Вака, со ред...
- Хаубата многу веројатно дека ќе мора целата да се префарба, пошто е решето направена.
- Крилата се лом направени, пошто кај нас стока паркира, а не луѓе, па внимателното отварање врата е непоимлива ментална тортура и затоа се избегнува по секоја цена. Без разлика на тоа што лом му ја правиш колата на тој до кој си паркирал.
- На возачката врата има вдлабнатина и оштетување, како последица од откачувањето и паѓањето на дел од рампа на градски паркинг.
- На лева задна врата има последица од тап удар, пошто има искривување, а не е пукната боја/лак. Мора пеглање и средување од корен.
- На совозачка врата има три вдлабнатини непосредно под прозорот, ради тоа што кога горенаведената стока проаѓа на паркинг, не е битно да се обрнува внимание на паркираните коли.
- На десна задна врата има оштетување од некакво гребење. Не сум најсигурен, ама нешо ми кажуе дека сам сум си крив за тоа, оти се праев паметен у погрешен момент.
Имам понуда од Аутомакедонија за средување (пеглање, фарбање, лакирање) на 3/4 од колата, односно се’ без браници, задна хауба и кров, и се мислам дали да се нафаќам или не. Во понудата е вклучено полирање на целата кола на крај. Има ли некој некакви информации за стручноста на „молеро-фарбарскиот“ дел од сервисот на Аутомакедонија?