Автор Тема: Брисачи  (Прочитано 340994 пати)

Отсутен Kikulec

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 64
Одг: Брисачи
« Одговори #1575 на: 15 Мај 2021, 18:06:48 pm »
Конечно се нафатив сам да го скројам, па и не била некоја филозофија
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Ова се само гумиците, така? Како си задоволен? Од каде ги зема, и која цена се, ги има по бензинскиве? Колку ленти има внатре, две, три? Која должина се?

Отсутен Ѓорѓи

• Редовен
  • Пораки: 1353
« Одговори #1576 на: 15 Мај 2021, 18:56:59 pm »
Конечно се нафатив сам да го скројам, па и не била некоја филозофија
Ова се само гумиците, така? Како си задоволен? Од каде ги зема, и која цена се, ги има по бензинскиве? Колку ленти има внатре, две, три? Која должина се?
од макпетрол околу 100 денари, 2 ленти се до сеа едната ја иам потрошено на два пати, се кине најчесто на
ќошот доле дали некаде грешам при местење или дека е заоблено стаклото не знам ама углавно брише

Отсутен NNN

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 146
« Одговори #1577 на: 20 Мај 2021, 14:43:44 pm »
Користел некој Вурт бисасчи да каже дали ги бива?
Овие ги меркам.
https://eshop.wurth.com.mk/flatblade-univerzalen-brisac-za-avtostakla

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2734
  • Шалабајзер
« Одговори #1578 на: 20 Мај 2021, 14:54:16 pm »
Овие ги меркам.
Јас го користев на Е класата, екстра брисач, многу ми се свиѓаше како си ја врши работата, и беше доста тивок, барав за S-от ама немаа или незнаев да најдам адаптери за него, па ставив праксис

Sent from my iPhone using Tapatalk
No turbo, no fun :)

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #1579 на: 20 Мај 2021, 20:23:39 pm »
Овие ги меркам.
Јас го користев на Е класата, екстра брисач, многу ми се свиѓаше како си ја врши работата, и беше доста тивок, барав за S-от ама немаа или незнаев да најдам адаптери за него, па ставив праксис

Na e klasa odat 63-64cm, gledam ovie imat 62.5 i 65. Koj stavase i kako so montaza, pasuva bez problem ili bara nesto modifikacija
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
« Одговори #1580 на: 20 Мај 2021, 22:34:35 pm »
Овие ги меркам.

Na e klasa odat 63-64cm, gledam ovie imat 62.5 i 65. Koj stavase i kako so montaza, pasuva bez problem ili bara nesto modifikacija
Беше за пол сантим-сантим пократок, од страна на монтажа немаше никакви преправки, плаг енд плеј(Е класа 210 има кука, или по енглески J hook) док на Ес-ов е ебате адаптерот

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #1581 на: 21 Мај 2021, 12:43:36 pm »
^
Znaci da zimam :)

edit: cvrc,  nema na zaliha
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Шалабајзер
« Одговори #1582 на: 21 Мај 2021, 15:37:30 pm »
^
Znaci da zimam :)

edit: cvrc,  nema na zaliha
Јас го земав од Макптерол на Партизанска 002, кај на Бушав пералната

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
« Одговори #1583 на: 09 Јули 2021, 17:12:54 pm »
Брисачите кои се 2 год стари, фабричките, бришат убаво само нагоре, но кога се враќа надоле, се замачкува некако и не се гледа како што треба. Така е и на двата предни брисачи. Дали да купувам нови или можеби има нешто што можам да направам со овие? Не изглед не личат дека се преебани нешто.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #1584 на: 09 Јули 2021, 17:53:21 pm »
Укрутена е гумата, време е за нови.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #1585 на: 09 Јули 2021, 19:42:38 pm »
Prvo iscisti gi dobro, ako nemas so shto so vlazni pomini gi. Kaj mene mn cesto taka zezaat, se sobira gnasotija pa taka brisat. koga ke gi iscistam si teraat bez problem. Ako ne ti pomogne toa novi ne begaat :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #1586 на: 09 Јули 2021, 21:21:35 pm »
Брисачите кои се 2 год стари, фабричките, бришат убаво само нагоре, но кога се враќа надоле, се замачкува некако и не се гледа како што треба. Така е и на двата предни брисачи. Дали да купувам нови или можеби има нешто што можам да направам со овие? Не изглед не личат дека се преебани нешто.

Пробај тоа inter1 што ти рече и гледај на секое перење на колата да ги поминуваш и брисачите со крпче.

Многу нечистотија се собира и еднаш да се зезнеш да преминеш по шофершајбна со валкани метлици ...пепел се прави шофершајбната.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #1587 на: 09 Јули 2021, 22:53:37 pm »

Пробај тоа inter1 што ти рече и гледај на секое перење на колата да ги поминуваш и брисачите со крпче.

Многу нечистотија се собира и еднаш да се зезнеш да преминеш по шофершајбна со валкани метлици ...пепел се прави шофершајбната.
da ne si videl takva sofersajba sega brzo 🤣

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #1588 на: 09 Јули 2021, 23:04:02 pm »
Штом почне метлицата да не брише убаво тоа значи дека гумата полека преминува во пластика.
Замислете цела година пластично гребало за мраз да врти по шофершајбна...

Јас воопшто не се обидувам со разни постапки да им продолжам век на метлиците ако не бришат убаво, си купувам нови.

Отсутен Inter1

• Редовен
  • Пораки: 2821
« Одговори #1589 на: 10 Јули 2021, 16:48:20 pm »
ako vo eden smer mu brisat ok,a vo drug ne, podobra i poeftina opcija mu e prvo da proba da gi iscisti. Zadniot moj go resiv zimava, po greshka mi se pushti na mrazot i go sjebav i toj ni gore ni dole ne cisti kako treba,a prednite koga se polni so gjubre kaj mene taka brisat vo edna nasoka top vo sprotivno katastrofa.