Автор Тема: Јонизатор за во автомобил  (Прочитано 23820 пати)

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
Одг: Јонизатор за во автомобил
« Одговори #60 на: 11 Октомври 2011, 23:33:19 pm »
Трпе батали го тоа што си го напишал...Мирисот на озонот што го создава јонизаторот нема врска со тоа то го пишуваш. Сигурно си имал можност да го осетиш мирисот во воздухот после грмотевици откако ќе се смири времето. Тогаш сите дишат со полни гради...никој не се отрул туку напротив се изнадишил чист воздух. Не џабе вакви јонизатори се препорачуваат кај болни од астма и проблеми со дишењето. Јонзаторот во некои клима уреди е составен дел од уредите. Досега нигде не сум слушнал нешто негативно за ваков уред и истиот во разни варијанти и изведби се продава секаде во светот

Тоа не го напишав јас туку го најдов на http://mk.wikipedia.org/wiki/Ozon, а го побарав пошто пред некое време од MESSER ми дадоа литература за некои гасови вклучувајќи и озон.
Целта не ми беше напад на уред со кој сум немал искуство и не сум го проучил.
И еден гром загадува колку 10000 или 1000 возила не ме фаќај за збор, на дискавери имаше емисија неодамна.
Го спомна Озонот и целта ми беше да напишам некои сознанија.
Ако си сигурен дека не е точно или јас сум во заблуда  (зборам за Озонот) те молам исправиме исправиме.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #61 на: 11 Октомври 2011, 23:33:39 pm »
Eве го и упатството за употреба и одржување:

The ozone level is two times lower than the permissible level established
by UL safety standards.

http://www.airpurifiersdirect2u.com/productimages/amcor/am60.pdf

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #62 на: 11 Октомври 2011, 23:33:48 pm »
Не
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #63 на: 11 Октомври 2011, 23:44:27 pm »
Трпе батали го тоа што си го напишал...Мирисот на озонот што го создава јонизаторот нема врска со тоа то го пишуваш. Сигурно си имал можност да го осетиш мирисот во воздухот после грмотевици откако ќе се смири времето. Тогаш сите дишат со полни гради...никој не се отрул туку напротив се изнадишил чист воздух. Не џабе вакви јонизатори се препорачуваат кај болни од астма и проблеми со дишењето. Јонзаторот во некои клима уреди е составен дел од уредите. Досега нигде не сум слушнал нешто негативно за ваков уред и истиот во разни варијанти и изведби се продава секаде во светот

Тоа не го напишав јас туку го најдов на http://mk.wikipedia.org/wiki/Ozon, а го побарав пошто пред некое време од MESSER ми дадоа литература за некои гасови вклучувајќи и озон.
И еден гром загадува колку 10000 или 1000 возила не ме фаќај за збор, на дискавери имаше емисија неодамна.
Ако си сигурен дека не е точно или јас сум во заблуда  (зборам за Озонот) те молам исправиме исправиме.
Јас не мислам да ја исправам крива Дрина...Едноставно немам причина да се сомневам во користа од користењето на овој уред. До некни се тврдеше и дека светлината се движи со најголема брзина, а сега веќе тоа е под знак прашање. А јас лично википедија не користам ама баш за ништо што не значи дека останатите не треба да ја користат. Наместо да се докажуваме кој што нашол на интернет за или против озонот еве потроши малку време и прочитај нешто и за јонизаторот. Ќе имаш претстава за што се работи, како функционира и после тоа ќе можиш да формираш свое мислење. Самиот факт што уредот докажано го елиминира чадот, ја привлекува и абсорбира прашината т.е. ја прави потешка и ја паѓа на земјата со што ја оддалечува од просторот во кој дишиме укажува на користа од овој уред.....
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #64 на: 11 Октомври 2011, 23:51:04 pm »
Proff, кога ќе имаш малку време, да го сликнеш тоа твоето уредче да видам колкаво е и како изгледа. :) Ако не ти е проблем. Само игла завршува и толку како што разбрав? Фала многу за информациите. Џиџи фала и на тебе, ќе ти кажам ако бидне. :)

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #65 на: 11 Октомври 2011, 23:54:16 pm »

Ако си сигурен дека не е точно или јас сум во заблуда  (зборам за Озонот) те молам исправиме исправиме.
Јас не мислам да ја исправам крива Дрина...Едноставно немам причина да се сомневам во користа од користењето на овој уред. До некни се тврдеше и дека светлината се движи со најголема брзина, а сега веќе тоа е под знак прашање. А јас лично википедија не користам ама баш за ништо што не значи дека останатите не треба да ја користат. Наместо да се докажуваме кој што нашол на интернет за или против озонот еве потроши малку време и прочитај нешто и за јонизаторот. Ќе имаш претстава за што се работи, како функционира и после тоа ќе можиш да формираш свое мислење. Самиот факт што уредот докажано го елиминира чадот, ја привлекува и абсорбира прашината т.е. ја прави потешка и ја паѓа на земјата со што ја оддалечува од просторот во кој дишиме укажува на користа од овој уред.....

Ти објаснив дека не го критикувам јонизаторот. Чисто кажав нешто за озонот како гас.
А и ќе потрошам време и ќе прочитам нешто и за јонизаторот.

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #66 на: 11 Октомври 2011, 23:56:49 pm »
Не е проблем за слика...стои во истото куќиште од пред скоро четврт век :) Така е големо и гломазно но можи да се направии помало и попрактчно

Отсутен slaki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 109
« Одговори #68 на: 21 Ноември 2011, 20:21:25 pm »
Море ме заинтересиравте со ова јонизаториве :),  за правење тнка работа него кажете кај има да се купи добар од продавница и која цена е

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #69 на: 07 Декември 2011, 19:58:21 pm »
Во Konrad  околу 950 ден.
http://www.conrad.mk/
Кат.бр. 856497 цена: 944.00 ден. :)

Отсутен slaki

• Јуниор
  • **
« Одговори #70 на: 08 Декември 2011, 19:15:46 pm »
Мислев за домашна употреба да се земе ама овде во Конрад се од 4000 па нагоре, нешто поефтини, или тоа е понудата и толку одат

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #71 на: 08 Декември 2011, 19:18:05 pm »
Мислев за домашна употреба да се земе ама овде во Конрад се од 4000 па нагоре, нешто поефтини, или тоа е понудата и толку одат
За дома треба да си направиш. Нема да е многу пари. И јас сакав, ама се нафатив да си ставам сабвуфер во кола и тоа ми го одзема времето. :)

Отсутен slaki

• Јуниор
  • **
« Одговори #72 на: 08 Декември 2011, 19:31:08 pm »
Би си направил ако има некој да ми пусти шема и каде се да се купи и како да се состави, видео некое не е на одмет

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #73 на: 08 Декември 2011, 19:44:43 pm »
Би си направил ако има некој да ми пусти шема и каде се да се купи и како да се состави, видео некое не е на одмет
Види понапред. Само ќе си смислиш кутија и заштита.

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #74 на: 08 Декември 2011, 19:49:35 pm »