Автор Тема: Колата сама се гаси при возење  (Прочитано 8873 пати)

Отсутен Лавче-156

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 186
Колата сама се гаси при возење
« на: 09 Мај 2015, 13:04:05 pm »
Вчера искрсна уште еден проблем.  
Ја возев нормално цел ден до работа низ град и после саат време пак тргам и во возење колата сама изгаси. Ја запалив и продолжив нопо еден км пак изгаси и така 3 пати. Потоа стасав дома. Денеска не знам пошто сум со точак
Ако некој има претстава што може да е или слично искуство добро би дошол одговор.
Однапред фала на сите
Инаку ова се случи при темперстура на окулу 70 степени а ништо нити свирна нити се уклучи на таблата.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Одг: Колата сама се гаси при возење
« Одговори #1 на: 09 Мај 2015, 15:07:37 pm »
Мoже дa е ситницa кaкo лaбaвa клемa a мoже дa е и некoј сензoр и е oтрoв зa решaвaње вaкoв прoблем,пoчни oд брaвaтa види дa не губи кoнтaкт клучoт

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Одг: Re: Колата сама се гаси при возење
« Одговори #2 на: 09 Мај 2015, 23:28:29 pm »
Дали ти гаси при стиснат гас или при кочење? Дали е на плин и ако е каде си наточил последно?

Отсутен pero sipino

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 220
« Одговори #3 на: 10 Мај 2015, 00:09:51 am »
провери електронското палење бомбината да не прегрева нешто

Отсутен Лавче-156

• Јуниор
  • **
« Одговори #4 на: 15 Мај 2015, 18:56:52 pm »
Колата се гаси само кога при возенје ке се притисне кумплуг и тогас одма се гаси.
Пр.  Возење со втора брзина 40 км/ч и притискам кумплуг да застанам и колата гаси.
Инаку све си е во нормала

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #5 на: 15 Мај 2015, 21:08:12 pm »
Направи и дијагностика да видиш кај дава грешка.

Отсутен pero sipino

• Јуниор
  • **
« Одговори #6 на: 15 Мај 2015, 23:03:06 pm »
не в ерувам дека че кажи на дијагностика ама пак пробај то е некоја ситница а наместо ко че стегниш кумплунг и кочница гасни или не пробај така

Отсутен Лавче-156

• Јуниор
  • **
« Одговори #7 на: 16 Мај 2015, 19:03:41 pm »
Во место не гасне. Само при возење на пр.  Во втора и ако сакам скрос да запрам и притискам кумплуг па кочница и одма гасне, сум пробал и без кочница да ја исфрлам во лер и ако не го стиснам кумпкугот до крај и ја извадам во лер нема проблем не гасне. Ако убаво го стиснам кумплугот до крај и одма гасне. Многу незгодно

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6109
  • 69
« Одговори #8 на: 16 Мај 2015, 22:05:12 pm »
Нешто затајува. Може да е некое степ моторче, може да е некој сензор, може да е бомбина, може да се милион ствари. Дијагностика.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Присутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5515
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #9 на: 16 Мај 2015, 23:06:45 pm »
Vaka Aveoto gaseshe posle instalacijata na plinot treta vtora i ke izgasi, ali samo taka.
Klapnata bila mnogu prlava zasto se gradska se vozi.

Sale Plimont bese too busy toj den da ja sredi zasto trebase da se vodi do Olimpia motors i mi vika dojdi pak ali vo meguvreme izduvaj ja.
I koga go grabnav na obikolnica go izduvav za site pari, vo nizok prenos na visoki obrtai podolgo vreme od tamu do doma, i otogas ne e izgasilo :D

Probaj i ti, ne ke e na odmet.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
Одг: Re: Колата сама се гаси при возење
« Одговори #10 на: 17 Мај 2015, 00:47:28 am »
И кога од втора ќе намалуваш, ПРВО стисни кочница, па после кумплунг.

Отсутен Лавче-156

• Јуниор
  • **
« Одговори #11 на: 17 Мај 2015, 16:19:17 pm »
Епа се сомневам дека некој филтер ја гуши...  Ја возев еден км само со прва на поголеми обртаи и после тоа цел ден не изгасила. Секако во вторник ке се прави комплетен сервис и би требало да се открие и отстрани проблемот.
Ви благодарам другари

Отсутен pero sipino

• Јуниор
  • **
« Одговори #12 на: 18 Мај 2015, 21:08:14 pm »
и не ја гуши многу сака издувување излези на отворено и стегни ја со втора ккај 80 и дрзија така па после трета кај 120 итн
нема да има никаква мака

Отсутен Лавче-156

• Јуниор
  • **
« Одговори #13 на: 22 Мај 2015, 18:48:02 pm »
Ја ставивме на компјутер и најде грешка мап сензор,  откако ја избриша грешката колата 2 дена работеше најнормално. А денеска повторно се случи да изгаси при притискање на кумплугот.  Но приметив и дека кога колата гаси отпосле кога ке запали и се вози со втора брзина и кога ке се извади во лер обртометарот не паѓа до 800 одма туку прво се задржува на 1000 секунда ипол одприлика па потоа постепено слегува, што не е случај кога работи нормално. И кога во втора ке отпуштам гас скрос како да се загушува како да сецка

Отсутен Лавче-156

• Јуниор
  • **
« Одговори #14 на: 22 Мај 2015, 18:49:46 pm »
Некое адитивче за чистење на мап сензор,  лептир или што и да е, да препорачате