Автор Тема: Совети за половно возило  (Прочитано 24353 пати)

Отсутен slavjanski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 97
Одг: Совети за половно возило
« Одговори #90 на: 08 Јуни 2015, 23:18:33 pm »
Realno i ne se razbiram od avtomibili zatoa i prasav poveke varijanti ona sto razgleduvav i mi ostavi vpecatok bea opel corsite sto najverojatno i ke bide moe novo vozilo. Isto i ke mi bod9 prva kola vo zivotot pa ke mi izvinite ako ve izremetiv so prasanja za razni koli. Dizelot spored poveketo e poskap za odrzuvanje,zatoa prasav kako se 1.2 corsi so 4 ciclindri vo odnos na potrosuvacka i trosoci za odrzuvanje?
Prijatna vecer

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6751
« Одговори #91 на: 08 Јуни 2015, 23:25:49 pm »
Штом ти прави мерак корса, 1.2 најди, стави и плинче и немаш гајле.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20765
« Одговори #92 на: 08 Јуни 2015, 23:27:24 pm »
Realno i ne se razbiram od avtomibili zatoa i prasav poveke varijanti ona sto razgleduvav i mi ostavi vpecatok bea opel corsite sto najverojatno i ke bide moe novo vozilo. Isto i ke mi bod9 prva kola vo zivotot pa ke mi izvinite ako ve izremetiv so prasanja za razni koli. Dizelot spored poveketo e poskap za odrzuvanje,zatoa prasav kako se 1.2 corsi so 4 ciclindri vo odnos na potrosuvacka i trosoci za odrzuvanje?
Prijatna vecer

Таман ти се прашањата како за човек што нема познавања и искуство од проблематикава...

Aj ti prvo smiri si go adrenalinot i kazi  dali sakas benzin ili dizel slapas sve i svasta od oglasi vakva kola onakva kola benzin dizel ..
Daj smiri se razgovaraj doma i kazi prvo dali sakas benzin ili dizel dali sakas so 2 ili 4 vrati pa posle toa svedi si go izborot od 300 modeli sto gi postiras na 2-3 modela na vozila pa posle kje se trazi nesto arno..
Otvori i oglasive ima i kolicinja od prv gazda nemora da zjapas po placevi samo prvo kazi  sto kola baras

Ај ти смири си го адреналинот и прибери се со вакви коментари, на што личи ова?? Држи вода муабетот, ама настапот ти е дефиниција за сељачизам. Се решил чоекот да праша, на нос ќе му ги излезе и прашување и све...

Mene mi e cudno.Pisi si budjet do koj baras kola i ke ti pomogneme tuka clenovite.A ne vaka 200 koli stavi.Dali e dobra ovaa,dali e dobra onaa.

Ова е валиден совет, така да, slavjanski формирај некој буџет (ако немаш до сега) и кажи колку ти е буџетот, за да се има претстава што да се бара.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #93 на: 08 Јуни 2015, 23:44:20 pm »

epa Velestrumf da ja proburickas temava malce od pocetok kje zaprimetiis zosto e taa reakcija.Ova e 102.5% kako temata na MAJCE  li se vikase gospogjata sto barase kola.Otvori od pocetok procitaj pa posle kazi  ponasanje sto i kako .

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #94 на: 08 Јуни 2015, 23:51:28 pm »
И шо, тебе ти падна чинот што Мајче (или како и да се викаше) не пушти Бајадера како благодарница?

Што ќе праиме ако и slavjanski не пушти ни мала пакла Атлантис, кај ли ќе ни биде крајот?

Мотивот ти е во ред, реакцијата не ти е.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #95 на: 08 Јуни 2015, 23:57:16 pm »
Prijatna vecer

Еве ти корса 1.2, иначе вујко ми ја продава, а ален е посредник и колата би требало да е сеуште во Скопје, иако пишува Тетово... Ако си заинтересиран, пиши ми приватна порака да се слушнам со вујко ми, да видам што како... :)
http://reklama5.mk/AdDetails?ad=1598025
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #96 на: 09 Јуни 2015, 00:09:25 am »
Se nerviram aj rekov da pomognam.
postirase nekolku vozila mu dadovme odgovori i linkovi
postirase drugi vozila sto nemaa vrska so prvive ajde pak davame odgovori i linkovi
postirase treti vozila sto vrska nemaa so ostanatite gore i pak odgovori i linkovi.
na kraj opel corsa sto e razlika pomegju 1.7cdi i 1.2 16v....
epa tolku e nemam nervi...:)

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6751
« Одговори #97 на: 09 Јуни 2015, 00:15:00 am »
Ај смири се

;D

Или банирај некого на телекабел :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #98 на: 09 Јуни 2015, 00:17:37 am »
Па то бе Фило бе...

;D

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #99 на: 09 Јуни 2015, 00:18:06 am »
Eehhh da si donesam zelka salata..
Se izvinjavam za reakcijata ali stvarno se nanervirav...So da praam kratok fitilj.

