Автор Тема: Звучници за Ибиза 6Л  (Прочитано 8120 пати)

Отсутен MarkoS

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 207
Звучници за Ибиза 6Л
« на: 10 Јуни 2015, 23:14:26 pm »
Пошто од фабричките звучници само еден ми работи сакам да купим нови за Сеат Ибица 6Л два за во предните врати, и два за во крилата позади бидејќи е со 3 врати. Бидејќи сакам сам да експериментирам и да ги монтирам од дечките со такви Ибици на форумов ми треба малку помош доколку имале такво искуство:

* Која е големината на предните и задните звучници
* Дали треба адаптер за нивно монтирање
* Дали во задните крила више има пуштено инсталација (припрема) за звучници
* Препорака за некои звучници и од каде да се купат од ваше искуство

Данкешен  :)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20115
Одг: Звучници за Ибиза 6Л
« Одговори #1 на: 11 Јуни 2015, 00:16:29 am »
Јас само би ти предложил ако сакаш поубав звук да ставиш елипси, плус на бас ептен ќе добиеш.

Отсутен MarkoS

• Јуниор
  • **
« Одговори #2 на: 11 Јуни 2015, 00:20:46 am »
Ќе ставим понатаму и елипси, али во секој случај тие ќе бидат на даската од багажникот и прво сакам да ги пополнам оригиналните места за звучници напред и позади.

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #3 на: 11 Јуни 2015, 00:22:41 am »
Во ред чим така сакаш, само така ќе изгубиш на јачина на звук. Инаку ако си немал звучници позади претпоставувам дека не ни има инсталација однесено до таму, а за големините веројатно за 16 напред 13 позади. Ама ова можеш и на интернет да го побараш за сигурно.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #4 на: 11 Јуни 2015, 00:25:53 am »
Мислам дека се 16ки и напред и позади ако е како кај мене во Полото. 13ки поретко ставаат за среќа.

Отсутен MarkoS

• Јуниор
  • **
« Одговори #5 на: 11 Јуни 2015, 00:32:36 am »
Да, немам позади звучници затоа и сумњам дали има инсталација и прашав. Иначе не ми е толку важна јачината на звук колку чистотата на звукот, сакам да постигнем остар, чист и квалитетен звук и напред и позади што нема да замара. Елипсите некако го разобличуваат звукот.

Отсутен MarkoS

• Јуниор
  • **
« Одговори #6 на: 11 Јуни 2015, 00:33:58 am »
Мислам дека се 16ки и напред и позади ако е како кај мене во Полото. 13ки поретко ставаат за среќа.

Дени, за кај тебе во Полото треба адаптери или дирекно се закачуваат на вратата ако си видел?

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4221
« Одговори #7 на: 11 Јуни 2015, 07:50:46 am »
за позади побарај на интернет упатство што све ти треба и како да ги наместиш звучките.ја имав најдено едно упатство на италијански,со слики беше,ако го најдам ќе ти го пратам.сакав и јас позади да ставам,ама немаше никаква припрема,па се одлучив за елипси,и мислам дека не згрешив

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54992
  • Махер
« Одговори #8 на: 11 Јуни 2015, 08:45:31 am »

Дени, за кај тебе во Полото треба адаптери или дирекно се закачуваат на вратата ако си видел?
Треба со адаптери. Ама може и без ако ги настегаш некако, сепак правилно си е со адаптери.

Отсутен MarkoS

• Јуниор
  • **
« Одговори #9 на: 11 Јуни 2015, 09:54:34 am »
за позади побарај на интернет упатство што све ти треба и како да ги наместиш звучките.ја имав најдено едно упатство на италијански,со слики беше,ако го најдам ќе ти го пратам.сакав и јас позади да ставам,ама немаше никаква припрема,па се одлучив за елипси,и мислам дека не згрешив

Полесно е да се пушта кабли до позади за елипсите отколку во задните крила? Ај ќе ја разгледам и таа варијанта. Ќе го побарам упатството ако случајно ти налета тебе праќај. Фала Фичо :)

Отсутен DarthJe5us

• Легенда
« Одговори #10 на: 11 Јуни 2015, 11:18:42 am »
Запази само сите звучници да се исто врзани плусот и минусот пошто инаку нема да имаш никаков бас ;D

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8965
« Одговори #11 на: 11 Јуни 2015, 11:20:59 am »
немој да ставаш позади во крилата, стави елипси на задната даска кај батажникот, мнооогу подобро

не го изобричуваат звукот. со тие во страна позади нема да постигнеш толкава перфекција како што бараш

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #12 на: 12 Јуни 2015, 08:42:06 am »
го најдов упатството http://www.ibizatuningclub.com/ITC_Portale/files/cassepost3p.pdf
на италијански е,може да го преведеш на google translate :)

Отсутен MarkoS

• Јуниор
  • **
« Одговори #13 на: 12 Јуни 2015, 09:42:40 am »
го најдов упатството http://www.ibizatuningclub.com/ITC_Portale/files/cassepost3p.pdf
на италијански е,може да го преведеш на google translate :)

Браво бе Фичо, нема потреба од транслејт со слики е све супер објаснето. Дужим пиво за ова.  :)

Отсутен ficomk

• Сениор
« Одговори #14 на: 12 Јуни 2015, 18:25:35 pm »
нема гајле,а за каблите,се пуштаа ако добро запамтив,од лева страна поред возачко седиште има каналче некое,си идат таму и ништо не се гледа.ја продадов колата,иначе ќе ти сликав :)