Автор Тема: Попуст на Sonax третман  (Прочитано 19747 пати)

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 402
Попуст на Sonax третман
« на: 22 Септември 2011, 20:16:59 pm »
Ако темава е забранета тогаш администраторите нека ја тргнат.
Јас немам никаква поврзаност со фирмава, но знам дека на доста од нас ќе им се допадне понудава...

http://grouper.mk/skopje/deal/sonax-mienje-zastita-na-vaseto-vozilo

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3466
Одг: Попуст на Sonax третман
« Одговори #1 на: 28 Септември 2011, 08:53:39 am »
870 денари се премногу за ова што го нудат...

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #2 на: 01 Октомври 2011, 18:56:08 pm »
Абе којзнае дали е скапо. Јас денес абразивна паста и сонакс полир+восок ги платив 800 ден.... значи само 2 производи
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #3 на: 01 Октомври 2011, 19:00:50 pm »
Беше едно пријателче по моја препорака пошто ми верува, ама излезе дека сум го зезнал :) Ми вика перење ко перење, само ова демек со незнам турбо, мега или какви таму хемикалии и концентрации - трла баба лан ! Парите се тие, а он сакал и полирање, но му рекле дека нема потреба ??? Хммм

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #4 на: 01 Октомври 2011, 19:01:48 pm »
Абе којзнае дали е скапо. Јас денес абразивна паста и сонакс полир+восок ги платив 800 ден.... значи само 2 производи

Само два, ама колку пати ќе ги употребиш? Ти реков, ти само полирка да си купиш :)

Отсутен proff

• Редовен
  • Пораки: 1441
  • no comment at the moment
« Одговори #5 на: 01 Октомври 2011, 19:01:58 pm »
Бизнис бе :) Тоа е моќта на маркетингот....
Иста грешка неможиш да повториш два пати. Вториот пат тоа не е грешка туку твој избор!

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
« Одговори #6 на: 02 Октомври 2011, 01:30:28 am »
Ја мислам дека вреди ради восочната заштита ама којзнае колку ги биѓава луѓето што работат таму...

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #7 на: 02 Октомври 2011, 11:34:17 am »
Тоа е течен spray wax што се нанесува на мокро (после перење на возилото) и се добива висок сјај, а во други перални кошта дополнителни 50 ден или 200 ден комплетното перење. Значи восочна заштита нанесуваат, ама НЕ ја ПОЛИРААТ колата !

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
« Одговори #8 на: 02 Октомври 2011, 14:50:43 pm »
CARNAUBA WAX-oт не е како другите восоци и е доста густ, мислам дека не се нанесува така туку рачно?

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #9 на: 02 Октомври 2011, 15:03:14 pm »
Да, мора вака да го нанеле:

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
« Одговори #10 на: 02 Октомври 2011, 15:24:08 pm »
Па Џиџи на крај на понудата пишува

- восочна заштита со восок CARNAUBA WAX

Ако го прават вака ондак би требало да вреди... :)

Отсутен djidji

• Легенда
« Одговори #11 на: 02 Октомври 2011, 15:45:53 pm »
http://grouper.mk/skopje/topic_discussions/index/454

Хехе еве појди прво ти, па кажи што - како ? :D Ти реков другарчево не дека нешто посебно се разбира или е незнам каков мераклија, ама ми вика како нешто подобро перење од другите и му објасниле дека разликата е во средствата кои ги употребиле ... Како и да е, за полирање или подетално перење треба и претходно закажување, а и целата постапка трае неколку часа, а вака... Види, да не биде рекла кажала - ја не сум бил и не можам ништо да тврдам, АМА и не ми се експериментира баш со 15 евра за перење, поготово кога веќе некој претходно ме предупредил, односно испадна дека тој истиот ја сум го зезнал ;D

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #12 на: 02 Октомври 2011, 15:55:47 pm »
Премногу се 870 денари за ваква услуга !
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
« Одговори #13 на: 02 Октомври 2011, 20:12:17 pm »
У право сте... Сега ми текна дека за 1000-1500ден се наоѓа комплет полирање и заштита на колата.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #14 на: 05 Октомври 2011, 10:12:55 am »
Па Џиџи на крај на понудата пишува

- восочна заштита со восок CARNAUBA WAX

Ако го прават вака ондак би требало да вреди... :)
ovoj vosok e vrv na vosocite,deka nudi 6 mesecna zastita toa mmmmmmmmmmmmmm,nema uste takov vosok izmisleno,pa makar i vo dva sloja staven i tri,nekoi vosoci kako ovoj za da imaat pogolema trajnost se stavaat tri pati na seki 24 casa,togas mozeme da razgovarame za nekakva zastita od priblizno 3-4 meseci,a vo slucaj koga voziloto t.e. lako e celosno tretiran so site fazi na poliranje,i potoa e dovolno samo eden sloj od carnauba i togas voziloto e zastiteno povejke od edna godina,napomena:dokolku vo idnina se odrzava kako sto vi predlozil detailerot,jas licno im preporacuvam da vnimavaat kade gi perat vozilata posle toa,vo domasna izvedba sekogas No.1 sampon e Sonax orange,280-320 den,edno kapace na deset litri,eden sunger za bandasite i edna rakavica od Euro Tools 70 den,voziloto ke bleska postojano