Автор Тема: Одложување на фарбањето со полирање  (Прочитано 19260 пати)

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
Одг: Одложување на фарбањето со полирање
« Одговори #60 на: 03 Октомври 2011, 17:53:20 pm »
Човече стварно! Ја не ни знаев дека има сив карбон :D Прекрасно професор !!! Не ти треба ни да ја фарбаш :) Него, што бидна со хаубата? Изгледа само таа ќе треба да се фарба, а ? ;) Честитки и пиши на ПП што како ... :P
П.С. Махагонито ОК, ама хаубата ??? ;D

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #61 на: 03 Октомври 2011, 17:58:34 pm »
Е тоа AMA сеуште стои во воздухот :)
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #62 на: 03 Октомври 2011, 18:03:58 pm »
Tuuu ama dobro izgleda u PM.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #63 на: 03 Октомври 2011, 18:09:18 pm »
А бе испадна ние чичициве на форумов као втор пубертет да не закачил, па тјунинг, стајлинг, незнам, пауер тјунинг ... Професоров има и чип, има фолии, има карбон (сеа и на цела кола), па има интеркулер и што знам ja све што нема, К&N ... ;D

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #64 на: 03 Октомври 2011, 18:11:26 pm »
K&N-от стигнува за една недела, а за нешто подоцна и паркинг сензорите. Чекам информација за air intake pipe од vectra c и толку ќе биди засега :)
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14231
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #65 на: 03 Октомври 2011, 18:34:58 pm »
одлично профф,супер изгледа,и јас си го повлекувам зборот,односно кога си професор можиш комотно да си ставиш КАРБОН(ама сив :D)....инаку можиш да ја направиш и хаубата вака....само едно прашање....дали знаеш колку време ке тера ова лепеново ???
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #66 на: 03 Октомври 2011, 18:39:18 pm »
Па тоа незнам. Но тој што ја лепеше ми рече имаш неограничена гаранција.... Е па сега колку ќе трај нека трај ... ништо не е вечно, нели? :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #67 на: 03 Октомври 2011, 18:42:45 pm »
Па тоа незнам. Но тој што ја лепеше ми рече имаш неограничена гаранција.... Е па сега колку ќе трај нека трај ... ништо не е вечно, нели? :)
Фала Богу,само да не се оштети/одлепи за брзо.....па ете некој кој има искуство со оваа работа нека кажи колку издржува при нормални услови,дали има нешто посебно за одржување(мислам да не нетреба некои работи да се прават како често миење и слични).....

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #68 на: 03 Октомври 2011, 18:44:32 pm »
Ми рече слободно можиш да ја миеш... Абе мече не зезај па целата фолија кошта помалку околку тројца да седниме во Portal и да се напиеме по две мали пива :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #69 на: 03 Октомври 2011, 18:47:46 pm »
Ми рече слободно можиш да ја миеш... Абе мече не зезај па целата фолија кошта помалку околку тројца да седниме во Portal и да се напиеме по две мали пива :)
абе ок тоа,ама па да не ѓнавиш на секое,и како шо рече за хаубата би те кштало 60 еврони,па ако се уништи брзо,па да треба уште еднаш да лепиш ти иди рамно како да си ја исфарбал....затоа се распрашувам....
п.с пари потрошени на пиво и на цигари се одлична инвестиција :D :D :D :D

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #70 на: 03 Октомври 2011, 18:50:52 pm »
Па ако се одлепи од хауба ќе си ја презалепи бе...си дава гаранција... А не се случило на исфарбана кола да се подуе бојата? Ти прајш сега шо ако падни секирата?
Абе уживај и не се замарај со прашања од типот што би било кога би било :) Небаре ќе лепиш фолија :) Еве јас залепив па почекај година две да видиш како ќе се одвиваат работите. А за предната хауба сепак изгледа ќе ја фарбам иако фолијата е ептен погодена со бојата на колата и нема да доаѓа премногу до израз. Јас кога ја земам колата дојде еден дечко со иста астра ама од посветлата сребрена боја. Тој стави црна фолија на предна хауба пред некој ден, а денес ја праеше и задната. Можам да ти речам дека јас онаква комбинација не би ставил но, тоа е вкус, а за вкусовите како што некој овде има кажано не се коментира :)

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #71 на: 03 Октомври 2011, 18:53:38 pm »
Па ако се одлепи од хауба ќе си ја презалепи бе...си дава гаранција... А не се случило на исфарбана кола да се подуе бојата? Ти прајш сега шо ако падни секирата?
Абе уживај и не се замарај со прашања од типот што би било кога би било :)
ок,на мен е  да си опитам,а на теб е да ме отераш у некоја си путка ....и сега треба да го смениш насловот на темата,одложување на фарбањето со лепење на карбон  :D :D :D :D :D

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #72 на: 03 Октомври 2011, 18:53:53 pm »
Човекот искажува грижа на совест, да не упати погрешен совет не треба одма да се кара тоа  ;D ;D
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #73 на: 03 Октомври 2011, 18:55:05 pm »
Човекот искажува грижа на совест, да не упати погрешен совет не треба одма да се кара тоа  ;D ;D
ти не се мешај уште малку имаш до матура  :D :D :D :D :D

Отсутен proff

• Редовен
« Одговори #74 на: 03 Октомври 2011, 18:57:17 pm »
Мече ај не ми ја "валкајте" темата со образовни дискусии :) А јас никого нигде не отерав...
А заслугата за карбонот е твоја и на djidji ... ти прв ја спомна овде на темата таа опција, а djidji на ПП. До тој момент ниту на крај памет немав идеја за такво нешто