Автор Тема: Домашни Миленици  (Прочитано 766611 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34156
  • Таков е животот... јебига
Одг:
« Одговори #3915 на: 23 Септември 2015, 18:43:43 pm »
Да сепак е службено маче.

Минчо!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Одг: Домашни Миленици
« Одговори #3916 на: 23 Септември 2015, 18:54:55 pm »

Миле, за тебе:
http://www.onegreenplanet.org/animalsandnature/how-the-yulin-dog-meat-festival-is-a-wake-up-call-for-the-meat-eating-world/

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

;D

Шо за мене. Почна да ми се повраќа. Иако сеедно е дали ќе јадам свиња или куче некако јадењето на кучиња ми се гледа могу побрутално отколку јадењето свињи. На кинезите им е сосем сеедно затоа не гледаат проблем во такви фестивали.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #3917 на: 23 Септември 2015, 20:19:42 pm »

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #3918 на: 23 Септември 2015, 20:24:32 pm »
Пред некој ден на ленинова поминував со девојката и од таму иди еден повозрасен човек со магаре некое, мислам кане корсо и девојкава се уплаши а нема кај да се разминиш сето коли е, а тој вика не се плашете не каса ;D Тој можи навистина не каса  ама има некој едноставно што се плашат од кучиња, посебно такви габаритни магариња, а маската му беше обесена на врат, не му беше на муцка ставена.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20700
« Одговори #3919 на: 23 Септември 2015, 20:27:00 pm »
Ако не му даете причина, нема зашто да ве каса.
Врска нема големината, малите кучиња у глобала се многу покатиљ од големите.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
« Одговори #3920 на: 23 Септември 2015, 20:33:42 pm »
Пак ќе речам, има некој од самата појава се плашат кога ќе видат колкав е песот. А и арно рекле стари, во пес верба нема. Лани на една изложба еден стоеше со белгиски овчар и песот мирен си седеше. Покрај него поминуваа 2 деца, запраени муабет си беа, воопшто не го испровоцираа песот и од мирно седење го фати за рака едното дете. Значи никаква провокација па ни поглед не му фрли детево, а не ни поминаа толку блиску до песот. Го фати за рака и после изеде ќотек од газдата ама бидна работата.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3921 на: 23 Септември 2015, 20:54:50 pm »
Шит хепнз. Старите рекле многу работи, од кои повеќето се сведуваат на "because fuck science". Јас лично повеќе верувам на куче што не го знам, отколку на човек што не го знам (а богами и од некој што го знам).
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Ezekiel

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 400
« Одговори #3922 на: 23 Септември 2015, 22:35:33 pm »

Ма нема шанси!
Cogito ergo zoom

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8780
  • Пичлеме
« Одговори #3923 на: 24 Септември 2015, 08:30:54 am »
Врска нема големината, малите кучиња у глобала се многу покатиљ од големите.
Јас како искусен кучкар (:D), сите џукели шо ќе ги сретнам наоколу ги галам, ама најомилени ми се оние поголемите... оние малите, џафкалата, пародиите на куче ми одат понекогаш на нерви... али големите, тие увек ми се поокеј... сочуствувам со нивната мрза, слоу моушн... ;D

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8157
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #3924 на: 24 Септември 2015, 11:04:27 am »
Не сметам дека си во право. Си има закон, маска!
Пред да касне има што да правиме. Што правиме од кога ќе касне?

Сум имал големи кучиња и глава сум ставал дека нема да касне, но сепак во случајов јас сум небитен и не би си земал за право повторно да убедувам друг дека моето куче нема да касне.

Малите кучиња.... Шо знам, агресивни се и лежат убаво на волеј.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3925 на: 24 Септември 2015, 11:12:16 am »
Не мора да сметаш дека сум во право :)

Законот врска нема и се коси со друг закон, и нели како огромен број други закони кај нас, се сведува на „сакам кажам - не знам речам“.

Јас не планирам да убедувам некого дека моето куче нема да го касне, јас знам дека нема да го касне. Исто така, не планирам да паѓам у несвес и да вртам кругови додека да стигнам каде што сум тргнал, поради тоа што некој можеби има или нема оправдан или неоправдан страв од кучиња. Ако ти е страв од кучиња, пеки, не оди блиску до кучето. Нема никаква потреба да драматизираш и да се дереш као недоквакан (не ти лично, туку ете од досегашни искуства).

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #3926 на: 24 Септември 2015, 13:29:05 pm »
Нели затоа воведоа закон за носење на маска освен надвор од оградени паркови  за кучиња?
Според мене е безопасно било кое куче со маска на глава, освен ако не е horny па да ти се качи и да те исхампа на сред улица.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55051
  • Махер
« Одговори #3927 на: 24 Септември 2015, 13:31:11 pm »
Кучето нема право на тротоарот, а јас имам. Особено ако е големо. Треба да има број за пријавување на кучиња без маска.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3928 на: 24 Септември 2015, 13:32:10 pm »
Нели затоа воведоа закон за носење на маска освен надвор од оградени паркови  за кучиња?
Според мене е безопасно било кое куче со маска на глава, освен ако не е horny па да ти се качи и да те исхампа на сред улица.

Ајде ајде... нема нишо лошо у троа секс :D

Кучето нема право на тротоарот, а јас имам. Особено ако е големо. Треба да има број за пријавување на кучиња без маска.

По чему па кучето да нема право на тротоарот?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #3929 на: 24 Септември 2015, 13:47:44 pm »
По чему па кучето да нема право на тротоарот?

Зошто не плаќа персонален данок и комуналии ;D нема право да гласа за градоначалник и не распознава сообраќајни правила (пошто како ќе знае на која срана од улицата да пешачи ако на тротоарот има паркирано коли? )  :P