Автор Тема: Се за iPhone и останати i уреди.  (Прочитано 660377 пати)

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
Одг: Се за iPhone и останати i уреди.
« Одговори #1650 на: 25 Септември 2014, 11:42:59 am »
Ниту пак јас :)
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 9196
  • Пичлеме
« Одговори #1651 на: 25 Септември 2014, 11:46:11 am »
Уф ама ме мрзи да пишувам сеа...

Доволен е најобичен пример. Преку блутут не можам да си пратам слика од ајфон на Нокијава моја :D

Знаев дека ако се вмешам на темата, самото то си повлеквит еден куп објаснувања после...истите ги има на еден куп форуми за технолоигија, мобилни телефони и така натаму. Има доволно муабети за недостатоците и нејузерфрендли моментот на Епл, за разлика од останатите брендови кои се порасположени за соработка, а и поевтини.

Епл е еден самобендисан бренд кој врз стара слава си наплаќа брдо пари за играчките.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #1652 на: 25 Септември 2014, 11:47:35 am »
Јебао те блутут ;D

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1653 на: 25 Септември 2014, 11:48:47 am »
Секој што ќе каже дека иос како оперативен систем не е добар очигледно немал искуство со истиот. По стабилен оперативен систем не постои! Кога излегоа ајфони луѓе се бунеа зашто не се вадела батеријата, после кратко сфатија дека нема потреба да се вади батеријата баш од овие причини.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #1654 на: 25 Септември 2014, 11:51:44 am »
Стабилен е затоа што во глобала и не е баш оперативен систем, со мултитаскинг, дрн дрн јариња...
Во поново време вметнува некои „новини“ кои кај другите оперативни си функционираат години...
Батали, немам живци да се расправам со фанови на играчките на Епл, можам само да се заебавам, ама не и да се расправам ;D

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #1655 на: 25 Септември 2014, 11:54:08 am »
Не се расправаме, дебатираме :) Каде го прочита/виде тоа дека ајфонот нема мултитаскинг и дали си имал некогаш проблем со мултитаскингот на истиот што си толку незадоволен?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20893
« Одговори #1656 на: 25 Септември 2014, 11:54:25 am »
Уф ама ме мрзи да пишувам сеа...

Доволен е најобичен пример. Преку блутут не можам да си пратам слика од ајфон на Нокијава моја :D

Знаев дека ако се вмешам на темата, самото то си повлеквит еден куп објаснувања после...истите ги има на еден куп форуми за технолоигија, мобилни телефони и така натаму. Има доволно муабети за недостатоците и нејузерфрендли моментот на Епл, за разлика од останатите брендови кои се порасположени за соработка, а и поевтини.

Епл е еден самобендисан бренд кој врз стара слава си наплаќа брдо пари за играчките.

Тоа со блутутот е можда најбезвезниот квази-аргумент било кога искористен во некој разговор.

Епл е многу појузерфрендли него ли било кој Андроид. Не е толку јузерфрендли према тие што сакаат да р’чкаат и експериментираат со телефони.

Епл има дизајнерски тим кој ги создава работите, а не плочкари кои се инспирираат од најновата понуда од шпанската керамика. Епл има програмери кои го создаваат иОС и го оптимизираат да работи најдобро можно со хардверот на кој се инсталира. Не прави едно множество инструкции, па да го даде на било кој да го распрди и да му ебе мајката.

Се согласувам дека сеуште се премногу скапи. Како што кажав пред некое време, порано можда можеа да си уживаат у нивниот елитизам, ама сега веќе тоа не е до толку случај.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #1657 на: 25 Септември 2014, 11:56:37 am »
Таман работа да се расправаме :)

Јас не сакам да те убедувам дека епл се најдобри. Мене ми одговараат и сум задоволен, друг што сака нека си користи. Него чисто дискутираме што не ти се допаѓа, или ти се допаѓа кај епл. Не ти ја разбрав таа реченица за доплаќањето и затоа те прашав.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #1658 на: 25 Септември 2014, 11:59:14 am »
Го спомнав блутутот заради заебанција, како што реков, за Епл не сакам веќе да се расправам, можам само да се заебавам.
А за тоа јузер френдли, не зборам само во поглед на Андроид (а и не го спомнав Андроид како подлога за споредба). Зборувам општо за Епл вс останати брендови, уреди, оперативни...

А околу плаќањето, доплаќањето...
Фабрички заклучен, отклучен, неврлок...

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #1659 на: 25 Септември 2014, 12:04:35 pm »
Епа ајде де кажи нешто конкретно за јузер френдли мааните на епл, сеедно со што споредуваш. Дека се поскапи, поскапи се, тоа е јасно.

Заклучен отклучен нема кај другите?

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #1660 на: 25 Септември 2014, 12:18:25 pm »
Напишав погоре, ги има сите тие работи на рандом форуми за технологија. Ги има и на нашиот ИТ.ЦОМ.МК.
Еден куп муабети за предностите и недостатоците на Епл играчките.

А искрено мене не ми сметаат маните, јас не користам такви играчки (би користел ако некој ми дај поклон таква играчка), јас само пренесов дел од незадоволствата на рандом луѓе кои ги познавам и кои имале отпоќе време (и пари) за да споредуваат, тестираат...

Истото како и за колите. Тој бренд ми се допаѓа, тој не. Не ги имам сите извозено, ама горе долу од муабетите по форумов знам кои се предности и недостатоци на одредени брендови, оти некој ги возел, тестирал, споредувал...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #1661 на: 25 Септември 2014, 12:33:02 pm »
Секој што ќе каже дека иос како оперативен систем не е добар очигледно немал искуство со истиот. По стабилен оперативен систем не постои! Кога излегоа ајфони луѓе се бунеа зашто не се вадела батеријата, после кратко сфатија дека нема потреба да се вади батеријата баш од овие причини.

Јас имав и тврдам дека не е стабилен.

И сеа шо?

;D ;D ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1662 на: 25 Септември 2014, 12:48:49 pm »
Нишо, земи Алкател Фајр :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пичлеме
« Одговори #1663 на: 25 Септември 2014, 13:10:46 pm »
Нокиа од кога произведва свиткани телефони ехехеееееее ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #1664 на: 25 Септември 2014, 13:43:21 pm »
Колку кул телефон беше овој на времето...