Автор Тема: Купувам лев маус клик за Dell Inspiron 17 3737  (Прочитано 3939 пати)

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
Одг: Купувам лев маус клик за Dell Inspiron 17 3737
« Одговори #15 на: 26 Мај 2015, 18:42:19 pm »
Кој како си сфаќа, онак би го треснал одма и цел нов лаптоп би купил  ;D
Сосема е можно и да се работи за фабричка маана, освен ако не си го прекликал, денес секако со планирана издржливост прават се, да не го надживее корисникот.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #16 на: 27 Мај 2015, 14:19:59 pm »
Не можеш стандардно да кликаш на тачпадот? Тој тачпад мислам дека препознава кликови, повеќе прсти, скрол со два прста... Копчињата се редундантни, само пополнуваат место.

Отсутен bubeqwerty

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 570
« Одговори #17 на: 27 Мај 2015, 17:01:21 pm »
Може и да прифаќа повеќе прста, скролање и gestures, но некогаш кога ми треба да селектирам полесно е да отварам со кликот. А и ствар на навика е. Често кликам на маус кликот наместо на тач падот :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54991
  • Махер
« Одговори #18 на: 28 Мај 2015, 10:26:25 am »
Може и да прифаќа повеќе прста, скролање и gestures, но некогаш кога ми треба да селектирам полесно е да отварам со кликот. А и ствар на навика е. Често кликам на маус кликот наместо на тач падот :)
Таман работа. Најглупо нешто е клик на тачпад, или тач копчиња...

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2748
  • Слобода или смрт
« Одговори #19 на: 28 Мај 2015, 20:53:23 pm »
Не е баш така Онак.
Тоа копче е дизајнирано да издржи соодветен притисок. Можеби е грешка во изработка. Копчето не е само копче, цел склоп комплициран е тоа. Така да Бубе си знае, ако е расипано со нормална употреба тогаш гаранција мора да го покрие тоа. Ако го имаТ удрено или девојката со штикла му влегла тогаш не му го покрива гаранцијата но сепак на сервис му се најдобри шансите дека ќе може да го замени со исто.,

Најверојатно е проблем до дизајнот на dell. Јас имам xps серија и уште во првата година пропадна кликот. Си функционира без проблем само е без притисок.