На некој војник во војната, шрапнел му го отсекол курот.
Се погодил некој доктор, приучен крпач, отсекол од друг тазе загинат војник и му го зашил.
Поминала војната, му текнало на докторот за случајот и почнало да го копка, дали му функционира алатот на војникот.
Земал ги пребарал списоците на црвениот крст и го нашол дека живее во некое мало село.Се спакувал и отишол во селото.Застанал во селската биртија да се освежи и ги прашал присутните , дали го знаат војникот.Само што го спомнал неговото име, сите мажи од кафаната му се нафрлиле на него.Ги прашал зошто така реагираат.
-А бе сите жени во селово ни ги изеба.
Излегол од биртијата и налетал на неколку жени и ги прашал, дали знаат каде живее војникот од прикаскава:
-Ооо, како не знаеме, ќе завртите таму и таму...........
Стигнал до куќата, чукнал и вратата је отвора жената на војникот.
-Дали тука живее дотичниот.
-Да јас сум му сопруга.
-Јас сум докторот што му ја спаси честа во војната.
-Влезете докторе, тој само за вас зборува, моментално не е дома, но брзо ќе се врати.
Влегол докторот,си пиеле кафенце, се размуабетиле и решил да ја праша жената на војникот:
-Знаете малку е незгодно, но морам да ве прашам, како му функционира онаа работа?
-Да ви кажам докторе , од кога се врати од војната, не ме пипнал.
Само што го рекла тоа влегува војникот и кога го видел докторот целиот радосен извикал:
-Докторе, спасителу мој.Жено, дај нешто за пиење и оди стави нешто убаво да се пече.
Останале сами, малку помуабетиле и докторот не издржал да го праша:
-Добро бе, како сите жени во селово си ги ебел, а женати не си ја пипнал?
-А бе докторе, кај си видел своја жена, со туѓ кур да ебеш....