1996, 8V OHV (lance),JJA motor, servovolan, 1 airbag. ja kupiv 2002 so 69000km... nema nekoe posebno odrzuvanje, no ima bubacki so efito, najgolem problem e neznaenjeto na nasite majstori, no sigurno e taka i za drugite koli..samo ednas me ostaila na pat, vo grad, vo Ohrid,2005, isfrli inicialniot osigurac nad pedalite pod tapacirungot i benzinskata ne dobivase struja .. me odraa vo Ohrid, 2000mkd, mizerijata e sto nikoj mehanicar osven tie specijaliziranite za ford neznae, barem togas ne, a samo se vklucuva osiguracot. Ima i drugi caki, kako i site vozila... moj sovet e da ne se kupuva mk4 od 96 so 37kw, tuku od 97-99, so 44kw..pogolema snaga moze vlece poskapa registracija, no ne se kupuva kola od prva serija.. moze da e se pokvalitetno, no stavaat nrkoj delovi od drugi modeli ford, pa posle moze da ima problemi.. kaj 96 ima i nekoj tehnicki greski, diskovite bea #10mm a brgu vidoa deka ne odgovara i preminaa na #12mm. Samata snaga od 37kw mozno e da e mala , posebno ako ima i servovolan... eve sega po 9 godini go otkaciv speed senzorot, a otkrivam po forumi deka i efito ima nekoj interesni raboti ( ne samo za fiestata)... dobro e sto nema odrzuvanje na rebrast kais , glavata e gusana, nema popravka i ramnenje kako kaj francuskite koli, kruta zaden oves, napred se menuva samo zglob, ne e kako kaj francuskite koli so poluosovini sto treba da se ispusta ulje od menjac..
.. e ne kupuvaj bez servovolan, tesko e za vozenje.. nekoj sto nemaat servo stavaat 155/70/13 gumi za polesno da se vrti violan, ama togas so nasite visoki ivicnjaci i dupki ima problem ... ford Ka e pokratok i tamu moze i bez servo..