Дени златен....да не ме сватиш погрешно.
Немам ништо притв VW ако го изземеме ГОЉФ кој поради Калимњеро репутацијата ми е поврaќаница.
Напротив...Милион пати сум кажал дека Passat CC 3.6 V 300 KS ми е една од посакуваните коли.
Но твоето пристрасно однесување кон VW почнува да се граничи со фанатизам и да подсетува на едни минати времиња од еден бивши (за мене) сајт, каде ти така стручно, широкоградо и гордо истапуваше во одбрана на омилениот ти бренд, многу често без видливи аргументи.
Почитувам еднољубие, почитувам брендољубие, почитивам фашизољубие и се во границите на аргументораното и теоретски издржливо (не и практично) јадење трици.
Но кога тоа ќе се претвори во неаргументирано тролање со карастеристики на парфимиран омекнувач на мозок или јавно мислење во најмала рака, ми иде да повратам да простиш.
Не можам никако да разберам, зошто VW е секогаш најдобрар, напати заличивајќи ми на вицовите од типот, си биле Јапонец, Кореец и Германец и германцеот победил?
Не можам никако да разберам, зошто твоите аргументи мораат да бидат општо прифатени, а тврдењата на спротиставените страни, без обзир од каде доаѓаат, да бидат отфрлени, омаловажени, исмеани или окаратктеризирани како тролање, во најмала рака.
Како модератот на форумов мислам дека треба да имаш многу пошироки и порелани погледи, да бидеш многу пообјективен и пореален, и да на крај на краиштата да се вакцинираш од ВЊ вирусот, пред да тој мутира во нешто што дури ни ти не би можел да го препознаеш и излечиш.
И замене Љунда не е кола, и за мене квалитетот е на прво место, и јас сакам врвна технологија и префинет мотор, и јас сакам убави коли, технолошки напредни и усовршени до таа мерка што секоја наредна замена треба добро да се потруди пред да и го заземе местото.
Но за разлика од тебе, од време на време знам да бидам многу реален и надвор од сите заебанции ме меѓусебни препукувања, да признаам тоа што е факт и реланост.
БТЊ....Ако сме земале спонзортство од VW ферски е да кажете, во спротивно Дени, мислам дека треба да прешалташ во еден степен пониско.
Ако грешам нека изгорам!