Според швабите од ADAC: Hyndai i10 е подоверлив автомобил од VW Fox, a Dacia Sandero е подоверлива од VW Polo.
Дени ако некогаш си размислувал да пресечеш вени сега веќе имаш валидни причини за тоа. 
Ништо, следна кола значи мора да е или Германска или Јапонска, другиве гледам нечинат. 
A da izberes dacia ili hjundai nasprem germansko ili japonsko e isto kako da izberes devojka zosto e ruzna i glupava, ama poretko kiva od prekrasnata i pametna.
Не го ставај Хундаи во исти кош со Дачија! Дачија си оди со Лада, Хундаи е над нив.
Си возел Дастер? Или Сандеро? Не е многу далеку од хјундаи.
Немој така ..... изгледа ти не си возел или па бар не си влегол.
Ако прочита во некој од предходните постови баш имам напоменато дека сум возел сандеро и тоа пред некој ден. Денеска влегов во Дастер во салонот кај бенелукс тунинг што е и пак истата слика како со сандерото. Прво отвараше на сувозачката врата и мана на бојата во горниот агол!!!!
И ве молам немојте Дачија да ја споредуваме со било што....
И се извињавам за ОТ.
Иначе мене лично коа ќе седнам да возам некоја јапанска кола како хонда "се осеќам брзо", во тојота или сузуки се "осеќам нерасипливо"... итн, но коа ќе седнам во мерцедес или бмњ се осеќам ко господин. Некои марки како хундаи, опел, форд , ме тераат да се осеќам ама онака баш обично (не се однесува на сите модели на споменатите марки!!!)