Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 896641 пати)

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1285
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #2520 на: 10 Мај 2014, 22:21:23 pm »
што може на мачка да и се деси ако и остане пола крлеж внатре? т.е 2. имаше на глава над окото деновиве, денес планирав да го носам на ветеринар гледам нема ниеден, најверојатно ги искинал со шепа, ама пола му се внатре сигурно, да го носам на ветеринар или ќе преживее? пошто памтам копиљ ко бев на времето и извадив со клешти на една што ја имавме т.е го искинав до кожата а другото внатре остана, ниш не и бидна на мачката.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2521 на: 10 Мај 2014, 22:23:04 pm »
Ништо нема да и биде.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #2522 на: 10 Мај 2014, 22:25:00 pm »
Јас би прошетал до ветеринар во слободно време. А и мачето би го зел со мене.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20379
« Одговори #2523 на: 10 Мај 2014, 23:33:04 pm »

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #2524 на: 11 Мај 2014, 00:15:54 am »
што може на мачка да и се деси ако и остане пола крлеж внатре? т.е 2. имаше на глава над окото деновиве, денес планирав да го носам на ветеринар гледам нема ниеден, најверојатно ги искинал со шепа, ама пола му се внатре сигурно, да го носам на ветеринар или ќе преживее? пошто памтам копиљ ко бев на времето и извадив со клешти на една што ја имавме т.е го искинав до кожата а другото внатре остана, ниш не и бидна на мачката.

Обавезно однеси го мачето на ветеринар, да видат да не напраи беља другата половина од крлежот. Може и инфекции и глупости да се појават, а ако ти е мило мачето, не би требало да го дозволиш тоа.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8241
  • Плинаш!!!
Одг: Re: Домашни Миленици
« Одговори #2525 на: 11 Мај 2014, 03:58:52 am »
Баш таа половина што останала внатре е опасна.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда

Отсутен Darkovski

• Редовен
  • Пораки: 1285
« Одговори #2527 на: 11 Мај 2014, 14:23:00 pm »

Обавезно однеси го мачето на ветеринар, да видат да не напраи беља другата половина од крлежот. Може и инфекции и глупости да се појават, а ако ти е мило мачето, не би требало да го дозволиш тоа.
мачето не е ни мое, скитник, ама ајде се собира кај мене у двор почесто со уште 2-3 ради јадење што оставам за мојата, само жал ми падна ко го видов па ако го видам утре ке го однесам сигурно

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #2528 на: 11 Мај 2014, 15:06:48 pm »
;D ;D ;D ;D

Одличен аватар Нуме !

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5729
« Одговори #2529 на: 11 Мај 2014, 15:12:44 pm »
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
i mojot macor vaka prai ako ne go fatis te zbrcq so kandzi vo noga....od milost :-) :-) :-)

spolaj ti miki :-D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2530 на: 11 Мај 2014, 16:11:21 pm »

мачето не е ни мое, скитник, ама ајде се собира кај мене у двор почесто со уште 2-3 ради јадење што оставам за мојата, само жал ми падна ко го видов па ако го видам утре ке го однесам сигурно

Ма нема бре да му биде ништо на мачето. Они со ноктите ги корнат трлежите и секогаш им останува главата во телото. Главата се суши за 2-3 дена и паѓа. Главата од крлежот е влезна врата за паразити и бактерии ама уличните мачки се отпорни на нив.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7237
« Одговори #2531 на: 11 Мај 2014, 16:18:52 pm »
Тој што има поголемо искуство со мачки знае дека имаат 9 животи ;D еден крлеж за нив е како комарец за нас. Обично инфекции им се јавуваат при тепање едни со други или ако ги касне некој стаорец.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #2532 на: 11 Мај 2014, 16:19:40 pm »
Сепак не боли да се однесе мачето на ветеринар да го ѕирнат, и евентуално администрираат антибиотик, доколку има потреба.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #2533 на: 11 Мај 2014, 16:26:53 pm »
Антибиотици се даваат само кога животот на животното е потенцијално загрозен од масивна инфекција. Антибиотик никогаш не се дава за секој случај, ни кај животно ни кај човек.
Ги гледам мачкине и кучињана во Сретково, на пролет се катанга полни со крлежи. Ни ветеринар виделе ни антивиотик. Јас повремено им ги мачкам крлежите со петролеј. Наредниот пат кога ќе дојдам им ги нема.

Отсутен Lubenicata

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 716
« Одговори #2534 на: 11 Мај 2014, 16:30:55 pm »
Дечки знае некој кога има изложба за кучиња или некоја страна каде што пишуваат да следам....?