Автор Тема: Совети за Алфа Ромео 166 2.4 јтд  (Прочитано 2780 пати)

Отсутен Sans

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 142
Совети за Алфа Ромео 166 2.4 јтд
« на: 18 Март 2015, 17:05:04 pm »
Разгледуваме со татко ми некоја 166ка како семеен автомобил, конкретно 2.4јтд од 2000 година, па ме интересира дали некој имал искуство со овие возила, со овие мотори. Како се покажани, дали јавуваат некои поголеми проблеми, дефекти и слично. Какво е подвозјето и каросеријата, дали се проблематични и дали имаат некои критични точки? Читав нешто дека често имаат проблеми со електрониката (која воопшто не е ефтина) па не знам колку е тоа вистина, што мислите вие? За оддржување знам дека не се баш ефтини, но со оглед на тоа дека моментално не поминуваме многу километри на годишно ниво мислам дека не би било проблем тоа. За потрошувачка не верувам дека надминуваат 10л во град, гледам еден таксист низ градов вози 166ка, штом на него му се исплати... Ваше мислење?  ???

Отсутен MarkoS

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 207
Одг: Совети за Алфа Ромео 166 2.4 јтд
« Одговори #1 на: 18 Март 2015, 19:37:19 pm »
Брат ако имаш љубов за некоја кола што и да ти каже некој пак би ја купил, поготово такви се алфистите... :o И покрај сите тие муабети за електроника и предница и одржување дека е скапа пак ја земаат, ма да искуството е индивидуално и нема правило дали ќе ти се погоди.  Ипак ако се одлучиш за алфа биди спремен за редовен сервис да плаќаш малку поскапо од другите, барем 3 пати поскапо  :D
Има баеѓи алфисти на форумов ќе ти пише некој поконкретно.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #2 на: 18 Март 2015, 19:57:09 pm »
Ако ја платиш во старт повеќе,после тоа ке си бидиш мирен,а ако земиш некоја со 400Ккм,тогаш ке си имаш проблеми...Моторот е ѕвер,нема проблем ни со пумпа ни со дизни ни ништо,сензори и сл. дефекти како кај сите други производители.Не сум слушнал дека имаат проблеми со електроника и сл. но ете има луѓе на форумот кои имаат 166 тие ке кажат повеќе.На форумот имаме дискутирано многу пати и околу 166 и околу 156 и околу 2.4јтд моторот,побарај низ темите во ‘Половни Автомобили‘ ке најдиш мислења.
Дека е евтина за одржување не е евтина,возиш класа на кола не е Голф 3-ка,ама па дека е многу скапа во однос на други возила од истата класа не е.
Барај здрава,зачувана и вози.Колкав тие буџетот за возило?
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
« Одговори #3 на: 19 Март 2015, 21:42:42 pm »
Брат ако имаш љубов за некоја кола што и да ти каже некој пак би ја купил, поготово такви се алфистите... :o И покрај сите тие муабети за електроника и предница и одржување дека е скапа пак ја земаат, ма да искуството е индивидуално и нема правило дали ќе ти се погоди.  Ипак ако се одлучиш за алфа биди спремен за редовен сервис да плаќаш малку поскапо од другите, барем 3 пати поскапо  :D
Има баеѓи алфисти на форумов ќе ти пише некој поконкретно.

Без навреда, од вакво тресење од ракав коса ми се крева.
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson

Отсутен Sans

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 142
« Одговори #4 на: 19 Март 2015, 22:50:03 pm »
Е ајде де, кажете некое искуство. Гледам 2-3 члена имале векје 166ка па нека кажат нешто за тоа што како ги служела, може сеуште ја имаат, како е со сервиси?
Буџетот е релевантен, како и дали ќе се продаде сегашното ауто, ке видиме  ::)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #5 на: 19 Март 2015, 23:07:33 pm »
Budzetot e najvazen...ako barash nekoja do 3000 evra ke bidi taka taka potocno kakva ke si odberis ili kako ke ti se pogodi, a ako barash nekoja od 5000-6000 evra togas se zema od gore mnogu podobra.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D