Автор Тема: Адитиви со Д-р. djidji  (Прочитано 531831 пати)

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
Одг: Адитиви со Д-р. djidji
« Одговори #1650 на: 30 Јануари 2016, 23:41:55 pm »
Меѓудругото овие препаративе се најчесто наменети за целосно изгорување на се што има внатре во горивната комора и релативно ја зголемуваат температурата на согорување.

Јас не би претерувал со адитивите за да не стопам нешто внатре. Еднаш, два пати ајде да се прочисти. Ама редовно да го бутам со адитиви, нема шанси. Ама тоа сум јас.
Тешко да стопиш нешто со нашава нафта, таа едвај гори...со адитив таман си е, како со убава нафта :)

Од тие за секојдневна употреба го препорачувам овој http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/en_5120.html?Opendocument&land=de , а многу сум пробал...

« Последно менување: 31 Јануари 2016, 00:02:46 am Filip_90 »

Отсутен Marakana

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 886
« Одговори #1651 на: 30 Јануари 2016, 23:50:45 pm »
Najdobar aditiv spored mene e avtopat ...150-60 pa nagore
Коме је суђено да буде јебан, том гаће саме падају

Отсутен ford_mkd1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #1652 на: 02 Февруари 2016, 11:07:02 am »
moze li sugestija od nekoj, za postari dizel vozila (ne common-rail) so bosch vp44 pumpa i za nejzinoto podmackuvanje, dali e podobro dodavanje dvotaktol na obicen dizel ili namesto toa, koristenje biodizel koj e vsusnost "pomrsen"od standardniot evrodizel? Inaku fala za detalniot odgovor na KozaNostra, no me interesiraat dali i nekoj drug koristel biodizel :)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1653 на: 02 Февруари 2016, 11:29:21 am »
Биодизелот не е помрсен. Двотактол не смее да се става на ниедно поново возило. Пази само да не ја оставиш без нафта, од тоа страда другото е виша сила. Таа пумпа е фалична од мајка, но иако е толку озлогласена не е навистина толку проблематична. Обично црка околу 250.000км и чини колку една-две дизни за CR, а не се буниш кога менуваш 4 дизни за DCi.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен stef_stef

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
« Одговори #1654 на: 02 Февруари 2016, 12:29:42 pm »

Колку само може да го потврдам ова со тазе информација!

Какви адитиви, какви глупости. Поминав 1100км и после 600км колата почна да се препородува. Намали потрошувачка, гарант се искашла од 4 месеци градска и почна подобро да прима. Сигурно си има улога и нафта од омв, но џабе убава нафта ако се вози во град

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1655 на: 02 Февруари 2016, 12:32:13 pm »
Затоа велам, штета што немаме патишта.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1656 на: 02 Февруари 2016, 12:44:01 pm »

Какви адитиви, какви глупости. Поминав 1100км и после 600км колата почна да се препородува. Намали потрошувачка, гарант се искашла од 4 месеци градска и почна подобро да прима. Сигурно си има улога и нафта од омв, но џабе убава нафта ако се вози во град

Тоа се вика популарно Италијански сервис, но само под услов да си сигурен дека колата е загушена од гареж а не од друг дефект.
Пробај направи го тоа со изместено палење, или некој заебан сензор па ќе се тресеш после. Ќе посакуваш да не си бил паметњакович и да си отишол на сервис.

Што ќе ти патишта? Ете излези на автопат и вози 100-ка во 3-та, ем не ризикуваш животи, ем издуваш колата ем нема да те уапси полиција.

Отсутен stef_stef

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
« Одговори #1657 на: 02 Февруари 2016, 12:48:03 pm »

Тоа се вика популарно Италијански сервис, но само под услов да си сигурен дека колата е загушена од гареж а не од друг дефект.
Пробај направи го тоа со изместено палење, или некој заебан сензор па ќе се тресеш после. Ќе посакуваш да не си бил паметњакович и да си отишол на сервис.

Што ќе ти патишта? Ете излези на автопат и вози 100-ка во 3-та, ем не ризикуваш животи, ем издуваш колата ем нема да те уапси полиција.

Многу нормално дека пред толкав пат ќе отидам на детална проверка :) Се си е ок, башка не е дека од вчера ја имам колата па ај да ја пробам како иде...

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #1658 на: 02 Февруари 2016, 12:58:11 pm »

Како алфата на 200кмч на обиколница што попушти?

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1659 на: 02 Февруари 2016, 13:17:45 pm »
Воопшто не е исто 3та 100кмх и 5та 160кмх Милутине, само ме мрзи да ти објаснам зошто.

Отсутен martin_golf5

• Почетник
  • *
  • Пораки: 35
« Одговори #1660 на: 02 Февруари 2016, 13:51:07 pm »
Некој совет за адитив да се стави во голф 5 1.9 тди PD мотор. Што е придобивка и дали е паметно да се стави или воопшто да не чепкам.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #1661 на: 02 Февруари 2016, 21:14:24 pm »
Воопшто не е исто 3та 100кмх и 5та 160кмх Милутине, само ме мрзи да ти објаснам зошто.
Молим те објасни ми. Потруди се а јас за возврат ќе ти купам пола саат кај масерка да ти надокнадам енергија.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #1662 на: 02 Февруари 2016, 21:47:27 pm »
Јок, сега се враќам од масерка  ;D

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #1663 на: 03 Февруари 2016, 00:16:50 am »
Молим те објасни ми. Потруди се а јас за возврат ќе ти купам пола саат кај масерка да ти надокнадам енергија.
Одлична идеја Џони...јас деновиве палнирам да ја издувам.
Во прва од дома до главна улица со 30 км/ч, 2км имам за издувување, таман :D

Е сега друго ме копка, во лер дали може да се издува, ни гуми да абам ни порти да отварам ;D

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #1664 на: 03 Февруари 2016, 07:17:21 am »
Mozes be Dzoni... zemi so usta duvaj ja fu fu fu staklo ke ja napravis.