Автор Тема: Попуст на Sonax третман  (Прочитано 20544 пати)

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3868
Одг: Попуст на Sonax третман
« Одговори #45 на: 31 Јануари 2012, 18:08:20 pm »
едно прашање до TE-EN се гледа дека имаш многу знаеење во својата област сакам другарски совет бидекји имам ново авто.Се работи за сеат леон бел 4 месеци стар и пред месец дена ми се деси идејки по обиколницава околу ск се истурила некоја црна течност по патот али едно 4-5 км и јас идејки сум поминал сакал не сакал кога дојдов дома со да видам колата бесе како далматинец цела црна тоа пробав со рака не се вади.отидов на перална одма за 1 мин викам по вап да проба дури не запекло не сака да чуе прскасе со сонакс она со ја праи бела колата поцека 2 мин исто не сака и со крпи микро фибер сонакс со имасе децкото у пералната сме трлале 1 саат за 90% да искочи едвај. е сега од трланјето колата има знаци не е страсно нисто  али има како поврсински линии на самиот лак ама само ноке мозе да се види,исто како да е перена со цетка 2-3 пати колата што јас никогаш не перам коли цо цетка само со бап и сунгер. е сега сакам да прасам дали со восоцно полиранје би искоцило тоа ? брат ми има корса црна боја 2008 година ја однесе кај еден децко во лисиче 750 денари зима  али коа ја зема колата како од салон беше пошто знаеме црната боја колку е тешка за одрзување па ми рече и јас да ја однесам на пролет па сакам другарски совет фала
So vosociranje na avtomobilot tie linii so gi vikas ti se vsusnost hologrami koj sto se dobivaat i dokolku voziloto se pere so cetka,  samo ke se poznavaat uste poveke , bidejki vosociranjeto predizvikuva samo sjaj na voziloto i zastita od atmosverski vlijanija (dozd, sonce, veter, i dnd ). Tie hologrami kaj tebe moze da se izvadat samo od expert kako so e Te-EN i toa isklucivo so masinsko poliranje vo poveke fazi i na kraj da se zastiti voziloto so kvaliteten vosok ( koj Te-EN go ima vo preku 20 vrsti ). Jas tolku mozev tolku pomognav sea se ceka odgovor od Te-EN. Megutoa najbitno e nemoj nekoj da e zalaze deka so racno poliranje ili samo so vosok moze da se izvadat tie tragi, da si znaes da si planiras mora masinsko poliranje+vosok na krajot. Ete ti drugarski sovet od patalec kako tebe koj pred nekolku meseci pomina po svezo nanesen asvalt vo Turkey i dodeka se vrati vo Mk pominaa nekolku saati ( okulu 8 ) i posle go imase istiot problem kako tebe koj za sreka bese uspesno resen od expert od oblasta na poliranjeto.
Hologramite bi trebalo na vakov slicen nacin da se izvadat (  http://www.youtube.com/watch?v=EP1-dhkr8D4 )
Pozz prijatele ;D
« Последно менување: 31 Јануари 2012, 18:27:49 pm Roci »

