Автор Тема: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC Invite  (Прочитано 179018 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Одг: Mitsubishi Lancer 1.5 MIVEC Invite
« Одговори #585 на: 25 Март 2014, 00:35:00 am »
Хахаха, true that ;D

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #586 на: 25 Март 2014, 00:46:50 am »
Почнаа радостите со плинот, а тек па кога ке пројдеш градска 400 км со тие 1300 денари машала

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7056
« Одговори #587 на: 25 Март 2014, 10:15:35 am »

Возам 13 години, ама ниеднаш до сеа не ми се десило на напунам било каков резервоар и тоа да ме кошта 1300 денара :)

Купи скутерче да видиш што е полнење резервоар за 250 ден и при тоа да поминеш скоро 200 км
;D ;D ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #588 на: 25 Март 2014, 10:21:31 am »
Неам кучето кај да го турам :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #589 на: 25 Март 2014, 10:28:45 am »
Ќе го трчаш :D

Честитки и од мене за поставениот плински уред Веле, би сакал некој ден ако не е проблем да разгледам на раат Лансерот, ако може и едно кругче да видам како тоа изгледа во пракса со оглед на тоа да доста ни се слични моторите. Капалка поставија ли? Колку отприлика троши уље капалката и како тоа изгледа во пари?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #590 на: 25 Март 2014, 10:29:40 am »
Еххх ќе се дизајнира нешто .... јас сум гледал 4 ца на скутер не па за човек+куче.

Мал хинт:
Има држач за куфер позади (лесно приспособлив за кафез)

;D ;D ;D

Се шалам. За вас најдобра варијанта овие германскине со приколица и можам да замислам Тор со наочари за ветер на него и марама ... главни фраери ќе бидете ;)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #591 на: 25 Март 2014, 10:36:10 am »
Ќе го трчаш :D

Честитки и од мене за поставениот плински уред Веле, би сакал некој ден ако не е проблем да разгледам на раат Лансерот, ако може и едно кругче да видам како тоа изгледа во пракса со оглед на тоа да доста ни се слични моторите. Капалка поставија ли? Колку отприлика троши уље капалката и како тоа изгледа во пари?

Тенќу.

Имат снемано проблеми, само кажи кога можеш, ја сум на одмор неделава.

Ставија капалка (последните слики, тоа со жолто капаче), треба да се проверува на околку 3500-4000 км, не знам колку чини маслото за нејзе.

Еххх ќе се дизајнира нешто .... јас сум гледал 4 ца на скутер не па за човек+куче.

Мал хинт:
Има држач за куфер позади (лесно приспособлив за кафез)

;D ;D ;D

Се шалам. За вас најдобра варијанта овие германскине со приколица и можам да замислам Тор со наочари за ветер на него и марама ... главни фраери ќе бидете ;)

Не е само човек+куче бе, женет чоек сум ја :)

Ме тури у мисла за ова со приколица и гоглс... Тоа би било стварно кул :D
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 9998
« Одговори #592 на: 25 Март 2014, 10:38:07 am »

А еве ти уште поедноставна варијанта:

За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #593 на: 25 Март 2014, 10:55:22 am »
Приколицата е со торзиона ќе да е VW Golf (тролололо), треба нешто со мултилинк, дај некоја Алфа хаварисана со здрава задница ќе најдеме, има да љетиииииии

;D ;D ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #594 на: 25 Март 2014, 10:59:04 am »
Види ги бе... ја едвај плин турив, они сеа скутери ми шиткаат :D

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #595 на: 25 Март 2014, 13:28:38 pm »
Topki so ke go trampas sega. So zdravje da si stedis.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #596 на: 25 Март 2014, 13:33:08 pm »
Ќе ти ѕвонам деновиве да се видиме :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3068
« Одговори #597 на: 25 Март 2014, 18:17:46 pm »
Кантичето масло е 3600 денари, во Плимонт. Мислам дека е 500мл.

Инаку од мое искуство плинот во Макпетрол е најдобар. Во Наш Гас и слични лоу баџет плинари не сум ставал, само уште на окта и лук оил имам ставано, и МП е подобар.

И кога ќе идеш во странство, да не се изненадиш дека со нивниот плин ќе поминеш помалку километри, тапа е скоро сегде, освен Шел (Корал Гас) во Грчка мислам.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #598 на: 25 Март 2014, 18:29:09 pm »
Topki so ke go trampas sega. So zdravje da si stedis.

Јап, не би го шиткал сеа :) Тенќу :)

Ќе ти ѕвонам деновиве да се видиме :)

Ајде, додека сум на одмор, после којзнае кај ќе заакам :D

Ок Позззззз

Кантичето масло е 3600 денари, во Плимонт. Мислам дека е 500мл.

Инаку од мое искуство плинот во Макпетрол е најдобар. Во Наш Гас и слични лоу баџет плинари не сум ставал, само уште на окта и лук оил имам ставано, и МП е подобар.

И кога ќе идеш во странство, да не се изненадиш дека со нивниот плин ќе поминеш помалку километри, тапа е скоро сегде, освен Шел (Корал Гас) во Грчка мислам.

Ја еве прво натанкуење, од ОКТАН во Н. Лисиче. Не би знаел дали е добар или не, пошто немам со што да го споредам :)
Наскоро ќе идам за Бугарија, па некоја препорака таму каде да ставам? Лукоил, ОМВ?

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3068
« Одговори #599 на: 25 Март 2014, 18:48:03 pm »
Ја еве прво натанкуење, од ОКТАН во Н. Лисиче. Не би знаел дали е добар или не, пошто немам со што да го споредам :)
Наскоро ќе идам за Бугарија, па некоја препорака таму каде да ставам? Лукоил, ОМВ?

Ќе стаиш на повеќе бензински исто плин и ќе гледаш и километража и понашање на моторот (трокирање недајБоже и сл).

Јас кога идам за Бугарија во Крива Паланка влегувам на Макпетрол и полнам до врв, тоа ми дава 400ина км вожња. Таму ако мораш да доставаш бирај бренд бензинска. Од ОМВ имам возено во Србија плин, и ок беше.