Автор Тема: Проблем со палење  (Прочитано 10906 пати)

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5003
  • The Spartan General
Одг: Проблем со палење
« Одговори #15 на: 27 Октомври 2015, 15:50:49 pm »
Хм, не би препoрaчaл купувaње нa ефтинo ѓубре, ќе ги менувaш секoјa гoдинa.

Мондео мк1 на татко ми јадеше два сета греачи годишно првите две години откако беше во нас затоа што стариот не му се даваа многу пари за делови. Се сеќавам, во 2006та тупнав 80 евра за оригинални греачи моторкрафт. До ден денешен работат. А тогаш се мрштеше оти биле многу скапи.  :)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Charlie

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
« Одговори #16 на: 27 Октомври 2015, 16:49:28 pm »
Хм, не би препoрaчaл купувaње нa ефтинo ѓубре, ќе ги менувaш секoјa гoдинa.

немора да значи..кај мене мајсторот( и сосед) ми наплати 1200 ден за четири греача,што марка се незнам и не ме интересира.
битно три зими секогаш на прва пали,еве сеа оваа ке биде четврта. и тоа на кола стара како неговата
за тие пари сум и презадоволен :D

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Одг:
« Одговори #17 на: 27 Октомври 2015, 17:13:40 pm »
Се пoгoдиле или не сте јa ни пaлеле пречестo. И кaј мене беше мoндеo, дoдекa не стaвив нештo пoдoбрo читaј пoскaпo првите две гoдини сменив двa три кoмплетa, и Лaки плaчките се стaндaрд.

Отсутен SHADOWFOX

• Почетник
  • *
  • Пораки: 19
« Одговори #18 на: 30 Октомври 2015, 22:42:39 pm »
Zdravo. Imam dosta delikatna situacija so kolata. Opel Omega 2.2 DTI, model 2002, nekolku pati nesakase da zapali. Servisiraa navodno vakum za gorivo (koga ja parkirav so prednica na trotoar ne palese). Vtor pat isto taka ne palese so start up sprej zapali. i sega eve pak po tri meseci ja nosam so badnik sluzba na servis. Proveria skoro se . Im ostana samo BOSCH pumpata. Dajte sovet. Pozdrav
Some things appear further than they are...

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7784
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #19 на: 30 Октомври 2015, 23:28:25 pm »
Епа ако останала само бош пумпата однеси ја во Кавадарци кај човекот што поправа бош пумпи.
Немам контакт од човекот ама сигурно има некој на форумов.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4970
Одг:
« Одговори #20 на: 31 Октомври 2015, 10:29:03 am »
Ako e vp44pumpa samo vo kavadsrci se sreduva po propis ko sto treba ama ceni nejkes da znaes....

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13839
« Одговори #21 на: 31 Октомври 2015, 11:34:04 am »
Колку што знам слушав некоја цифра од 400 евра за VP44

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5003
  • The Spartan General
« Одговори #22 на: 31 Октомври 2015, 11:36:57 am »
Колку што знам слушав некоја цифра од 400 евра за VP44

400-600 лева во Бугарија. 100че за услугата да ти ја пратат до таму. Иначе, Мондео ТДДИ (не коммон реил) имаат такви пумпи.  ;)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #23 на: 31 Октомври 2015, 18:04:21 pm »
Zdravo. Imam dosta delikatna situacija so kolata. Opel Omega 2.2 DTI, model 2002, nekolku pati nesakase da zapali. Servisiraa navodno vakum za gorivo (koga ja parkirav so prednica na trotoar ne palese). Vtor pat isto taka ne palese so start up sprej zapali. i sega eve pak po tri meseci ja nosam so badnik sluzba na servis. Proveria skoro se . Im ostana samo BOSCH pumpata. Dajte sovet. Pozdrav
@SHADOWFOX Da prasam,  koga ja parkiras na uzgornica - udolnica ne pali? Kolku litri gorivo imas vo rezervoar?Dali toa go pravi na pola rezervoar?
Kolku ima pritisok pumpata za gorivo ( vo bari?).
Ostanuva pokraj se sto prasav, dali gi proveri site senzori na motorot, dali  i sto pokazuva na tester.
Pisi....

