Автор Тема: Volkswagen Polo 9N3 "GTI"  (Прочитано 100867 пати)

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
Одг: Volkswagen Polo 9N3 "GTI"
« Одговори #675 на: 24 Март 2013, 22:56:18 pm »
Џо бандашите се топ !

Е сеа за ваков бандап не се прај циција среди ги убо, боичка ова она ... ;D
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен Dzo

• Сениор
  • Пораки: 3030
  • GTI®
« Одговори #676 на: 06 Април 2013, 22:26:23 pm »
Денес бандажите беа испрскани во филер, пред тоа секако идеше малце китче на дупчињата, па прајмер ..

Е сеа, колку време е најдобро да осуши убаво филерот (боди) ?

Завчера, инсталиран ксенон х7р кит, 4300к, заедно со инсталација преку реле. Ке следат слики и туторијалче.

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4586
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #677 на: 06 Април 2013, 22:31:49 pm »
Супер ! филерот би требало неколку саати..ама ако не ти се брза,а сигурно не..ќе си преноќи и после продолжи со работа :)
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #678 на: 06 Април 2013, 23:07:32 pm »
Денес бандажите беа испрскани во филер, пред тоа секако идеше малце китче на дупчињата, па прајмер ..

Е сеа, колку време е најдобро да осуши убаво филерот (боди) ?

Завчера, инсталиран ксенон х7р кит, 4300к, заедно со инсталација преку реле. Ке следат слики и туторијалче.
едвај чекам Dzo

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #679 на: 07 Април 2013, 10:46:29 am »
И јас чекам за туторијалчето со H7R.

Отсутен Dzo

• Сениор
  • GTI®
« Одговори #680 на: 11 Април 2013, 01:46:26 am »
Не сум напраил уредни слики за туторијалче, али ај следен пат.

Поврзано релето, плусот преку слободна клема и фабрички осигурач, минус, поврзано дирек на клема

Релето има, влез плус кој си има осигурувач 30ка,  и минус кои идат на батеријава, еден вод за лево и еден за десно напојување на трафо, и еден вод кој зема сигнал од фарот, коа ке пушти кратко да се активира релето нормално.

Пошто трафоата се малечки, ги собра во фарот без никакви преправки, нити да смета, нити да тропа! ОЕМ! :D

OEM зажичување

ете така, прибран кабелот

Еве аутпутот набрзинка ..

Во мегувреме стигнаа овие :D  

Нов сет на тркала .. се зезам, спремни за фарбање бибиеските ..

бонус

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #681 на: 11 Април 2013, 01:50:34 am »
filerot steta sto e body ic ic ama ic ne sum zadovolen od nivniot filer ,dvapati me ima zeznato do sega, no vo sekoj slucaj bolje so nego otkolku bez nego, Ostajgo neka isusi ubavo 24 casa malce apsiguvanje i boicka

Отсутен Dzo

• Сениор
  • GTI®
« Одговори #682 на: 11 Април 2013, 01:56:10 am »
Јбг таков имав дома од порано, не ми се фрлаа пари да зеам друг. Оставен е повеке од 24, денес ке оди уште еден слој, бидеки внатрешниот оној дел од венецот, претходно не го средив на ист принцип, си чинев само со лак да го поминам но 2 беа премногу испукан лакот и решив на иста постапка да си оди.  Иначе убаво претходно си има ал.кит па прајмер за алуминиум па филерот и све средено во 1000ка вода.

Криво ми е само боја што нема како срцевината, али зедов најприближна најсветла како хром, со нешто поголемки кристали.
Али што е тоа е, ми скурчи веке, ке ги напрскам и да ми се тргнат од глава. .  ЕСЕН ќе дојде :D

EDIT. Бидеќи дома си фарбам а неам комора секако. Совет за финишот во лак, што да се стори за да фати-стегне убаво? Да им турам топлина со кварцна едно саат време после фарбањето?

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #683 на: 11 Април 2013, 02:18:31 am »
Ne sigurno ke gi farbas so bazis cim ke koristis i laak, lakot u sekoj slucaj ke fati ubavo na koj nacin i da se susi normalno ako e kvaliteten , ja ti preporacuvam boja i lak od PPG ima drasticna razlika so onie drugine .
I uste nesto bidejki ke farbas doma farbaj na mesto po cisto , bez prasina i da bide pokrieno, za da ne pagja se i sesto vrz bandazite, drugo zemi eden ventilatorm od onie sto se koristea porano doma za ladenje beline golemine pustigo na maksimum da duva nasocigo nakaj bandasot sto ke go farbas, namestigo od prilika na odalecenost metro ipol do dva maksimum.
So ovaa postapka site cesticki sto se vo vozduhot i vo blizina na bandasite ke gi izduva i ke dojde kako da se vo komora nema da ima nisto na niv da se zalepi.
Koga ke farbas glej da ne farbas na temperatura pod 10 stepeni i nad 35 stepeni
isto ne farbaj i ne gi izlozuvaj bandaskite direktno na sonce, i po farbanjeto ne gi vadi direktno na sonce neka bidat vo senka ili vo garaza na normalna temperatura taka lakot poubavo ke se razlie i ke iskoci staklo ofarban :)

Отсутен Rakun4e

• Легенда
  • Пораки: 9200
  • Аstra la vista baby !
« Одговори #684 на: 11 Април 2013, 02:30:02 am »
И после фарбанје остави ги два три дена да отстојат пред да монтираш гумите ;)

Отсутен Dzo

• Сениор
  • GTI®
« Одговори #685 на: 11 Април 2013, 02:31:52 am »
ФАЛА ДАРЕ!
Све од погоре е применето, и сега ке бида како и секогаш за секое фарбање. Само тоа со вентилаторот, не ми текнало, а и  неам таков по дома.

Е сеа боја и ја си реков убаво да е ППГ али нема во градов. Има Стандокс, Мобихел и Глазурит што можам да земам.
Али секако е купена, од мобихел е бојата, а лакот од ..... кој ли беше грчки бренд, го користев за скутерот, и е прекрасен до сега.
Е сеа ако ми прдне, може да идам да зеам нов, од глазурит или стандокс шознам :D

edit. Повеке од 2.. 3 дена ке им треба да стегне лакот убаво, зависно од времево. Али на прошлите, и после незнам, две недели, при монтирање одма ми ебаа матер на еден бандаж, го изгребаа :(

Отсутен Dean

• Редовен
  • Пораки: 1340
« Одговори #686 на: 11 Април 2013, 10:19:32 am »
пошто немаш вентилатор се пријавуваме сите од клубов охридски да дуваме во насока на бандажите  ;D. Шала настрана, алал да ти е за меракот и едвај чекам да ги видам бандажите монтирани на полото.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #687 на: 12 Април 2013, 22:48:14 pm »
Добра линија вадат светлата.
Што сијалчки стави?
Што трафоа се?
И дали стави лупи?

Отсутен DzOle

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 381
« Одговори #688 на: 12 Април 2013, 22:57:01 pm »
Екстра бандаш :D

Noo New Model Cars...I'm Riding Old SchoOl !!!

Отсутен Dzo

• Сениор
  • GTI®
« Одговори #689 на: 13 Април 2013, 02:15:13 am »
Фала Име :D

Осмица, h7R 4300k ebay, слим баласти исто од ебај .. Лупи сеуште не, чекам да ми стигнат леките ..