Да ги поедноставиме работите,
Дебили има и на Државен има и на Приватен факултет.
Сум го јадел на државниот (Економски), поминав секакви срања, нервози, сум полагал испит 7-8 пати, итн... али научив многу лекции во животот за тоа какви се луѓето, кога треба да покажеш „заби“ на професор кога не, работи што и те како ќе ни се најдат во кариерата. Сум гледал луѓе што не се ни појавувале на предавања (да не речам и на полагања) па после сум ги гледал на список како положени, колеги што од 6 од колоквиуми на крај да добијат поклон 9-10, колеги што паднале за 2-3 поени па отишле кај професорот и ги пуштил на дополнителна (без врски жими мајка) а мене за 1 поен ме буткале без око да им трепне .....
Од друга страна знам другари што и на Приватни паѓале ко врапци, положивале со hands-free и ги фатиле и не ги избркале од факс, луѓе што оделе со скенирани делови на копир од други семинарски, комбинирани страни со различни фонтови па им ги одобрувале итн ...
Луѓе што учеле додипломски на Државен па мастер студии на приватен, па кога ќе им кажат кај магистрирала сите стереотипно си помислувале демек оваа глупа е па не завршила на државен, ама кога ќе им соопштиш каде си завршил додипломски си заќутуваат оддеднаш мењаат глас и боја ...
Рамковни, врскаџии, митаџии што положуваат Правосуден испит со 1 месец учење (демек паметни биле) а уствари тоа што не го кажуваат е дека сите тие ги ставаат во посебна група за полагање ...
Луѓе што положиле на Економски со просек 9 а не знаат што е Буџет или обврзница ...
Се е заради тоа што се наметна некоја глупа сељачко размислување колку повеќе глупости си завршил толку попаметен си, т.е. дијагноза квантитетот е сигнал за квалитет .... Така да за секое правило има исклучок и еден случај не прави правило.