Купи си фабрички бандаш 16 или 17, или спореди ги информациите од упатството за твоето возило со бандашите што сакаш да ги купиш, или прашај во срервис кои се димензиите за 16 или 17 бандаши за твоето возило. А сигурно и тие што продаваат бандаши во скандинавија знаат да ти кажат кој офсет треба за твојата кола.
Друже, тука работи на принцип на регистрацијата на колата, значи само пишуваш регистрација на колата и ги имаш сите податоци за истата. Исто е и кога бираш за гуми, само пишеш кој модел автоматски се знае за кој модел кола станува збор и се околу неа, али ти викаш дека е битно тоа офсетот за колата, а како што гледам овде има сам да избереш баш за тој дел, поточно офсетот. Доколку е навистина комплицирано и не можете да знаете точната информација, секако дека можам да се јавам во некоја продавница или директно да одам и да ми објаснат, само сакав да знаев чисто информативно и да си порачам преку нет. Инаку еве ги сите информации за мојата кола:
tjolie kolku godini imas momce
владче, абе шо кур ти е тебе? ај молам ти се игнорирај ги сите мои постови и теми и не ме замарај, очигледно дека не сакаш да ми помогнеш, а 'паметни и големи' како тебе не ми требаат, извини. 25 години имам, што друго те интересира пиши ми на порака не ми расипувај тема. имаше и претходно нешто напишано го пријавив и администраторот го избриша, ај терај магарето ке те молам, ако се разбираш од коли не си се фанал на господ за јајцата, чао пријатно.