Автор Тема: Mercedes E290td W210  (Прочитано 31205 пати)

Отсутен ace_ohrid

• Почетник
  • *
  • Пораки: 38
Одг: Mercedes E290td W210
« Одговори #90 на: 25 Септември 2011, 22:48:22 pm »
ко ја зедовме ние кажуваја дека е купена од скопје од макауто стар колку се за веруванје нз, камијонот беше увезен од германија (не го увезовме ние него др цовек од кој го купивме) и беше поминат на А тест документ потпишан од Машински факултет дека е во ред регистриран на наши табли, 6 години го регистриравме без проблем и после испадна дека со исти број на шасија се возат 3 камијони, еден во хрвацка и два во охрид и што е уште полошо другиот камијон што имаше ист број на шасија и ден денес се возит без проблем  и си го регистрират чоекот. кого собраја на почеток дур беше прашината собраја, сега сите молчат
pedal to the metal

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14291
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #91 на: 25 Септември 2011, 22:49:39 pm »
Не ми е јасно како пречукуван кога си добил македонски таблици за него такви проблеми можеш да имаш пред да добиеш таблици, интерпол курци палци тоа се разбира претпоставувам ако си го увезил инаку само во нашата држава ги исправуваат сите такви случаи затоа џипот на бекам уште го возат лапачиве и на топ гиар имаше мајтапи за тоа дури.
пречукуван после увезувањето е можно

Да де ама го провериле утврдиле  дека е во ред па му дале таблици кој курац после
кое проверување бе,ако еднаш тие регистрирана на МК табли(или ако од СК,ја префрлиш на БТ)после ниту те проверуваат ниту ништо.....и згора на тоа,како што кажа Аце за камионот,јас имав сличен проблем,т.е ми го згрешија бројот од моторот во сообраќајната,3 години си немав гајле и кога ОП,почнаа да ме тин*аат,ама се се среди ,без заплена и сл
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #92 на: 25 Септември 2011, 22:51:27 pm »
ко ја зедовме ние кажуваја дека е купена од скопје од макауто стар колку се за веруванје нз, камијонот беше увезен од германија (не го увезовме ние него др цовек од кој го купивме) и беше поминат на А тест документ потпишан од Машински факултет дека е во ред регистриран на наши табли, 6 години го регистриравме без проблем и после испадна дека со исти број на шасија се возат 3 камијони, еден во хрвацка и два во охрид и што е уште полошо другиот камијон што имаше ист број на шасија и ден денес се возит без проблем  и си го регистрират чоекот. кого собраја на почеток дур беше прашината собраја, сега сите молчат

Реков јас се се должи на способната ни полиција, кој го фати ампата нема бегање така да здравје некогаш и такви работи се дешаваат.

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #93 на: 25 Септември 2011, 22:52:37 pm »
Жално .. и јас имам иста рана со Голфче 4ка тди ... отиде кутриот ..:(

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #94 на: 25 Септември 2011, 22:53:23 pm »
Не ми е јасно како пречукуван кога си добил македонски таблици за него такви проблеми можеш да имаш пред да добиеш таблици, интерпол курци палци тоа се разбира претпоставувам ако си го увезил инаку само во нашата држава ги исправуваат сите такви случаи затоа џипот на бекам уште го возат лапачиве и на топ гиар имаше мајтапи за тоа дури.
пречукуван после увезувањето е можно

Да де ама го провериле утврдиле  дека е во ред па му дале таблици кој курац после
кое проверување бе,ако еднаш тие регистрирана на МК табли(или ако од СК,ја префрлиш на БТ)после ниту те проверуваат ниту ништо.....и згора на тоа,како што кажа Аце за камионот,јас имав сличен проблем,т.е ми го згрешија бројот од моторот во сообраќајната,3 години си немав гајле и кога ОП,почнаа да ме тин*аат,ама се се среди ,без заплена и сл

Е да де и јас цело време јадам бурек дека најголеми шанси има да испадне крадена ако е увезувана преку интерполи и разни глупости тоа е дури нима мк табли од кога ќе добие мк таблици после нема гајле тоа му го споменав затоа што видов дека колата имала мк таблици сега се разбравме?????

Отсутен ace_ohrid

• Почетник
  • *
« Одговори #95 на: 25 Септември 2011, 22:53:49 pm »
На едно другарче му го зедоја голфот од причина "Сумлјале дека 6ката била препраена во 8ца" или така нешто беше знам дека се работеше за една бројка. кој е тој што ке пречукат број на шасија од кој сите бројки ке се погодат така да само една да требат да се пречукат. ама што се можит, тие се секогаш во право
pedal to the metal

Отсутен ace_ohrid

• Почетник
  • *
« Одговори #96 на: 25 Септември 2011, 22:54:13 pm »
Жално .. и јас имам иста рана со Голфче 4ка тди ... отиде кутриот ..:(
еве сега за тебе зборував
pedal to the metal

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #97 на: 25 Септември 2011, 22:54:54 pm »
можи ве преварил човекот кој го увезил(направил некоја далавера)....
п.с и на другар ми Ескорд-от лежи 4-5 години во Охридска полиција,само незнам дали и 2kg of grass  е внатре сеуште ;D ;D ;D

Отсутен ace_ohrid

• Почетник
  • *
« Одговори #98 на: 25 Септември 2011, 22:56:45 pm »
 за 2 кила и тие хахаа
pedal to the metal

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #99 на: 25 Септември 2011, 23:04:27 pm »
ко ја зедовме ние кажуваја дека е купена од скопје од макауто стар колку се за веруванје нз, камијонот беше увезен од германија (не го увезовме ние него др цовек од кој го купивме) и беше поминат на А тест документ потпишан од Машински факултет дека е во ред регистриран на наши табли, 6 години го регистриравме без проблем и после испадна дека со исти број на шасија се возат 3 камијони, еден во хрвацка и два во охрид и што е уште полошо другиот камијон што имаше ист број на шасија и ден денес се возит без проблем  и си го регистрират чоекот. кого собраја на почеток дур беше прашината собраја, сега сите молчат
можи ве преварил човекот кој го увезил(направил некоја далавера)....
п.с и на другар ми Ескорд-от лежи 4-5 години во Охридска полиција,само незнам дали и 2kg of grass  е внатре сеуште ;D ;D ;D
за 2 кила и тие хахаа

А мене ми е криво за едно ЦД шо ми остана во плеерот ... можда и за то го имет земено баш тогаш :D

Отсутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #100 на: 25 Септември 2011, 23:07:15 pm »
епа неможиш да знајш

Отсутен ace_ohrid

• Почетник
  • *