Автор Тема: Домашно vs. увезено возило  (Прочитано 19285 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9225
Одг: Домашно vs. увезено возило
« Одговори #60 на: 22 Септември 2015, 16:11:39 pm »
ajdeee, do kaj stigna rabotava.

JC nikoj ne go zatvoril aman so muabetive

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #61 на: 24 Септември 2015, 00:17:21 am »
Pa ne e veke JC, neli go smenija imeto (sigurno od dosada) i sega pak e pred prezemanje od nekoja treta strana. A muabetot e od vrabotenite tamo i vo zona, ednostavno se usraa so WV i ja izgubija rabota, a svabine im bea kao najgolem pobaruvac.
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #62 на: 24 Септември 2015, 08:25:32 am »
незнам кои вработени таму ти ги кажувале муабеетите ама тотално се неупатени или ти нешто немаш разбрано затоа викам не пишувајте работи што немаат врска а сте ги слушнале на тв од некој новинар недоквакан

Отсутен Диневски

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 492
  • www.imagine.mk
« Одговори #63 на: 14 Октомври 2015, 15:39:05 pm »
очигледно не си работел во фабрика, односно интернационална компанија со фабрики низ светот. Јас од кога завршив факултет сум во производство нецели 10 години и тоа ми се погодило да сум поминал добри фирми кои работеле само за извоз па сум видел и кај нас и во странство, така да муабетов што го зборуваш за норми за притисоци и услови на чување нема врска.

И да јас ти зборувам за сериозни фабрики дури и македонски а не некој шупак што си игра фирма

добро бе брат ти или си многу ксметлија или не работиш во мк или трета опција според тебе 500те вработени во фирмата која ја спомнав (фирма која произведува исклучиво за извоз) се ненормални
и да се разбереме јас не викам дека нема фабрики што работат квалитетно

а самоиот факт што овие фирми се распрснуваат насекаде по светот каде што работната рака е најевтина покажува колку се оди на квалитет
општо познато е дека поголем дел од фирмите за било какви производи се стремат кон што е можно поевтино и брзо производство исто како што (спомнував и претходно) сите знаеме дека алати, апарати и било што што купиле нашите баби и дедовци се 100 пати поквалитетни од тоа што ќе го купеш денес

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #64 на: 14 Октомври 2015, 17:02:33 pm »
Цената на работната рака не влијае на квалитетот. Гермаскиот работник исто е способен со на пример Македонскиот.
А дека порано биле поквалитетни работите и не баш. Ако сакаш денес да ти направат телевизор со технологија од 1970 ке биде ултра квалитетна и ке трае долго, но едниствено не ти треба.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
« Одговори #65 на: 15 Октомври 2015, 10:38:26 am »
па не е точно дека македонскиот е поквалитетен. во Македонија веке отиде генерацијата која имаше колку толку индустриска култура и знае што значи работа на машина или линија и како треба да се однесуваш со опремата на која работиш.

моментално сите инвестиции ке земат мнооогу малце индустриски образовани луге со искуство бидејки тие ке побараат повеке пари, на сметка на тоа ке земат луге кои работеле или земјоделство, сточарство и мислат дека е тешко и дека во фабрика е гола вода односно не се заинтересирани да си го испотат газот за плата или некој кој не работел ништо.

Е овие додека стигнат до стадиум како тие германските, што тешко може да се случи бидејки самата германска култура е друга, ке помине мноооогу време.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
Одг:
« Одговори #66 на: 15 Октомври 2015, 12:12:32 pm »
Apsolutno tocno.