Отсутен slavjanski

• Јуниор
  • **
« Одговори #100 на: 09 Јуни 2015, 01:56:31 am »
Vlatce-punto reakcijata ti e kako na prodavac na plac so 200 koli koga musterija gi isprobuva site do edna i na kraj vika abe tocak bolje mi e.
Aj ovde car club forum,sekoj ima svoj model koj go preporacuva,ali treba da se ima vo predvid deka seuste postojat neznam dali e sramota ili ne,luge sto voziloto go gledaat kako naprava za prevoz od tocka A do tocka B. 2008 avtoskola vozev Spark zatoa i prasav kako so sparkovite. Vtoro prasav za punto i na kraj corsite.
Mislam vo celava situacija,cudno e da se iznerviras oti nekoj napisal nesto se osekas epten povikan kako da ti zvonam na telefon. Fala na site na sovetite.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
« Одговори #101 на: 09 Јуни 2015, 02:09:39 am »
momak izborot na vozila ti e pregolem.taka nikogas nema da se odlucis na nekoe vozilo i samo povekje kje te boli glava setajki i citajki po netov.
smali go izborot ako baras spark ili corsa kazi kje se potrudime toa da najdeme.ako baras benzin da barame benzin ako baras dizel da barame dizel.
ti epten ne isheta so izbor na koli i normalno koj da e od forumov kje si rece deckovo neznae sto saka i kje ja napusti temava zaa da nese zamara.
pak kje ti povtoram smali go izborot na vozila i odluci dali benzin dali dizel i kazi ni budzetot koj ti e ako imas 1500 eura za kola treba da baras do 1200 da imas 300 za golem servis.ako imas 2000 barame do 1700.
eve ako si odlucen za corsa primer 1.2 benzin so dve ili cetiri vrati so budzet do lupam 2000 eura da barame toa.
kazi i olesni ja rabotata ako sakas da ti se pomogne.
moj licen primer otidov so 2000 eura vo bugarija za fiat punto i vlegov po placevite koa gledam za tie pari golf,bmw,audi,seat mi stukna pamet.ako pocnev tamo da taraskam po drugite koli kje si dojdev doma so race u dzep. ali otidov za punto i punto donesov.

Отсутен KaZaN

• Сениор
  • Пораки: 3923
  • Шуруп Мајстор
    • Шуруп Мајстор
« Одговори #102 на: 11 Јуни 2015, 18:13:46 pm »
Cekaj sega tebe kje te prasam koga bebusot kje dojde dali kje ti odgovara citroenot..
Kolicka za bebe,torba kako za na odmor kade sto nosis stvari,rekviziti,peleni za bebusot..
Ti kazuvas bebe na pat kje kazes otkako bebusot kje bide vo kola i kje sakas da prosetas ete do sredno vodno ili ohrid pa kako kje se osekjas so stvarite ali vo citroenot ne vo astrata...
зашто не би ми одговарал? дури и да сум кнап со место, ќе го решам проблемот со докупување на еден куфер и кровни носачи, и готово.
Stvarite ke gi soberi ne e problem pogolem problem e sednuvanje na zadno sediste da go namestis vo detskoto sediste radi toa so e so 3 vrati...
одлуката за цитроенот, не беше туку така донесена, или донесена само од моја страна. кога мене лично не ми пречи, па и на невестата, нема што да мислам повеќе. тоа бил правиот избор за мене. да сме живи и здрави, ако имам потреба од поголемо или возило со 4 врати, имам на располагање уште две други...
Vlatce-punto reakcijata ti e kako na prodavac na plac so 200 koli koga musterija gi isprobuva site do edna i na kraj vika abe tocak bolje mi e.
Aj ovde car club forum,sekoj ima svoj model koj go preporacuva,ali treba da se ima vo predvid deka seuste postojat neznam dali e sramota ili ne,luge sto voziloto go gledaat kako naprava za prevoz od tocka A do tocka B. 2008 avtoskola vozev Spark zatoa i prasav kako so sparkovite. Vtoro prasav za punto i na kraj corsite.
Mislam vo celava situacija,cudno e da se iznerviras oti nekoj napisal nesto se osekas epten povikan kako da ti zvonam na telefon. Fala na site na sovetite.
разбирливи се сите твои прашања и сето тоа. ама дефинитивно треба да го намалиш изборот ( како што ти рекоа и сите тука ). до тогаш ќе те боли глава и тебе, и нас. :D треба да се решиш што сакаш, и тогаш да почнеш посеризно да разгледуваш.

Отсутен slavjanski

• Јуниор
  • **
« Одговори #103 на: 12 Јуни 2015, 17:26:57 pm »
Aj da vi se zablagodaram na site za pomoshta, izbrav - fiat punto 1.2
Sega doprva treba da go citam forumov:)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #104 на: 12 Јуни 2015, 17:29:45 pm »
Честито, со здравје да се вози!

Те очекуваме сеа во темите за одржување, центрирање итн итн :)