Автор Тема: Сунѓери и крпи за полирање и восоцирање.  (Прочитано 4476 пати)

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Ај тука споделете какви сунѓери и крпи користите за овие работи и колку сте задоволни од квалитетот.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29719
    • CARclub.mk
Одг: Сунѓери и крпи за полирање и восоцирање.
« Одговори #1 на: 17 Мај 2015, 10:46:10 am »
Не знам, да го прашам Бушавиот прво.

Присутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3817
« Одговори #2 на: 17 Мај 2015, 11:37:45 am »
Ima na stranata na euro-stil krpi za poliranje, i aplikatori za vosociranje, razgledaj gi niv. Jas tie gi koristam dobri se ;D

Присутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6144
  • 69
Одг:
« Одговори #3 на: 17 Мај 2015, 12:17:38 pm »
Можеш микрофибер да користиш. Ја порано користев памучни, но по препорака на @dame користам микрофибр и сум задоволен.
Е сега за најправилна употреба на вистинска крпа или апликатор, на производите на Sonax за секоја работа си има шифра и ознака што да користиш. Какво сунгерче, какво крпче, какво микрофиберче. Прочитај ке видиш. За TW и не видов толку детално и прецизно објаснување. :-) Германците за тие работи се прецизни
 Како и за многу други, се разбира. Енглезите ми се батак народ.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1855
  • Renault Megane R26
Одг: Re: Сунѓери и крпи за полирање и восоцирање.
« Одговори #4 на: 17 Мај 2015, 12:37:51 pm »
Pretpostavuvam deka racno ke ja teras postapkata,taka da sungeri ne ti trebaat osven nekoj aplikator i mikrofiber krpi.
Pokraj gore spomenatite,moze da razgledas i na menzerna.mk od toa sto e dostapno kaj nas.
Ako sakas profi roba bi ti preporacal da poglednes na chemicalguys.com

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3182
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #5 на: 17 Мај 2015, 19:20:18 pm »
Ај тука споделете какви сунѓери и крпи користите за овие работи и колку сте задоволни од квалитетот.
sto sakas da napravis i dali ke go pravis racno ili masinski ???

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #6 на: 17 Мај 2015, 20:21:38 pm »
Сакам да пробам со блек боксот ама машински, не рачно. Досега едино Мирка сунѓери сретнав од поквалитетните во Струмица.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #7 на: 17 Мај 2015, 21:37:09 pm »
iskreno jas ne sum go probal black box  i neznam dali moze masinski i dokolku moze pretpostavuvam e deka ke go rabotis so DA polirka inaku za sungerite na mirka se dosta dobri no spored mene od menzerna se edni od najdobrite kaj nas pa probaj i vidi dali bi mozel nekako da zemes od niv jas mislam deka deckite ke ti ispadnat vo presret i pretpostavuvam deka ke ti treba eden sunger taka da......

Отсутен vlatko05

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 339
  • k24a3
« Одговори #8 на: 28 Мај 2015, 16:15:53 pm »
Имам Pulimax средство за чистење од Mafra. Сакам малку внатре да ги средам седиштата и тамам и колата да си добие добар мирис па ме интересираше, да ги прашам поискусните, како правилно да го употребам и со какви крпи да ги истријам седиштата. :) Можи не е темата за внатрешно чистење ама сепак е за крпите па реков да прашам :)

Отсутен dame

• Сениор
« Одговори #9 на: 29 Мај 2015, 21:43:14 pm »
vidi vaka nie  sme iskusni i go koristime istoto sredstvo no na poinakov nacin imame ekstraktori i imame masini koi ja sobiraat prljavstinata ,zatoa i nasiot princip na koristenje  e poinakov .Mozebi najubavo bi bilo [vo zavisnost kakov tip na materjal e sedisteto] da isprskas so pulimax-ot da protries sonekoja meka cetka i da go prebrises so elenska ili nekoj mikrofiber koj bi ja sobral prljavstinata ... pozz

Отсутен vlatko05

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 339
  • k24a3
« Одговори #10 на: 31 Мај 2015, 08:48:33 am »
vidi vaka nie  sme iskusni i go koristime istoto sredstvo no na poinakov nacin imame ekstraktori i imame masini koi ja sobiraat prljavstinata ,zatoa i nasiot princip na koristenje  e poinakov .Mozebi najubavo bi bilo [vo zavisnost kakov tip na materjal e sedisteto] da isprskas so pulimax-ot da protries sonekoja meka cetka i da go prebrises so elenska ili nekoj mikrofiber koj bi ja sobral prljavstinata ... pozz

Фала Даме, ќе се пробам некако :)