Автор Тема: Брисачи  (Прочитано 417568 пати)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6213
  • 69
Одг: Брисачи
« Одговори #825 на: 01 Август 2014, 07:56:11 am »
Се е тоа превара и сите се тие исти.
На пример Ферал колегава ги има околу 3 или 4 години и тек сега почнаа да му покажуваат знаци на истрошеност и дека треба да се менуваат.
Јас до сега брисач за кој не можам да кажам лош збор е BOSCH. 2002 година кога ја купив колата, ги ставив, ги купив од Баумаркет, мислам дека 1200 денари беа, и наредни 5 или 6 години заборавив што се брисачи. Алал парите секој денар. Криво ми е што сега кога бев последен пат пред нова година у Германија не си купив исти.

По нив ставив Валео, траеа година дена и се распаднаа...
После нив ставив Шампион, фино бришеа 6 или 7 месеци и понатака повеќе линии ми оставаа ама тераа уште година и нешто, како и Валеото, па за на крај да се распаднат комплет.

На крај купив Праксис 1 за 300 денари, два комада, и за тие пари се супер. Еве ги после година дена тераат и солидни се...Појавуваат мали знаци на оштетеност, но далеку се за менување. Сигурно има уште година дена да тераат без проблем. Значи 300 денари за 2 години и 700 денари за две години за бренд како Валео и Шампион не би споредувал. Срамота е да ги величам.

Незнам какви се Лукас, ама ми ги пофалија неколку луѓе. Скапички се, но можеби вредат.

На 206-ката пред две недели ставив Праксис 8, двата ги платив 550 денари, за сметка на тоа што за Валео или Шампион требаше да одвојам 1100 денари. Значи овие да ме траат една година, наредна пак ке си ставам нови.
А ако земев од другите, ке ме траеа 2 години и нервози зошто толку ги платив, а се срање. Ене го Валеото да ви го сликам ставен пред две години и платен 700 денари, долгиот и краткиот 350 или 400...Да видите на што личат.

Инаку одлично искуство имам и со најкинеските брисачи, најефтините, оние у Ауто лидер за 80 денари, 2 комада што ги продаваат. Скогаш купувам такви за задни брисачи :)
На 101-от имав такви и ме тераа повеке од 3 години...Колата беше надвор, значи ни гаража нит ништо :)
Е ај сеа да ве видам... :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8250
  • Плинаш!!!
« Одговори #826 на: 01 Август 2014, 09:24:35 am »
Champion, каде?
Има во Ѓорче кај пазарчето една продавничка за авто делови, Старт се вика, они ги држат. Ако си за зимање, кажи ке ти пратам координати.

Отсутен Ford Fikus

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 421
  • Ford Focus 1.4 mk2.5
« Одговори #827 на: 01 Август 2014, 10:37:08 am »
И јас да ви кажам мое искуство со бришачите.
ВАЛЕО купив за фокусот комплет за некаде 1,900 мкд и еве после година дена почнаа да оставаат флеки.
За 207-та купив ПРАКСИС 8 и за година дена се понашаат исто како ВАЛЕОТО. Епа 1,900 наспроти 500 мкд а квалитетот е скоро ист, мислам јасно е на сите какви бришачи треба да се земаат во иднина.
Што би рекол Сале, за таа цена на праксисот се исплати и на година дена да се мењаат.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 4001
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #828 на: 01 Август 2014, 10:45:37 am »
Praxis се арни, ама на Цитроенот 2 пати по ред го мењам совозачкиот, ставам, после месец дена, почиња да шкрипи. Возачкиот е одличен. Мора да најдам нешо друго.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #829 на: 01 Август 2014, 10:51:34 am »
Champion ima na benzinskite na makpetrol. Zadovolen sum za ovie 2 nedeli koristenje, ke vidime za ponatamu.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #830 на: 01 Август 2014, 10:52:28 am »
Да бе и на макпетрол имаше и вурт има на макпетрол

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #831 на: 01 Август 2014, 12:48:55 pm »
Praxis се арни, ама на Цитроенот 2 пати по ред го мењам совозачкиот, ставам, после месец дена, почиња да шкрипи. Возачкиот е одличен. Мора да најдам нешо друго.

Прерипува,тропа или шкрипи?
Мислам дека има проблем држачот за брисачот, односно неговиот агол како лежи метлицата на стаклото.
Не фрлај пари за џабе, оди до аутолидер купи брисачи два за 80 денари и пробај...
Ако тераат без шкрипење, купи други квалитетни, ама мислам дека не ке да е до брисачот.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #832 на: 01 Август 2014, 13:21:11 pm »
Абе, на почеток, првите 2-3 недели се супер. До душа и сега се супер, супер брише, арно ама, шкрипи. И шкрипењето не е константно. Има периоди, нишо не му е....

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
« Одговори #833 на: 01 Август 2014, 14:23:15 pm »
Земи со прстите помини ја гумичката. Еднаш, па уште еднаш..
Би требало да се изгуби чкрипењето.
Можно е да користиш средство за брисачи па ја одмастиле гумицата и е многу посна, и чкрипи.
Ја ја заполирувам шофершајбната и пичат и брисачи и све :)

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7663
  • French diamond
« Одговори #834 на: 01 Август 2014, 18:43:32 pm »
Кој додаток од Praxis 8 одгорава за брисачи со кука ?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #835 на: 01 Август 2014, 19:17:59 pm »
Овој

Отсутен Jordan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 220
« Одговори #836 на: 01 Август 2014, 19:24:14 pm »
Кој додаток од Praxis 8 одгорава за брисачи со кука ?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

go ima veke namesteno dodatokot ( barem taka bese kaj mene koga gi zemav pred 6-7 meseci )  , samo stavi gi brisacite

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6982
« Одговори #837 на: 01 Август 2014, 20:56:49 pm »
И јас пријавувам мало незадоволство од Праксисот. Стругаат и квичат.

А може и колата ми е многу гнасна, па од тоа е.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #838 на: 01 Август 2014, 21:06:23 pm »
Не ќе да е до колата... :)

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #839 на: 02 Август 2014, 01:08:23 am »
И јас пријавувам мало незадоволство од Праксисот. Стругаат и квичат.

А може и колата ми е многу гнасна, па од тоа е.
Мене шофершајбната ми е помината со turtle rain repellent па пак си прерипаат, стругаат и не бришат...додуша десниот арен си е иако ги користам веќе цел месец.