Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 741527 пати)

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29629
    • CARclub.mk
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #5010 на: 10 Ноември 2024, 21:40:21 pm »
Технички, не прекршува правила. Еден куп глупости му бришам, редовно.

Отсутен balanar

• Редовен
  • Пораки: 2189
« Одговори #5011 на: 10 Ноември 2024, 21:47:51 pm »
Технички, не прекршува правила. Еден куп глупости му бришам, редовно.

Ако константен оф-топик не ти е едно од правилата на форумов - тогаш не знам што ти е замислата. Имаш грешка правила.

Смени ги правилата за да не бришеш нон-стоп. Некако сам се контраш :)

едит:

11. Оф-топик е забранет. Се дозволува одредено избегување од оргиналната тема, но не претерано.

И што се чека?

Присутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29629
    • CARclub.mk
« Одговори #5012 на: 10 Ноември 2024, 22:11:16 pm »
Па секаде каде ќе забележам, бришам. Не стигам ни јас сè да прочитам. :/

Едит: Ама, прифаќам забелешка. Ќе обрнам повеќе внимание и поредовно ќе бришам. :)
« Последно менување: 10 Ноември 2024, 22:17:09 pm zeroSignal »

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 7796
  • Плинаш!!!
« Одговори #5013 на: 11 Ноември 2024, 00:37:09 am »
Чува некој Тигрици папагали?
Јас чувам едно, веќе година дена. Зш?

Sent from my 23124RA7EO using Tapatalk

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7058
  • хаУс мајстор
« Одговори #5014 на: 11 Ноември 2024, 05:06:37 am »
Вчера го приметив едното, клунчето му пораснало многу и закривено му е накај врат, го приметив и подолго јаде, изгледа му смета. Чаре?

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #5015 на: 11 Ноември 2024, 07:45:41 am »
Како мислиш клунчето му пораснало? Ако мислиш дека му смета, носи го на ветеринар. Знам дека на тигриците им сечат нокти од време на време ама за клун не сум слушнал. Ако сметаш дека има некаква болест, носи го одма затоа што кај нив многу брзо прогресира. Буквално од минута во минута може да се влоши состојбата.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6112
  • 69
« Одговори #5016 на: 11 Ноември 2024, 08:28:26 am »
Вчера го приметив едното, клунчето му пораснало многу и закривено му е накај врат, го приметив и подолго јаде, изгледа му смета. Чаре?

Во принцип папагалчињата редовно сами си ги кастрат клунчињата. Една многу битна работа кај тигриците е да се има сипина коска. Најчесто неа ја користат да си го острат/кратат клунот самите.
Јас имам чувано преку 20 години тиргици. Првиот го чував некои си 12 години и не умре од старост, него мачка го изеде... :/
Препаметен беше, се разбираше, никогаш не беше затворен во кафез. И немаше ни мачка да го среди ако беше пуштен, него го оставив на чување кај братучед заради неможност да го земам со мене и толку беше...

Ако не, тогаш како што вика Жиле, носи го на ветеринар, ке му го стругнат малку ако е тоа проблем...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #5017 на: 11 Ноември 2024, 09:18:18 am »
Ах мака мачам со таа сипина коска. За 1 саат партал ја прави цела. Цел месец треба само за сипина коска да работам . Туку пред 2-3 месеци наоѓав големи сипини коски во картонска кутија, сега ги нема, има само рефус ама мали се бре, ги решава одма. Треба да се пуштам накај центар да побарам, во околинава моја нема никаде.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5492
« Одговори #5018 на: 11 Ноември 2024, 13:06:40 pm »
@Zile  В година ако одиш Грција на одмор обрни повеќе внимание во вода со маската :)
Како дете имав Нинфа, кога одевме на одмор Скотина редовно по еден најлон посластици такви му берев.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен Zile

• Легенда
  • Плинаш!!!
« Одговори #5019 на: 11 Ноември 2024, 13:11:09 pm »
Гледаш, не ми текнало, ке го имам на ум за наредна година.
Кога сме кај нифа, 15 години ја чувавме и на крај умре од старост, многу беше паметна, дури татко ми ја пушташе и надвор да лета.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 353
  • The best or nothing.
« Одговори #5020 на: 11 Ноември 2024, 13:35:31 pm »
Првиот го чував некои си 12 години и не умре од старост, него мачка го изеде... :/

Што беше ова, рекорд.

Кај мене максимум е 4 години, и потоа самите умираат. Кафезот константно отворен, сам си излегува/влегува кога сака.
Жиле, јас креди ставав. Класична школска, за на табла. Ми отварате рани, да купам пак папагалче.

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5492
« Одговори #5021 на: 11 Ноември 2024, 13:48:20 pm »
@Zile И јас го чував едно 10тина години препаметен беше дома, понекогаш го вадев  балкон кафезот кога е убаво времето. Еднаш паднал капакот од дното и избега, еедно десетина дена го слушавме ама никако да се врати, веројатно го покоси некоја мачка..
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6112
  • 69
« Одговори #5022 на: 11 Ноември 2024, 14:50:17 pm »
Првиот го чував некои си 12 години и не умре од старост, него мачка го изеде... :/

Што беше ова, рекорд.

Кај мене максимум е 4 години, и потоа самите умираат. Кафезот константно отворен, сам си излегува/влегува кога сака.
Жиле, јас креди ставав. Класична школска, за на табла. Ми отварате рани, да купам пак папагалче.

Да да, ептен долго време го чував...Инаку не е добро креда школска да се става...Никако...

Ах мака мачам со таа сипина коска. За 1 саат партал ја прави цела. Цел месец треба само за сипина коска да работам . Туку пред 2-3 месеци наоѓав големи сипини коски во картонска кутија, сега ги нема, има само рефус ама мали се бре, ги решава одма. Треба да се пуштам накај центар да побарам, во околинава моја нема никаде.

Имаше летоска у Грчка на одмор коа бев, едно 20 комада, незнаев што да им правам. Дали ги фрлив, дали ги сочував треба да проверам...
Ако ги има, ке ги донесам и ке ви ги дадам гратис :D

Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7058
  • хаУс мајстор
« Одговори #5023 на: 11 Ноември 2024, 15:31:35 pm »
Фала @Zile , фала @SaleSk .
Ќе го носам на ветеринар.

Присутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13874
« Одговори #5024 на: 11 Ноември 2024, 16:31:44 pm »
Па секаде каде ќе забележам, бришам. Не стигам ни јас сè да прочитам. :/

Едит: Ама, прифаќам забелешка. Ќе обрнам повеќе внимание и поредовно ќе бришам. :)

Имаше на времето малку да одмори :)