Автор Тема: Peugeot 406  (Прочитано 3461 пати)

Отсутен Sans

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 142
Peugeot 406
« на: 27 Март 2015, 23:25:37 pm »
Teaser-че

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1479
Одг: Peugeot 406
« Одговори #1 на: 27 Март 2015, 23:32:12 pm »
Го најавуваш ко да е Астон мартин ...:)
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.

Отсутен DENDE-LANCERED

• Сениор
  • Пораки: 5542
  • LANCER EVO (GreeN EditioN)
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #2 на: 28 Март 2015, 00:07:48 am »
Ili Coupe verzijata koja e odlicna by the way.

Vo sekoj slucaj te razbiram, so sreka da se vozi.
Nezno klikni na; http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html      If you want to have a free ride!

Отсутен Sans

• Јуниор
  • **
« Одговори #3 на: 28 Март 2015, 00:34:12 am »
@Boki 9n Не ми ја расипувај одма темата, мала шала додека ги стокмам сликите не штети  ::)
@DENDE-LANCERED Ти благодарам, за жал не е купе, ама многу е поголем меракот кога нешто сам ке сработиш  :)

Пежо 406, 1.9TD, 66KW, 1998 година,
Од опрема има:
- АБС
- Аирбег х2
- Серво волан
- Клима
- Електрика на прозори
- Електрика на ретровизори
- Кинеско радивце со USB, AUX, SDcard

Колата ја земавме во очајна состојба, максимално несредена и со кило пепел од цигари внатре. Од ентериерот не остана ништо, се сменивме до последна пластика. Начекавме една одлична 406ка во Стенковец и од неа извадивме се.
Сменети се сите пластики како што реков, преден и заден теписон, седишта предни задни, шал табла, конзолата што доаѓа кај рачната и менувачот, тапацири на вратите, даската која доаѓа позади задните седишта, тапацири во багажник, сите кедери и гуми и сл. На неа остана само стариот волан, кровот и сигурносните појаси, дури и рачната морав да ја сменам.
Ставени нови сијалички секаде, внатре, позиција и табличка - лед, нови осигурувачи, дел од инсталацијата е со нови жили/жички, нови ракети (иако и старите работа беа излитени).
Сменети се и некои ситници како моторче за прскалки, брисачи и сл. не можам на се да се сетам..
Исто така се сменети сите брави (на возачкото не ни имаше цилиндар), централната и далечинското не работа и нив ги поправив.
Колата тие пред нас ја возеле без филтер за полен, па замислете што беше внатре и колку прашина извадив и пребришав.
Пред 1000км ставени се и нови летни гуми континентал, ново масло и сите филтри.
Сликите се сликани со мобилен, со лош квалитет се, а и не е се опфатено ама се гледа од прилика што се работело.
Највеќе ме измачи предниот теписон, пикнат е под системот за вентилација па тука се скинаа многу нерви, се сецна некое прсте, се скрши по нешто од нервоза и така..

Сега колата изгледа вака:

Пред ден два најдов едно алуминиумско украсче за ауспух, па и тоа е сменето:

Дел од стариот ентериер удобно искористен:

ПС: Старите слики се од лани некаде ова време, значи колата кај нас е година дена.
« Последно менување: 28 Март 2015, 17:32:30 pm Sans »

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6128
  • 69
« Одговори #4 на: 28 Март 2015, 11:38:49 am »
Одлично сработено. Секоја чест.
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
« Одговори #5 на: 28 Март 2015, 13:14:05 pm »
си видел мака пријателе, посебно делот кај парното...

што е со корозијата на патосот? или од изолацијата е лепак?

сега брзо ја отварав 405ката вака, немаше корозија нигде

ми накисна целата изолација мене, попушти спојот на казанчето за парното, сега му ставив k-flex изолација 2цм, доста голема разлика се осети

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5193
  • Пиши лаже
Одг:
« Одговори #6 на: 28 Март 2015, 14:10:33 pm »
Браво, секоја чест за сработеното. Со здравје да си го возиш количето.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен Sans

• Јуниор
  • **
« Одговори #7 на: 29 Март 2015, 20:44:14 pm »
Ви благодарам дечки.
Цитат
што е со корозијата на патосот? или од изолацијата е лепак?
Корозијата е средена и изчистена, немаше никаде скапано.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7062
  • хаУс мајстор
« Одговори #8 на: 29 Март 2015, 20:57:23 pm »
Голема разлика, убаво си го средил. Него како се понаша тапацирот на вратите, шалтаблата по нерамен пат, има крцкање, тропкање и слично?
Имаше дополнително престегнување, ставање жива гума и слично? :)

Отсутен kargh77

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 434
« Одговори #9 на: 29 Март 2015, 21:38:23 pm »
Одлично! Вкусно средено, без непотребни глупости!
Приказната со ентериерот многу ме потсеќа на она што го минав со Кампусот. Се до голо, и се наново...
@зоки-златен, вадев тапацир на Ксара,на вадењето ми се скршија две од оние пластичните типли кои го држат тапацирот, немав во моментот, па возев така и крцкаше по малце. Потоа,најдовтакви, купив 10-на, пак отварав, ги наместив и сега е исто како ново.
На Кампусот, поучен од искуството со Ксарата, набавив и типли, па потоа отварав и менував. Кај него има и жива гума, па се е тивко.

Отсутен Sans

• Јуниор
  • **
« Одговори #10 на: 29 Март 2015, 22:23:12 pm »
Голема разлика, убаво си го средил. Него како се понаша тапацирот на вратите, шалтаблата по нерамен пат, има крцкање, тропкање и слично?
Имаше дополнително престегнување, ставање жива гума и слично? :)
Како што кажа @kargh77, и мене ми тропкаа само предните тапацири, на исто место и на двата тапацира пластичните типли не држеа тоа им е и фабричка маана па им ставив по малце силикон и сега немаат проблем. Шал таблата после тоа пак ја вадев, го менував хладњачето за парно и по втор пат немав проблеми со тропкање и слично. Јас лично сум презадоволен.

ПС: ако некој бара пластични типли/жабици за француски возила имате се во Цилаз, 10ден, една.

Отсутен Mario_306

• Редовен
  • Пораки: 1177
  • Тоа ти е релативна работа...
« Одговори #11 на: 29 Март 2015, 23:54:07 pm »
Одлично испаднал ентериерот, а вака надворешно се гледа дека е убава колава, со здравје да си ја возиш... ;D
Давам шлогиран дедо, или го менвам за друга недвижнина :)
;D ;D ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #12 на: 30 Март 2015, 00:44:00 am »
Прекарсно аутце... со исклучок на споилерот.
Во секој случај одлично сработено.
После ремонтирањето имаше проблем со крцкање на пластиките?

Отсутен Sans

• Јуниор
  • **
« Одговори #13 на: 10 Мај 2015, 00:26:26 am »
Клуч