Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 809383 пати)

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 902
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #4740 на: 30 Јули 2020, 22:37:25 pm »
Во дилема за купување
Кафеавите се стафорд,со педигре 2 вакцини родени 24 јуни.
Сивите пит бул ,нема педигре,нема вакцини, родени на 4 јули. Разлика во цена е 20 евра,поскап стафордот
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk
Што те привлекува кај расиве? За каква намена би го земал?
Многу слични раси и ндворешно и карактерно, најголема разлика е што стафордот е признат во fci,а питот не

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8945
  • Пичлеме
« Одговори #4741 на: 30 Јули 2020, 22:45:09 pm »
За дрва товарање :)

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 480
« Одговори #4742 на: 30 Јули 2020, 22:55:22 pm »
Земете си аквариум, нема да имате потреба да ги прскате рибите против буви.  ;D

Отсутен vladimir_

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 212
« Одговори #4743 на: 30 Јули 2020, 23:06:53 pm »
Во дилема за купување
Сивите пит бул ,нема педигре,нема вакцини, родени на 4 јули. Разлика во цена е 20 евра,поскап стафордот
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Многу слични раси и ндворешно и карактерно, најголема разлика е што стафордот е признат во fci,а питот не
Нејкам мали кучиња а ни мн големи, ови ми се таман и во раст и во изглед.Плус порастен сум со овие раси :)

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7230
« Одговори #4744 на: 31 Јули 2020, 00:12:47 am »
 За тие пари каква Шко...., каков Лабрадор се зима :)

Карактерот на песот зависи од сопственикот и од љубовта и вниманието посветено за воспитување, а не од расата. Ниедно куче не е лошо само од себе.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #4745 на: 31 Јули 2020, 03:16:33 am »

Карактерот на песот зависи од сопственикот и од љубовта и вниманието посветено за воспитување, а не од расата. Ниедно куче не е лошо само од себе.

И ниедна раса не е мачо раса.

Во дилема за купување

Признаен за што?

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
« Одговори #4746 на: 31 Јули 2020, 05:07:15 am »

И ниедна раса не е мачо раса.

Во дилема за купување

Признаен за што?
FCI

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #4747 на: 31 Јули 2020, 10:03:43 am »
Не ми значат ништо буквиве, дај некое објаснување за што е признаен и зошто другиот не е. Што значи тоа?

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #4748 на: 31 Јули 2020, 10:21:29 am »
@vladimir_  сив питбул земи си, многу е поличен од стафордот, ти ќе си го вакцинираш. Само не го земај олку рано, барем нека остани кај мајка му уште 1 месец ако ти се нафаќа газдата.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен vladimir_

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 212
« Одговори #4749 на: 31 Јули 2020, 10:35:23 am »
@vladimir_  сив питбул земи си, многу е поличен од стафордот, ти ќе си го вакцинираш. Само не го земај олку рано, барем нека остани кај мајка му уште 1 месец ако ти се нафаќа газдата.
Нејќи ,13 кучиња се тој сака шо побрзо да се отараси.Иначе исто мислам и јас треба барем 50 дена да е со мајката
Моментално малото е старо 25 дена

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
« Одговори #4750 на: 31 Јули 2020, 10:41:34 am »
Многу е мало и е ептен непрепорачливо уште сега да се тргне од мајката.
После 2 месеца, може.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #4751 на: 31 Јули 2020, 10:57:30 am »
Договори се да му плаќаш за храна (не знам еве симболично 50 денари дневно) за да остани уште еден месец кај него. Добро би било дури е кај него и првата вакцина да ја прими. Тоа што ќе го научи мајка му, ти дома не можеш да го научиш. Може да биде побесно дури е мало, да каса без осет, да кине. Тоа ќе трае до кај 4-5 месеци. А ако го научи мајка му, од старт ќе биди посмирено. Од искуство ти кажувам :D
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Leonid

• Јуниор
  • **
« Одговори #4752 на: 31 Јули 2020, 11:12:43 am »
Fédération Cynologique Internationale
Svetski kinoloski sojuz
Pit bulot ne e priznaen kako rasa, i znaci deka ne moze da se izlozuva na kinoloski izlozbi
Se znae deka 90% od pitovite se koristat za borbi, a ne za rastovaranje drva (pozdrav segobijci), zatoa i prasav za koja namena mu treba pesot.
Tocno e deka sekoj primerok e individualen, i najveke zavisi od vospituvanjeto, ama jas tvrdam deka rasata kazuva kakvo ke bide kuceto. Zatoa nikoj ne zima angliski buldog za sluzbeno kuce,ili mops itn ili zagar ili poenter za domasen milenik.
Stom ima iskustvo so rasava clenot, ic ne treba da mu kazuva nikoj sto da izbere

Отсутен vandex

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 480
« Одговори #4753 на: 31 Јули 2020, 20:48:18 pm »
Земете си аквариум со риби. Рибите немаат буви.
Проверено.  ;D

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #4754 на: 04 Август 2020, 11:44:49 am »
Имаат за жал.

Мене ми шитнаа со буви. Поточно 3 буви на едно рипче. Ги исчистив, ама сепак умре за 2 месеци.