Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 810300 пати)

Отсутен krell

• Редовен
  • Пораки: 1809
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #1530 на: 19 Декември 2013, 15:50:42 pm »
Не е за мирисање работата. Цигари во затврено нема теорија да трпам. Исто и куче туѓо.

Сакам маче до бесвест, куче може исто. Ама си има каде и како. Колку што јас сакам има некој што три пути по толку мрзи.

Па уште ако се јаде во местото - никако.

Зошто?
Е ај... Во ресторан (јадење значи) куче да има? Ниедна нормална инспекција нема да пројде тоа место.

Во нормалните земи ја Европа е сосема нормална глетка во повеќето од ресторани.

Во Франција е дури реткост да не видиш куче во ресторан со сопствениците (барем во деловите на Франција што сум бил).

Мене не ми пречи се додека кучето не е агресивно, и има хигиенски навики

Дарко

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #1531 на: 19 Декември 2013, 15:52:49 pm »
Јас досега не сум го видел тоа во неколкуте градови во кои сум бил, вклучувајќи ги и оние во Франција. Но, за се има прв пат.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #1532 на: 19 Декември 2013, 15:55:14 pm »
Во прекрасен, за нас прилично скап ресторан во Баварија, во близина на замокот Neuschwanstein:

Кучето си е одма до нас. Нити нас, нити на било кој во ресторанот не му се одмили јадењето, или беше на било каков начин попречен да ужива во истото. Немаше потреба ни да прашуваме дали смееме да влеземе со него.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1533 на: 19 Декември 2013, 16:06:22 pm »
Јас досега не сум го видел тоа во неколкуте градови во кои сум бил, вклучувајќи ги и оние во Франција. Но, за се има прв пат.

Поминав барем месец дена низ Франција пред 2 години, и тоа во St. Tropez,  Avignon, Antibue , Thonon, Shamonix, Marseille...

Во разните ресторани каде што се храневме секој ден, беше сосема нормална глетка. Истото го доживеав лани во Виена и Салзбург..

Во Франција дури најнормално беше со куче да се шетаат и бидат и во разните хотели во кои бевме сместени, односно и кучето да си биде во соба со сопствениците

Дарко

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1534 на: 19 Декември 2013, 16:17:46 pm »
За некои луѓе тоа е незамислива глетка.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
Одг: Re: Домашни Миленици
« Одговори #1535 на: 19 Декември 2013, 16:19:12 pm »
Тоа проблем на тие луѓе, не на целото општество.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1536 на: 19 Декември 2013, 16:22:27 pm »
„Целото општество.“

Проблемот засега е одлично решен во рестораните.

Исто прекрасно е кога во некои кафичи/ресторани/театри/кина се забранети деца под 12 години. Божествено е.
« Последно менување: 19 Декември 2013, 16:37:52 pm Deni »

Присутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #1537 на: 19 Декември 2013, 16:33:20 pm »
Ајде да конструираме еден експеримент. Имаме 2 ресторана од по 20 маси. Во едниот е забрането животни а во другиот не е забрането и на 10 маси сопствениците се со кучиња. Дали тебе ако те внесат во двата ресторана со врзани очи ќе успееш да препознаеш каде има животно а каде не само по миризбата. Јас сум сигурен дека ќе успееш.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #1538 на: 19 Декември 2013, 16:34:46 pm »
денес идам кај комшијата да земам маси и столици, не сум бил неколку месеци кај него дома и доживувам невидено изненадување... човекот веке неколку месеци има ново домашно милениче, што е да речеме храброст на некој начин, зашто му е пуштено низ дома да си шета. има други луе што имаат вакви миленичиња, ама сите ги чуваат во кафез или бокс некој ограден. на овој низ дома му шета слободно...

го крстил суљо... ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1539 на: 19 Декември 2013, 16:38:19 pm »
Ајде да конструираме еден експеримент. Имаме 2 ресторана од по 20 маси. Во едниот е забрането животни а во другиот не е забрането и на 10 маси сопствениците се со кучиња. Дали тебе ако те внесат во двата ресторана со врзани очи ќе успееш да препознаеш каде има животно а каде не само по миризбата. Јас сум сигурен дека ќе успееш.

Ако ја препознаеш миризбата на кучињата во таквиот ресторан, пред да ја осетиш миризбата на кучето, ќе ја осетиш и миризбата на сопственикот.

Пошто од сопственикот зависи дали самиот одржува хигиена, и дали одржува хигиена на својот миленик.

