Автор Тема: Брисачи  (Прочитано 417808 пати)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг: Брисачи
« Одговори #780 на: 03 Мај 2014, 23:14:53 pm »
Со антифриз. ;D

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #781 на: 03 Мај 2014, 23:22:13 pm »
Миксаш пропилен гликол (безбеден за деца и животни).

Отсутен slaki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 109
« Одговори #782 на: 05 Мај 2014, 12:33:55 pm »
Еден djidji bebe рецепт :)

http://www.becutan.com.mk/default.aspx?item=products&subitem=details&catId=223&itemid=395

растворен со флаширана вода ... ;)

Ќе брише ова или само ќе праи пена :)....Треба и гомца од птици да разредува :)

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44959
  • Il Moderatore
« Одговори #783 на: 05 Мај 2014, 12:42:53 pm »
Treba umreni, zasusheni, embosirani so 200km/h reptili da ischisti!

Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #784 на: 05 Мај 2014, 13:31:52 pm »
Хаха, се зезам бе! Поентата ми беше во врска некои претходни постови за токсичност, екологија, корозивност и тн. кои рака на срце држат вода. Метанол да се користи на отворено т.е. да го диши тој у кабина е лудило! За жал на вистината... така е, баш лично ја проверив информацијата пошто не ми се веруваше.
Средствата кои се нетоксични, обично се во мали концентрации, на природни бази и сл., па логично е дека нема да ја обавуваат функцијата во целост.
Заклучок: Купувајте специјални средства од реномирани производители, наменети за нивната конкретна употреба. Sonax верувам дека е врв, незнам, тука се негде ваљда и останатите брендови. Хемијата е интересна наука, ама не им верувам на нашите алхемичари :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7240
« Одговори #785 на: 05 Мај 2014, 14:17:15 pm »
Дали тоа значи дека ефтините 5 литри за 150 ден средства за шофершајбна се тоа што ни ги уништува брисачите цело време т.е алхохолот и дериватите се тие што ја уништуваат тефлонската заштита на брисачите?

Отсутен slaki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 109
« Одговори #786 на: 05 Мај 2014, 14:22:55 pm »
абе луѓе не пазат у уста шо ставаат па за у бришачите. Уште само за тоа остана да се мисли у ова време (и државиче особено)...земаш тоа шо мириса најубаво за најмалце парички и тераш :)

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #787 на: 05 Мај 2014, 15:05:35 pm »
Sonax violetovo pakuvanje, ne nagrizuva guma I red dr. raboti kako najkvalitetno 3l okolu 350den sto e mn. pari. Nezz dali malku se razreduvase.

Sonax crvena tecnost 2l koncentrat 250den se razreduva so 16l voda, ne go pisuvase negoviot sostav, ne bese naglaseno kako kaj drugiot deka ja nagrizuva gumata.
Ako e kvaliteten da ne pravi ostetuvanja vredi za parite.

Отсутен banjifiko

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 145
« Одговори #788 на: 07 Мај 2014, 13:47:52 pm »
Да се навратам кон невозможноста да најдам брисач за моето возило: Бев и во Карнер, и во Еуростил, и ништо. Дечкото во Еуростил утепа едно 30 минути да најде соодветен адаптер и на крај дигна раце.
Метлица не се менува, бидејќи е од еден дел целата излеана заедно со делот како крилце нагоре.
Остануваат две опции: или да нарачам од интернет или да ги сменам држачите комплет т.е да ставам обични со закривен крај...

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #789 на: 07 Мај 2014, 15:13:48 pm »
Да се навратам кон невозможноста да најдам брисач за моето возило: Бев и во Карнер, и во Еуростил, и ништо. Дечкото во Еуростил утепа едно 30 минути да најде соодветен адаптер и на крај дигна раце.
Метлица не се менува, бидејќи е од еден дел целата излеана заедно со делот како крилце нагоре.
Остануваат две опции: или да нарачам од интернет или да ги сменам држачите комплет т.е да ставам обични со закривен крај...

во Дубровкиња праша? :)

Отсутен banjifiko

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 145
« Одговори #790 на: 07 Мај 2014, 16:06:55 pm »
Не сум прашал. Тие имаат само Лукас, или?

Отсутен Suman

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 84
« Одговори #791 на: 07 Мај 2014, 16:32:34 pm »
Slikaj go adapterot (brisacot)i prati mi ja slikata na suman_mac@yahoo.com, ili stavi ja tuka, mozebi ke mozam da ti pomognam

Отсутен Pistorij

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 984
  • ECU rejected...
« Одговори #792 на: 07 Мај 2014, 19:13:04 pm »
Не сум прашал. Тие имаат само Лукас, или?
Лукас и Елта, јас никаде не најдов кај нив најдов.

Отсутен Strujata85

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 249
« Одговори #793 на: 14 Мај 2014, 11:35:56 am »
Некој да има искуство со Praxis Air 1 гледам во Лукоил ги има 150 ден парче, Ама и гледам дека се кинески.  За цена изгледаат примамливо а за квалитет изгледа според цената :D poooozzzz
Живејте го животот, бидејќи има рок на траење . . .

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
« Одговори #794 на: 14 Мај 2014, 12:03:34 pm »
Јас имам такви, еве веќе 7 месеци, одлично си бришат сеуште, а користени се доста...  Ако се кинески, има разлика од кинеско до кинеско.