не е (толку) лоша, пошо е 64 ГБ за 6ка, кој е сепак актуелен модел кој излезе лани.

Не би идел на варијанта „голд“, многу шабански ми изглеа. Али ствар на вкусови.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Присутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5484
  • Пиши лаже
« Одговори #2101 на: 15 Јули 2015, 02:26:59 am »
Или ако ти се многу пари за половен, разгледај го на кратко с6 еџ от на Саше, па оди у мобиларата и земи си го. :)
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Пораки: 7201
  • Бенве сие бенве
« Одговори #2102 на: 15 Јули 2015, 15:36:47 pm »
шо ги ебам ќе ги сечам,  можно е нов да си земам од италија,  сабота ќе знам 100%, со половно не ми се ризикува, телефонот ми е многу битен и не сакам да ми прави јадови

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Бенве сие бенве
« Одговори #2103 на: 02 Август 2015, 08:37:56 am »
Post pod post e ama pominato e vreme taka da nemet problem. Se zaebav so se zaebav zlatno note za zlaten iphone dadov, kazete mi nekoj widget da vidam sto mi ja jade baterijata, 2 pati na den go polnam, isto i dajte mi sovet kako da go "Zaglavam" na 3g ili lte mod zaroa sto iako imam 2crti ubav signal za net mi bega vo edge i ne mozam da otvoram nisto.

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #2104 на: 02 Август 2015, 09:28:09 am »
Што модел зеде, 5С или 6? Исклучи автоматското осветлување, блутут, она за следење тракинг(заборавив како се вика) како гпс... ѕирни тука на оваа страна во софтвер, ке најдеш доста корисни работи за iOS http://gsm.mk/softver/ios

Ако имаш 5С, имаше од Ејпл понуда сите стари корисници на 5С да ги заменат батериите бесплатно
http://www.cnet.com/news/apple-will-replace-your-defective-iphone-5-battery-for-free/
https://www.apple.com/bg/support/iphone5-battery/
« Последно менување: 02 Август 2015, 09:34:25 am tjolie »

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2105 на: 02 Август 2015, 10:11:47 am »
Post pod post e ama pominato e vreme taka da nemet problem. Se zaebav so se zaebav zlatno note za zlaten iphone dadov, kazete mi nekoj widget da vidam sto mi ja jade baterijata, 2 pati na den go polnam, isto i dajte mi sovet kako da go "Zaglavam" na 3g ili lte mod zaroa sto iako imam 2crti ubav signal za net mi bega vo edge i ne mozam da otvoram nisto.

Си турил нешо шо не треба, или си има мака телефонот... Не би смеело 2 пати на ден да го полниш (под претпоставка дека нормално се користи).

Мислам дека не можеш да го „заглавиш“ на 3G. Ако осети пад на мрежата, самиот ќе пребаци на Edge. Кај мене 4G е исклучено, пошо и онака нема некое солидно покривање, а арчи батерија, па мислам дека не вреди.

Не ти треба виџет за батеријата. Оди во Settings -> General -> Usage -> Battery Usage. Ќе ти даде листа со трошачи на батерија за последните 24 часа и последните 7 дена.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #2106 на: 04 Август 2015, 14:34:24 pm »
Што модел зеде, 5С или 6? Исклучи автоматското осветлување, блутут, она за следење тракинг(заборавив како се вика) како гпс... ѕирни тука на оваа страна во софтвер, ке најдеш доста корисни работи за iOS http://gsm.mk/softver/ios

Ако имаш 5С, имаше од Ејпл понуда сите стари корисници на 5С да ги заменат батериите бесплатно
http://www.cnet.com/news/apple-will-replace-your-defective-iphone-5-battery-for-free/
https://www.apple.com/bg/support/iphone5-battery/

5ка има проблеми со батеријата. 5 ес нема.

@МАРЈАН

види во date and time дали ти е уклучено auto update time. Исклучи го тоа.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #2107 на: 05 Август 2015, 13:10:13 pm »

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Бенве сие бенве
« Одговори #2108 на: 05 Август 2015, 14:24:15 pm »
Какво iPhone какви курац, да помине некое време да не губам многу пари си зимам 6еџ или ноут 4 и веќе не експериментирам. Ова ауто апдејт тајм не можам да го најдам кај мене. 5ѕ е телефонот, чисто нов од кутија го извадив

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Бенве сие бенве
« Одговори #2109 на: 05 Август 2015, 14:29:09 pm »
Не е можно на 38% паѓа сабајле у 8 го отштекав од полнач

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11898
  • Архитект
« Одговори #2110 на: 05 Август 2015, 14:41:43 pm »
Ете тоа, на последната слика.

Set automatically - исклучи го.
Види таму GPS. location, да не ти е стално уклучено.

Јас го имам истиот телефон и 2 дена ми е батеријата со цел ден ви-фи.
Ама без 3г-4г.

Отсутен MAPJAH

• Легенда
  • Бенве сие бенве
« Одговори #2111 на: 05 Август 2015, 14:46:55 pm »
Шо ќе ми е без 3г 4г не сум по цел ден дома исто и локација да му исклучам екран да му затемнам апликации да му деинсталирам и на крај да зеам нокиа 3310 бар и да падне да не ми е криво

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55336
  • Махер
« Одговори #2112 на: 05 Август 2015, 14:52:34 pm »
Facebook те дупи, незнам како тоа не е видливо. 34% батерија изел самиот! Па незнам што да правиш треба за толку да изеде една мочана апликација. Убедливо најлошата апликација на планетава е тоа кршот Фејзбук. Затоа ја немам ни кај мене инсталирано.

Види ова:
http://www.imore.com/how-stop-facebook-making-your-iphone-run-crap

http://www.zdnet.com/article/insane-iphone-battery-drain-disable-facebook-apps-location-services/

Знам и јас умирав со Нотево додека изнајдов што ја уништува батеријава дур стои на маса. Така да тоа ќе го имаш секогаш. Мора да се води евиденција за апликациите кои ги ставаш и нивните сетинзи, зошто некои компании се безобразни.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #2113 на: 05 Август 2015, 15:36:19 pm »
Шо ќе ми е без 3г 4г не сум по цел ден дома исто и локација да му исклучам екран да му затемнам апликации да му деинсталирам и на крај да зеам нокиа 3310 бар и да падне да не ми е криво

Мене ми е по цел ден пуштен и 3G и Wi Fi, па пак навечер имам по околу 35% од батеријата (под претпоставка дека не сум ја „изел“ со некоја игра, или тапаток, или Фејсбук). Го имам 5Ѕ и тоа на старо земен (мада поприлично нов беше коа го земав :)), така да, верувам дека треба да подесиш некои сетинзи за да ја уштедиш батеријата.

Отсутен zlatkoa

• Сениор
  • Пораки: 3356
« Одговори #2114 на: 05 Август 2015, 15:43:32 pm »

(мада поприлично нов беше коа го земав :))

Марјан, исклучи ја фејсбук апликацијата целосно и пробај да не ја користиш еден ден воопшто. Види дали има промени кон подобро. Ако има, тогаш прочепкај во сетинзите и види background refresh да ти биде исклучен или поставен on demand само кога ќе ја активираш апликацијата.