Автор Тема: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC Invite  (Прочитано 179031 пати)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Одг: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC Invite
« Одговори #600 на: 25 Март 2014, 18:54:29 pm »
Дали ти текна да ги замолиш да ти пуштат едно црево од боцата со вентилче? Кога ќе шетате пак со лепша третина и четворонога третина да можеш на плинско кафе да си свариш, ЕБАГО! Исто така практично би било и за отстранување боја од врати, само бренерче ќе си монтираш и терај.

Фала позз.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
« Одговори #601 на: 25 Март 2014, 19:06:08 pm »
Со здравје да е благодетот.

Мислам дека прочитав некаде дека е ставена капалка, и дека вбризгува бензин над 3800 вртежи. Но, ги прочитав сите пораки на Велештрумф и неможам да најдам дали е точно тоа што мислам дека го прочитав. Ова со вбризгувањето над 3800 (ете нека е и 4000-4500) е многу фина работа за ентузијасти и драго ми е што така го направиле кај тебе. Дури јас би го ставал кај сите што сакаат да си ја корнат колата на високи обртаи за џабе пари (на плин), да си го направат тоа при инсталација. Бенефитите ќе ги имаш од плинот во секој случај, а автоматски при „ентузијазам“ ќе си повлече и бензин. Воедно и така со плин може да си дозволиш квалитетен 100 октански бензин, како и плус некој џиџијев адитив за бензин, па на секое потстиснување ќе си се издувуваат автоматски дизните на бензин, а и ќе се вбризгува квалитетното гориво.

Браво.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #602 на: 25 Март 2014, 19:17:29 pm »
Еве:

Стави плин?

Не само плин шо турив, него и цел плински уред, за да има поента :)

Ајде аирлија, да и се изнавозиш сега.
Кажи ми имаше некој посебни барање околу штелувањето ?

Фала :)

Не. Над 3800 е турено да пљука троа бензин :)

Ќе го трчаш :D

Честитки и од мене за поставениот плински уред Веле, би сакал некој ден ако не е проблем да разгледам на раат Лансерот, ако може и едно кругче да видам како тоа изгледа во пракса со оглед на тоа да доста ни се слични моторите. Капалка поставија ли? Колку отприлика троши уље капалката и како тоа изгледа во пари?

Тенќу.

Имат снемано проблеми, само кажи кога можеш, ја сум на одмор неделава.

Ставија капалка (последните слики, тоа со жолто капаче), треба да се проверува на околку 3500-4000 км, не знам колку чини маслото за нејзе.

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7075
« Одговори #603 на: 25 Март 2014, 19:25:04 pm »
Одлична инвестиција.

Со ваков плински уред се исплати пазарување на сочуван бензинец, јапанец по можност и ставање на плин/бензин.

Не знам дали и кај мене на Тојотата се исплати да вложам пари и за плин кога  веќе има 200.000

Отсутен Sale

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 121
« Одговори #604 на: 25 Март 2014, 19:34:14 pm »
Ќе го трчаш :D

Честитки и од мене за поставениот плински уред Веле, би сакал некој ден ако не е проблем да разгледам на раат Лансерот, ако може и едно кругче да видам како тоа изгледа во пракса со оглед на тоа да доста ни се слични моторите. Капалка поставија ли? Колку отприлика троши уље капалката и како тоа изгледа во пари?

Тенќу.

Имат снемано проблеми, само кажи кога можеш, ја сум на одмор неделава.

Ставија капалка (последните слики, тоа со жолто капаче), треба да се проверува на околку 3500-4000 км, не знам колку чини маслото за нејзе.

600 денари 0.5л, 1150 денари 1л.

И некој од погоре праша каква е капалката, капалката е вакумска.
.!.

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
« Одговори #605 на: 25 Март 2014, 20:19:32 pm »
Одлична инвестиција.

Со ваков плински уред се исплати пазарување на сочуван бензинец, јапанец по можност и ставање на плин/бензин.

Не знам дали и кај мене на Тојотата се исплати да вложам пари и за плин кога  веќе има 200.000

Каде што ја перам колата доаѓа и еден што вози Такси (вози на долги релации) со Тојота Корола Седан Д4Д (Дизел).

Тојотата изгледа како нова. Кога видов колку има поминати ќе седнев за малку :)

370000 KM поминати, и вели дека нема никакви проблеми.

Така да.. :)

Мислам дека 200 000 не се нешто премногу и за твојата бензинец.

Колата изгледа како нова

Отсутен BokiCivic

• Сениор
  • Пораки: 3803
  • Боинг 747
« Одговори #606 на: 25 Март 2014, 21:16:29 pm »
Ќе си возиш и ќе си ужуваш. Одличен плински уред имаш ист како мојот само што јас немам капалка немало потреба. Нема да имаш никаков проблем. Пали вози :)

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #607 на: 25 Март 2014, 21:21:52 pm »
колку троши капалката?

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #608 на: 25 Март 2014, 21:39:10 pm »
Капалката може и сам да ја штелува, на загреана кола една капка на 12 до 15 секунди.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #609 на: 25 Март 2014, 21:51:07 pm »
На колку време ке отиде литро?

Отсутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
« Одговори #610 на: 25 Март 2014, 21:53:30 pm »
Зависи, кај мене пола литар иде на 3-4000 км.
Финтата со капалката е што многу лесно се раштелува, па си сака проверка повремено.
Стоперицата во рака и си броиш :)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #611 на: 25 Март 2014, 22:12:02 pm »
Кај мене е подесена на 10 сек и троши околу пола литар на 2000-3000км, зависи колку ти работи колата у лер  :)

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5548
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #612 на: 25 Март 2014, 22:38:56 pm »
kolku kosta instalacija na uredot?
Dali cenata se menuva so ogled na toa deka i kapalka ima?

Ova moze i po PP.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #613 на: 25 Март 2014, 22:54:30 pm »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #614 на: 27 Март 2014, 02:19:18 am »
Денеска завршени обврски со атестирање на плинскиот уред. Има многу заебанции и трчања наваму-натаму, ама па битна работа е. Фајнали, земав нова сообраќајна каде е впишан плинскиот уред. Постапката беше обавена во АМ Церт (Аутомакедонија).

Денеска покасно (треќа смена) сменета зимската во летна постава тркала. Сам, у гаража у ГТЦ, со слушалчиња на уши, натенане, за отприлика 70 минути.

Сефтосани и McGard шрафчињата:

Прашање: Дали им е потребно троа разгазување на гумите? Доле во гаражата многу шкрипеа додека вртев во место или при споро движење, а после на искачање од гаража ми проклизаа :-\

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.