Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Брз упдате. Ставен Wynns Extreme Cleaner викендов и извозени 100тина км на автопат со 4000-5000 обртаи. Мототорот сега преде.
Ја листав темата, после 50 страници се уморив, а можеби има нешто ново во меѓувреме, па затоа да ве консултирам.Сеникот 1,5 дци како што пишав пред месец и нешто, знае од време на време подолго да вергла ама секогаш пали од прва. Проблемот се јавува и се губи. Нема разлика дали на ладно (прв старт) или на загреан мотор. Кога е присутен „проблемот“ , стискаш на дугмето за палење и пали на крај на циклусот на верглање. Алнасерот има нови четкици, година стар акумулатор, колата убаво си вергла без никаков проблем, тоа е исклучено. Таман да ја однесам на мајстор проблемот ќе се изгуби (марфи). Се јавив денеска во Виталеда каде го сервсирам Реното и ми кажаа дека штом пали во првиот циклус на верглање да не ја носам колата, ако проблемот стане поголем тогаш да ја носам, затоа што тешко ќе го лоцираат проблемот, бидејќи не се пали никаква грешка. Ме советуваа да ставам адитив за прочистување на дизни, можно е некоја дизна да е надвор од толеранција па не го дозира горивото како што треба па се одоговлекува палењето.Препорака за адитив (јас би Wynns), како се става, колку гориво треба да имаш во резервоарот, пр на 1/4 резервоар да се стави па после да се дополни до горе или ?
Зошто не излегувате на автопат пред да ставите адитив?
Цитат: Mikius на 13 Април 2021, 21:21:12 pmЗошто не излегувате на автопат пред да ставите адитив?Реално, треба прво адитив па автопат. Можеби ќе му се решел проблемот само со автопат ама вака е подобро.
Цитат: Filip MK на 29 Март 2021, 13:17:53 pmЈа листав темата, после 50 страници се уморив, а можеби има нешто ново во меѓувреме, па затоа да ве консултирам.Сеникот 1,5 дци како што пишав пред месец и нешто, знае од време на време подолго да вергла ама секогаш пали од прва. Проблемот се јавува и се губи. Нема разлика дали на ладно (прв старт) или на загреан мотор. Кога е присутен „проблемот“ , стискаш на дугмето за палење и пали на крај на циклусот на верглање. Алнасерот има нови четкици, година стар акумулатор, колата убаво си вергла без никаков проблем, тоа е исклучено. Таман да ја однесам на мајстор проблемот ќе се изгуби (марфи). Се јавив денеска во Виталеда каде го сервсирам Реното и ми кажаа дека штом пали во првиот циклус на верглање да не ја носам колата, ако проблемот стане поголем тогаш да ја носам, затоа што тешко ќе го лоцираат проблемот, бидејќи не се пали никаква грешка. Ме советуваа да ставам адитив за прочистување на дизни, можно е некоја дизна да е надвор од толеранција па не го дозира горивото како што треба па се одоговлекува палењето.Препорака за адитив (јас би Wynns), како се става, колку гориво треба да имаш во резервоарот, пр на 1/4 резервоар да се стави па после да се дополни до горе или ?@Filip MK Proveri filter za gorivo, ako naftata bila los kvalitet mozno e filterot za gorivo da e uzrokot, vo sekoj slucaj bi go proveril toa da ne udri na bosch pumpata.isto taka ako kolata se vozela pocesto na pr na min. ili na sijalicka za gorivo mozzno e da ima nesto povlecceno.
Препорачајте адитив за дизел, немам користено до сега се работи за Мерцедес дизел 2016 година. Благодарам