Отсутен Monter

• Почетник
  • *
  • Пораки: 48
« Одговори #24 на: 14 Ноември 2015, 21:43:44 pm »
фокус 2003 тдци само кога е ладно првото палење вергла повеке пати пали од прва значи ама повеке вергла понатаму сите палења се во ред значи ова е само со првото палење, дали може од греачи да биде или во филтер за нафта да има вода или  ....... (греачите проверени различна омажа покажуваа)

Отсутен VladeFF

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 83
« Одговори #25 на: 15 Ноември 2015, 12:03:12 pm »
Ако имаш расипан грејач, најверојатно е дека на прво палење кога ќе е поладно ќе изгаси веднаш штом ќе запали. Исто така не треба да се грејачите со голема разлика во отпорот, односно не треба да има ни преголем ни премал отпор.
Се зависи колку долго верглаш на првото палење.

Отсутен goce79

• Почетник
  • *
  • Пораки: 9
« Одговори #26 на: 25 Ноември 2015, 21:58:56 pm »
Ај да не отворам нова тема ќе напишам тука,
се работи за поло 1.4 бензин и тешко пали само кога врни или после дожд или голема влажност како магла.
Вергла долго дури не запали и после дури не постигни работна температура моторот можи да трокира дури и да угасни.Еднаш ко ке запали после нема проблем пали најнормално.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7784
  • Плинаш!!!
Одг:
« Одговори #27 на: 25 Ноември 2015, 22:26:35 pm »
Провери кабли за свеќици или имаш проблем со струјата.

Отсутен SHADOWFOX

• Почетник
  • *
« Одговори #28 на: 06 Февруари 2016, 17:51:35 pm »
@SHADOWFOX Da prasam,  koga ja parkiras na uzgornica - udolnica ne pali? Kolku litri gorivo imas vo rezervoar?Dali toa go pravi na pola rezervoar?
Kolku ima pritisok pumpata za gorivo ( vo bari?).
Ostanuva pokraj se sto prasav, dali gi proveri site senzori na motorot, dali  i sto pokazuva na tester.
Pisi....
@ Alfista -----Fala za sovetot, im predloziv na deckive vo servis i navodno proverile se i site drugi moznosti gi isklucija po proverkite,Pa situacijava se razvi bas kako sto nesakav (BOSCH pumpata ne bila vo dobra sostojba). Kako sto mi objasnija posle vtora proverka ispadna deka elektronikata na BOSCH pumpata bila ok, no kukjishteto bilo za milimetar osteteno-neispravno-izedeno ili kako i da e. Smenija kukjishte i ja testiraa povtorno i sega raboti bez problem. Rezervarot za gorivo go nadopolnuvam koga ke vidam deka ostanale 3/4. Celava situacija me udri po djeb edno 250 evra, a predhodno za istiot problem plativ na tripati vkupno 14-15000 denari i kobajagi se e ok bese muabetot. Kolata e odlicna no ete na 150000 km moze da ispadne i po nekoj problem. Generalno nema od sto drugo da se pozalam.

@Alfista- nova situacija. Smeneto kukiste na BOSCH pumpa. Poln rezervar. Rabotese ( namerno ja parkirav so prednica nagore ) se dodeka ne stigna rezervarot do pola. Kazi sovet mi ide za glava da se tresnam sam sebesi. Dajte nekoj saglam serviser za OPEL sto ke znae barem saglam dijagnostika da napravi. Pozdrav
« Последно менување: 15 Февруари 2016, 16:03:24 pm SHADOWFOX »

Отсутен SHADOWFOX

• Почетник
  • *
« Одговори #29 на: 06 Февруари 2016, 17:59:02 pm »
Епа ако останала само бош пумпата однеси ја во Кавадарци кај човекот што поправа бош пумпи.
Немам контакт од човекот ама сигурно има некој на форумов.
@ZilePunto.......BOSCH-istive vo drzavata drzat monopol, toa ti e isto ko od rak da si bolen (skraja da e) i od niv samo da mozes lek da kupis. Nacukale ceni ko bubrezi da kupuvas. Ova mi e prv DIESEL i se nadevam deka nikogas povekje nema da kupam DIESEL. Benzinec e cista rabota pomalku se komplicirani.