Автор Тема: Адитиви со Д-р. djidji  (Прочитано 466337 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Одг: Адитиви со Д-р. djidji
« Одговори #2160 на: 13 Април 2021, 21:21:12 pm »
Брз упдате. Ставен Wynns Extreme Cleaner викендов и извозени 100тина км на автопат со 4000-5000 обртаи. Мототорот сега преде.

Зошто не излегувате на автопат пред да ставите адитив?

Отсутен changetheoil savethecar

• Редовен
  • Пораки: 1049
  • Best Motors Worldwide
« Одговори #2161 на: 11 Мај 2021, 15:42:32 pm »
Ја листав темата, после 50 страници се уморив, а можеби има нешто ново во меѓувреме, па затоа да ве консултирам.
Сеникот 1,5 дци како што пишав пред месец и нешто, знае од време на време подолго да вергла ама секогаш пали од прва. Проблемот се јавува и се губи. Нема разлика дали на ладно (прв старт) или на загреан мотор. Кога е присутен „проблемот“ , стискаш на дугмето за палење и пали на крај на циклусот на верглање. Алнасерот има нови четкици, година стар акумулатор, колата убаво си вергла без никаков проблем, тоа е исклучено. Таман да ја однесам на мајстор проблемот ќе се изгуби (марфи). Се јавив денеска во Виталеда каде го сервсирам Реното и ми кажаа дека штом пали во првиот циклус на верглање да не ја носам колата, ако проблемот стане поголем тогаш да ја носам, затоа што тешко ќе го лоцираат проблемот, бидејќи не се пали никаква грешка.
Ме советуваа да ставам адитив за прочистување на дизни, можно е некоја дизна да е надвор од толеранција па не го дозира горивото како што треба па се одоговлекува палењето.
Препорака за адитив (јас би Wynns), како се става, колку гориво треба да имаш во резервоарот, пр на 1/4 резервоар да се стави па после да се дополни до горе или ?
@Filip MK
Proveri filter za gorivo, ako naftata bila los kvalitet mozno e filterot za gorivo da e uzrokot, vo sekoj slucaj bi go proveril toa da ne udri na bosch pumpata.
isto taka ako kolata se vozela pocesto na pr na min. ili na sijalicka za gorivo mozzno e da ima nesto povlecceno.
---Best Motors Worldwide---
       (Oo=[][]=oO)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14715
« Одговори #2162 на: 11 Мај 2021, 16:13:55 pm »

Реално, треба прво адитив па автопат. Можеби ќе му се решел проблемот само со автопат ама вака е подобро.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #2163 на: 11 Мај 2021, 16:35:13 pm »

Реално, треба прво адитив па автопат. Можеби ќе му се решел проблемот само со автопат ама вака е подобро.
Прво автопат, ако нема промена тогаш адитив со автопат. Така ќе знаеме до што бил марифетот :)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2615
« Одговори #2164 на: 11 Мај 2021, 20:13:23 pm »
Ја листав темата, после 50 страници се уморив, а можеби има нешто ново во меѓувреме, па затоа да ве консултирам.
Сеникот 1,5 дци како што пишав пред месец и нешто, знае од време на време подолго да вергла ама секогаш пали од прва. Проблемот се јавува и се губи. Нема разлика дали на ладно (прв старт) или на загреан мотор. Кога е присутен „проблемот“ , стискаш на дугмето за палење и пали на крај на циклусот на верглање. Алнасерот има нови четкици, година стар акумулатор, колата убаво си вергла без никаков проблем, тоа е исклучено. Таман да ја однесам на мајстор проблемот ќе се изгуби (марфи). Се јавив денеска во Виталеда каде го сервсирам Реното и ми кажаа дека штом пали во првиот циклус на верглање да не ја носам колата, ако проблемот стане поголем тогаш да ја носам, затоа што тешко ќе го лоцираат проблемот, бидејќи не се пали никаква грешка.
Ме советуваа да ставам адитив за прочистување на дизни, можно е некоја дизна да е надвор од толеранција па не го дозира горивото како што треба па се одоговлекува палењето.
Препорака за адитив (јас би Wynns), како се става, колку гориво треба да имаш во резервоарот, пр на 1/4 резервоар да се стави па после да се дополни до горе или ?
@Filip MK
Proveri filter za gorivo, ako naftata bila los kvalitet mozno e filterot za gorivo da e uzrokot, vo sekoj slucaj bi go proveril toa da ne udri na bosch pumpata.
isto taka ako kolata se vozela pocesto na pr na min. ili na sijalicka za gorivo mozzno e da ima nesto povlecceno.