Таквиот сопственик, дури и да не дојде со своето куче ќе шири лош мирис и неам да сакам да седнам во таков ресторан.

Дарко

Присутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #1540 на: 19 Декември 2013, 16:39:44 pm »
Ако чуваш куче нема да осетиш си навикнал. Ама ако не чуваш верувај дека ќе осетиш.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1541 на: 19 Декември 2013, 16:42:11 pm »
Ако чуваш куче нема да осетиш си навикнал. Ама ако не чуваш верувај дека ќе осетиш.

Еве предпоставка дека некој нема куче. Самиот не е баш по хигиената, и се бања за Велгиден и секоја престапна година.

Седне у ресторан, и пошто нема куче тебе нема да ти биде проблем да седиш до него.

Дали тоа што ти нема ништо да прокоментираш и осетиш, прави дека ти у ствари си навикнал да бидеш у средина на немање хигиена?

И што повеќе мириса? Куче ,  чувано дома, бањато еднаш на две недели, или мишка недепилирана и туширана секој 5 -ти ден?

Дарко

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14720
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #1542 на: 19 Декември 2013, 16:44:34 pm »
Сакам кучиња и сл. ама дома нема шанси.Ете жената дома имаше куче(Априкот пудла) и спрема други раси воопшто не пушта влакна,ама сепак ке најдиш влакно,тоа мене ме иритира,а па да не збораме за расите кои испуштаат влакна,тоа е катастрофа невидена.

Мој познаник има кокер ама низ дома влакна колку ти душа сака,не си метел не си перел,џабе.
Има и други ‘проблеми‘ ама мене доста ми се овие да одбегнувам одење на гости.

Цитат
Тоа проблем на тие луѓе, не на целото општество
Ова исто како пушачи вс непушачи.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1543 на: 19 Декември 2013, 16:48:02 pm »
Krell во случајов споредбата НЕ е на место.

Различно е човек и куче. Човекот ќе го испочитувам зошто е човек. Кучето не морам да го испочитувам. Хуманитарност и остали глупости на страна, нема никаква ЛОГИКА да седнам во поголем ресторан како Пелистер и половина од масите на горниот дел да се со кучиња. Тоа не е прифатливо. Ти седиш доле и јадеш. Да се разбереме - тоа нема да се случи, сакале вие или не. Кучињата знаат да галамат, и секогаш од 10 кучиња некое ќе замара со нешто.
Баш од тие причини не се пуштаат деца/кучиња/мачки/телиња/кози во ресторан.

Не Франција, свети Франција нека е.

Цитат
Тоа проблем на тие луѓе, не на целото општество
Ова исто како пушачи вс непушачи.
Наполно.

П.С. Ако се дозволи таков циркуз јас ќе чувам зелена мамба.

Отсутен krell

• Редовен
« Одговори #1544 на: 19 Декември 2013, 16:52:30 pm »
Krell во случајов споредбата НЕ е на место.

Различно е човек и куче. Човекот ќе го испочитувам зошто е човек. Кучето не морам да го испочитувам. Хуманитарност и остали глупости на страна, нема никаква ЛОГИКА да седнам во поголем ресторан како Пелистер и половина од масите на горниот дел да се со кучиња. Тоа не е прифатливо. Ти седиш доле и јадеш. Да се разбереме - тоа нема да се случи, сакале вие или не. Кучињата знаат да галамат, и секогаш од 10 кучиња некое ќе замара со нешто.
Баш од тие причини не се пуштаат деца/кучиња/мачки/телиња/кози во ресторан.

Не Франција, свети Франција нека е.

Седиш у Пелистер, летно време.. Масите зафатени , нема место никаде.. Те сместат до некој со мишки што ги негува.

Ти закопуе до толку да дури го пиеш коњакот Martell VSOP што си го нарачал да се опуштиш не ти мириса на добар коњак , туку на мишки..

Дали и понатаму ќе имаш почит за човекот, и покрај тоа што ти го уништил убавиот скап коњак?

Хигиената и дали некое куче ќе мириса или не зависи исклучиво од хигиенските навики на сопственикот. Дури и да нема куче, сопственикот ако нема хигиенски навики ќе ти прави проблем. Значи не е до кучето

п.с. И во многу подобри и полуксузни ресторани од Пелистер низ Европа е сосема нормално да има кучиња (ако воопшто може да се земам Пелистер како некој многу луксузен ресторан).