Автор Тема: Половно возило до 8500-9000 еур од поново годиште (2009 навака)  (Прочитано 13897 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
Какви препораки, просто да се дивиш. Од поло до октавија, преку суперб и Леон, покрај голф и мазда наспроти бемве...

Став издефиниран како да бара плавуша кола до 9К ама незнае каква и треба, а уште 14 плавуши ја советуваат и и даваат памет :) :D :D

Искрено оваа тема изгледа како да си отишол на пластичарска, бараш сушара ама ти нудат од врвка до столици, пошто веш и префрлен на столица се суши .

Без навреда...
Да се дефинира првичната употреба на возилото, намена, поминати километри годишно, колку би се одвоило за сервис, дали европско возило, дали јапонско, корејско, или нешто трето...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
Епа дека не е дефинирано затоа од сава до дунава...
Давам предлози само за помали коли Cha.ke си кажа дека му треба претежно за во град, затоа, поло, фиеста, мазда 2 и т.н. Сепак помала кола помалку трошоци.

Отсутен Cha.ki

• Почетник
  • *
  • Пораки: 27
Јас знаев дека ваква ќе испадне работата и затоа се мислев дали воопшто да пишам тука, ама реков ај ќе си ја пробам среќата :)
Значи како и што пишав колата ми треба претежно за в град, и во принцип гледав Голфови и Октавии (и по некоја Корола) и тоа е тоа. Јас мислам дека пазарот тука е слаб со коли во тој ранг (околу 8,5К еуро, неувезени и со малце км). Поло, фиеста, и сл. не гледам дека ми се мали коли (сум ги возел  нив), и затоа ги имам исклучено од потрагата.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6811
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
Една е регистрацијата за Голф 1.2 а дупла за Акордот 2.4, едни се 15-ки дупло се 17-ки, а на 5 години стара кола, најверојатно уште оригиналните се тераат.
Мора и математика за трошоците да се направи, и колку луѓе ќе се возат, па можи и купе да се одбери, или не?

Пример можи, еден добро опремен Мегањ, ама пусти рачки и на овие им се љуштат.

или пример лоу левел? Астра со 20000 км.

Треба да си се повозиш во некои коли да видиш шо те бендисва, и лично сметам дека пазарот воопшто не е мал.

Отсутен Cha.ki

• Почетник
  • *
Е па тие се советите шо ги барав, за меганите немам инфо од прва рака, само од рекла-казала дека се распивеле многу, а за Астрата, иста ваква брат ми возеше надвор и рече дека понепрегледна кола немал возено, и не ми препорачува ич нит да гледам.
Нејќам да купам кола по секоја цена од повисока класа - Акордот, и после да немам пари за нови гуми то ест да ми се скапи па „ајде уште една сезона ќе издржат“ Иначе купе не можи дека тројца големи ке треба да не собери :)

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11810
  • Архитект
Еве и овде импрезата.........

http://www.reklama5.mk/AdDetails?ad=1832875

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
батко, ако имаш 9к евра за кола на старо.

Земи си нова Киа Сид, дај 6 за учество и другите плаќај си ги на рати. Нова кола имаш. Гледам ти е страв да не е стара па по сервиси итн итн.

Затоа нова си е нова ем имаш 7години гаранција бензинец 1,4 таман за намената што ти треба. Ако некогаш после 3,4 години решиш повеке да возиш едно плинче и завршена работа

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9226
и ова е топ варијанта. Ако е здраво количево оди провериго на сервис и земај одма

Отсутен Cha.ki

• Почетник
  • *
Да бев за нова кола ќе почнев тема на друго место, колку и да е Сидот, ми го прекорачува буџетот и идејата за кола за многу. Ова со сеатот е топ варијанта на прв поглед. Ќе го видам викендов, па во комбинација со другите ќе падне ваљда некоја одлука.

Отсутен brm brm

• Редовен
  • Пораки: 2653
Епс гледаш незнаев, затоа предложував мали возила, мој предлог да погледнеш некое ауди а3 не е мало таман е. Или а4 тенкови се, не се коли

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 674
Одг:
« Одговори #56 на: 04 Декември 2015, 18:34:04 pm »
Кaкo штo гледaм Алтеaтa е oглaсенa вo 01 месец 2015 гoдинa, тaкa дa незнaм дaли уште е aктуелнa пoнудaтa

Отсутен Cha.ki

• Почетник
  • *
А3 е топ, пред нос ми избега една 1.2 TFSI од 2011 со 65000 км за 8700 еур. Малце е помал гепекот од Голф ама не смета ич.
Во принцип ми беше идеја ако некој член има нешто за продавање или некој познат се спрема нешто да продава да спомне овде  :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14706
Јас знаев дека ваква ќе испадне работата и затоа се мислев дали воопшто да пишам тука, ама реков ај ќе си ја пробам среќата :)
Значи како и што пишав колата ми треба претежно за в град, и во принцип гледав Голфови и Октавии (и по некоја Корола) и тоа е тоа. Јас мислам дека пазарот тука е слаб со коли во тој ранг (околу 8,5К еуро, неувезени и со малце км). Поло, фиеста, и сл. не гледам дека ми се мали коли (сум ги возел  нив), и затоа ги имам исклучено од потрагата.

Купи си Голф/Октавија/Леон другар и не му ја мисли. Кога не знаеш што сакаш тоа е најдобрата варијанта :D
И спаѓаат во твојата спецификација (90%) и не ти треба голема кола.

Оди до Порше сигурно имаат нешто на лагер да ти понудат како користено возило.

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 674
Одг:
« Одговори #59 на: 04 Декември 2015, 18:49:02 pm »