Тоа со палењето излезе дека е сензор на брегаста, ја избришавме грешката и сега е ок, се надевам така ќе остане.....ја возам на отворено колата, најмалку 3-4 пати месечно, како и да е за 2.000 км мал сервис следи па ќе се менува и филтерот за нафта во секој случај
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
  • Пораки: 1016
« Одговори #2165 на: 03 Јуни 2021, 11:15:16 am »
Имаат на макпетрол engine flush или на друго место да барам?

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6814
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #2166 на: 03 Јуни 2021, 11:50:02 am »
Би требало, последните неколку пати кога фрлив едно око, нема шо нема од хемија, од К2 скоро се имаат, дури и силиконски спреј, а јас по автоделови барав.

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
« Одговори #2167 на: 03 Јуни 2021, 12:13:13 pm »
На партизанска не видов да имаат. Земав Мотул од рели рејсинг.

Отсутен Magical

• Почетник
  • *
  • Пораки: 24
« Одговори #2168 на: 15 Јуни 2021, 08:03:22 am »
Препорачајте адитив за дизел, немам користено до сега се работи за Мерцедес дизел 2016 година. Благодарам
« Последно менување: 15 Јуни 2021, 08:47:34 am Magical »

Отсутен Astraion

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 678
  • Pixel Perfect.
« Одговори #2169 на: 15 Јуни 2021, 09:44:01 am »
Препорачајте адитив за дизел, немам користено до сега се работи за Мерцедес дизел 2016 година. Благодарам
Пробај го овој како за почеток го имаш на Макпетрол 400 ден.
https://www.wynns.eu/product/3-x-a-diesel/

Исто немав пробано адитиви досега и викам да пробам шо толку ги фалат и ставив пред месец дена од овој, се осеќаше за нијанса помазно работење на моторот а и потрошувачката борд компјутерот ја покажуваше за 0,2 л/100км помалце. (BMW E90)

Отсутен Magical

• Почетник
  • *
  • Пораки: 24
« Одговори #2170 на: 15 Јуни 2021, 23:34:38 pm »
Дали го имате користено и како сте задоволни од овој производ?

Благодарам!

Отсутен krledr

• Почетник
  • *
  • Пораки: 49
« Одговори #2171 на: 15 Јуни 2021, 23:57:21 pm »
Jas gi imam koristeno aditivite za benzinski motori (Injection cleaner, valve clean) , prezadovolen.... na 3-4000 km stavam na 2/3 poln rezervoar...

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Отсутен JezuzNoChill

• Редовен
« Одговори #2172 на: 23 Јули 2021, 17:15:59 pm »
Си купив да ги пробам професионалните Wynn's викаат поконцентрирани биле.

Отсутен M3V8

• Редовен
  • Пораки: 2766
« Одговори #2173 на: 24 Јули 2021, 11:39:18 am »
Ove se da pokoncentrirani i nesto "poagresivni", no i drug sostav vo odnos na injektion cleaner.

Odlicni se Wynns 10tina sisenca potrosiv vo razni koli, motoren camec...sve sto vrti gorivo :)

Отсутен Bokica

• Редовен
  • Пораки: 1490
« Одговори #2174 на: 24 Јули 2021, 13:27:07 pm »
Еднаш у 3 месеци знае да ми се упали check engine со порака за слаба смеса на гориво, а возам 100 октански.
Кое би било по соодветно да ставам од винс - total action treatment или injection cleaner ?
се работи за турбо бензинец со директно вбризгавање
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the back of the car. Horsepower is how fast you hit the wall and torque is how far you send the wall across the field once youve hit it.