Си биле татко и син, детето имало дрвена нога, и таткото му вели на синот :
* Сине ако поминеш одличен ова полугодие , ќе ти ја лакирам Ногата
Си бил некој лудак во лудница. Му текнало да и напише писмо на мајка му и и напишал:
- Мамо овде во лудницава ни е добро. Секој ден одиме на базен. Сите мои другари скокаат на нозе, единствено јас скокам на глава, а директорот на лудницата ни рече, ако бидеме добри, ќе го наполни базенот со вода...,
Go sretnal Sase drugar mu Pero na koj mu bilo izdueno okoto.Sase rekol: Pero abe zosto ti e izdueno okoto da ne te tepase nekoj. Pero odgovoril: Abe mi zastana PCELA na okoto.Sase rekol: I dali te kasna? Pero odgovoril: Abe ne me kasna tuki tatko mi ja utepa so lopatata
Оди Никола Груевски во познат локал, седнува со своите телохранители на едно од сепарињата, доаѓа келнерот и ги прашува што ќе се напијат.
Премиерот му вика : Ти седни те молам.. Келнерчево си седнува, а телохранителите го стануваат и му викаат: Три средни идиоте .
Си бил некој човек и влегол во автобус и тогаш му се припрдело и си прднал, кога се завртел видол еден црнец и му рекол: Еј ама сум те опрдил у пичку матер!
Едно дете заебава еден џандар:
Еј дечко, го знаеш Коле?
- Кој коле?
Овој доле!
Џандаров се изнервирал. Следниот ден пак истото?
Еј дечко го знаеш Коле?
- Кој Коле?
Овој доле.
Џандаров уште поеќе се изнервирал. Следниот ден пак истото му се случило и не можел да трпи веќе. Отишол кај шефот и му вика:
Шефе иам проблем. Ме дупи едно дете нонстоп ми вика еј го знаеш Коле? Ја му викам кој Коле а он ми вика овој доле.
- Епа сеа вака ќе направиш. Ќе му речеш ја знаеш Лидија? Он Ќе те праша која Лидија ти ќе му кажеш качи се на к*р па видија.
Иде Џандаров следниот ден и го гледа детето и му вика:
Абе дете... ја знаеш ти Лидија?
- Сестра му на Коле?
Кој Коле?
- Овој доле.
Доста ви се ајде