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #46 на: 31 Јануари 2012, 23:08:34 pm »
Имам точна представа за што се работи,од притисокот и тријањето по лакот за да ги извадите трагите сте направиле рисеви и холограми,кои доколку не се одстранат правилно, на подолг рок ќе предизвикаат оксидација на тој дел од лакот,правилен третман направил дечкото од автопералната,ама испуштил дека можело безболно да поминеш со средството, и потоа со топла вода и микрофибер крпа,секогаш се користи за такви мрсни флеки и дамки,топла вода, или концентрат од одмастивач и топла вода 1:10,потоа машински да се исполира со антихолограмска паста и заштити со восок,конкретно да ти одговорам,само со восок нема да ти помогне ништо,некое време ќе покрие холограми,до првото перење,потоа пак ќе се појават,мораш да ја однесеш на полирање,машинско и професионално,сепак твоето возило е ново и Сеатот е познато дека има тврд керамички лак,на кој на сите нас кои се занимаваме со оваа работа,не ни е баш најомилен лак,но што е тука е,рецептот е целосно полирање и заштита со добар и квалитетен восок,не се плаши со полирањето нема да се симне ни микрон од лакот,возило може да се полира кај професионалец кој добро си ја работи работата и ганц ново возило,ако имаш можност секои три месеци можеш да ја полираш колата и ни микрон да не фали од лакот,на црната боја како во случајот со брат ти полесно се забележува сјајој,најдобри рефлексии после полирање се добиваат кај црна боја,најзахтевна боја за полирање,не остава простор за грешка,прашај го типот за 750 денари што употребува,дали е само восок нанесување т.е. восочно полирање или машинско полирање со пасти па потоа заштита восок,и за колку време ќе ја сработи,па потоа пиши пак,се сомневам дека за 750 денари некој на планетава може да го сработи тоа како што треба,се кладам дека е само перење и потоа нанесување восок  ;)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
« Одговори #47 на: 01 Февруари 2012, 11:15:27 am »
Ајде, можете вие! Кој помалце точки ќе стави тепа!!! :)

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #48 на: 01 Февруари 2012, 12:04:49 pm »
Ок фала TE-EN на деталниот одговор иначе тоа за 750 денари и јас мислам дека е само перенње и нанесување восок ама и фаровите,штоповите,стаклата,гумите после тоа добиваат многу сјај и се забелезува дека и на нив нешто става. Како и да е значи чим со машинско полирање мозе да бике како коа сум ја земал од салон ке ја однесам да се стопли малце времево мегутоа проблемот е каде? Како што гледам вие не сте од Скопје ако мозе да ми дадете препорака ако сорабутувате со некои што квалитетно знае да го среди ова фала поздрав

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3868
« Одговори #49 на: 01 Февруари 2012, 12:16:24 pm »
Ок фала TE-EN на деталниот одговор иначе тоа за 750 денари и јас мислам дека е само перенње и нанесување восок ама и фаровите,штоповите,стаклата,гумите после тоа добиваат многу сјај и се забелезува дека и на нив нешто става. Како и да е значи чим со машинско полирање мозе да бике како коа сум ја земал од салон ке ја однесам да се стопли малце времево мегутоа проблемот е каде? Како што гледам вие не сте од Скопје ако мозе да ми дадете препорака ако сорабутувате со некои што квалитетно знае да го среди ова фала поздрав
Mozes i vo Sk be prijatele ete ti vo
http://www.euro-stil.com.mk/index.php/drugiuslugi/2011-04-12-05-18-41.html vo naselba zelezara
 i vo sonax centarot http://www.facebook.com/pages/SONAX-SERVICE-SKOPJE/228755847173767
otidi ili tamu ili tamu razlikata e vo sredstvata koj sto gi koristat sonax koristat sonax sredstva a euro-stil koristat turtle wax sredstva od najstariot brend vo svetot za proizvodstvo na polir pasti i mleka vo svetot.

Отсутен Auto Car Care

• Редовен
  • Пораки: 1673
  • Mafra.Menzerna.Gyeon
« Одговори #50 на: 01 Февруари 2012, 12:23:53 pm »
Има и наши членови на форумот од Скопје,а ако сакаш да се прошеташ до Прилеп,разликата во цената можеш да ја надополниш со горивото(плин)   :D  гратис шетањето и ќе ја издуваш колата на подолг пат  :D :D :D

Отсутен Тања ˚͜˚

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 86
« Одговори #51 на: 13 Март 2012, 20:03:25 pm »
Imam i vo veles eden komsija baze petelot go vikaat (070999222) do sea site koli so sme gi imale kaj nego sme gi polirale i epten top gi pravi  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен Tuning

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 126
« Одговори #52 на: 15 Март 2012, 21:37:19 pm »
za 750 den poliranje kola pa plus i crna koj znae sto e pravel i kako e poliral

Отсутен Sashe90

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 718
« Одговори #53 на: 16 Март 2012, 12:30:54 pm »
Не полирање туку нанесување восок за 750 а полирање комплет со се што треба 1500.