Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 1990282 пати)

Отсутен Nem_Akata

• Почетник
  • *
  • Пораки: 22
  • Лично дете
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #5445 на: 08 Ноември 2017, 00:30:33 am »
За кола Алфа 155, се случува ептен да крцка кога е свртен воланот и додавам гас. Значи при ептен мала брзина или при вртење во место не се слуша ништо. Исто и понекогаш знае мало крцкање кога тргнувам на право. При нормално вртење на раскрсница да кажеме, доколку не додадам ептен нешто гас знае и овој звук да не се појави. Зглобовите се или ќе треба да се види поубаво? Исто да ми препорачате добар мајстор за Алфи, за Кизо сум чул... искуства нешто? Фала однапред. :)))

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3804
« Одговори #5446 на: 08 Ноември 2017, 01:44:38 am »
Или сними видео или пробај да го објасниш крцкањето... Ако е рафално (кр кр кр кр кр кр) тогаш е зглоб а ако не е рафална ако постепено пука може и чаура да е
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен Nem_Akata

• Почетник
  • *
  • Пораки: 22
  • Лично дете
« Одговори #5447 на: 08 Ноември 2017, 02:28:05 am »
Или сними видео или пробај да го објасниш крцкањето... Ако е рафално (кр кр кр кр кр кр) тогаш е зглоб а ако не е рафална ако постепено пука може и чаура да е

Ќе да е рафално, но утре ќе снимам видео за секој случај. :-)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #5448 на: 08 Ноември 2017, 04:36:17 am »
Може да е и држач на мотор, попуштил и зглобот фаќа на метал. Мене слично ми се деси, џабе мењав зглоб..
Мислам дека го чувам, али не се исплати да ставаш стар зглоб не се нешто скапи ..

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10488
« Одговори #5449 на: 08 Ноември 2017, 04:49:06 am »
Јас сменив внатрешна спона и бафер, ептен треба да ја натепаш на туража со в крај измотан волан па да крцне. Предходно и на благи кривини значително крцкаше. Е сега кај мене зглобот секако беше за менување.

Отсутен TheWanted

• Почетник
  • *
  • Пораки: 9
« Одговори #5450 на: 08 Ноември 2017, 19:42:03 pm »
Здраво се работи за Фиат Пунто 1.3 2006 година, при возење на некои 70/80 км/h ми се вклучи сијаличката check engine, колата супер оди влече , нема никаков проблем , нема чудни звуци , пали од прва. Повеќе пати пробав не се гаси. Некој да не има слично искуство? Можеби ја згрешив темата , но неможев да најдам слични теми , нов сум на форумов.
TheWanted

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14339
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #5451 на: 08 Ноември 2017, 22:48:46 pm »
Друже,надвор времето е влажно,Фиат на такво време знае да заболи,добива спој.Терај.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6786
  • Бенве сие бенве
« Одговори #5452 на: 09 Ноември 2017, 16:09:48 pm »
сретнав некаде на фб или на форумов не ми текнува поодамна беше, тапетар - добар мајстор за ентериер од тетово гостивар некаде а не можам да најдам информација во моментов цел ден вртам денес. Овој Славче Христов мислам дека е во англија

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #5453 на: 09 Ноември 2017, 17:00:02 pm »
На бмвто кај шофершајбната таа горе гумицата што е почна да се рони.. Испукана беше, ваљда од сонце.. прееска ја пипнав и почна да се распаѓа...

Таа има некој ефект на шофершајбната ? Гледам многу се жалат од ова... Кај би можел да најдам таква гумица ?

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10488
« Одговори #5454 на: 09 Ноември 2017, 17:54:00 pm »
сретнав некаде на фб или на форумов не ми текнува поодамна беше, тапетар - добар мајстор за ентериер од тетово гостивар некаде а не можам да најдам информација во моментов цел ден вртам денес. Овој Славче Христов мислам дека е во англија
Последно @Stratro го средуваше покривот, види во неговата тема за калибрата....

Отсутен zvonkog

• Редовен
  • Пораки: 1069
« Одговори #5455 на: 09 Ноември 2017, 18:41:52 pm »
На бмвто кај шофершајбната таа горе гумицата што е почна да се рони.. Испукана беше, ваљда од сонце.. прееска ја пипнав и почна да се распаѓа...

Таа има некој ефект на шофершајбната ? Гледам многу се жалат од ова... Кај би можел да најдам таква гумица ?

@Бузуки   ова под број 3 целото????

обично на е46 страда, колку за инфо ја мојата во бугарија ја купив оригинал БМВ околу 60тина евра...

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6297
« Одговори #5456 на: 09 Ноември 2017, 19:31:50 pm »
Не, туку горната.. еве на видеово за истото се работи.. само кај мене што не е толку заминато..

Отсутен kireppsk

• Почетник
  • *
  • Пораки: 26
« Одговори #5457 на: 09 Ноември 2017, 20:57:17 pm »
Zdravo decki,

Nov sum na forumov, imam problem so astra h 1.4 12 mesec 2007 godina, kupena od mk. ne sum neso upaten vo koli. kolava ja zedov april, vtor gazda sum. pocna da trosi maslo. na 3000km padna pod min na sipkata. ja odnesov automakedonija demek aj oficijalen servis... ja napravija remont, smenija 300 raboti mislam. rekoa deka  bile iskriveni klipovite, pa toa e problemot. ja zedov od remont, po nekoe vreme volanot pocna da trese, ne mnogu. trese vo mesto, ne na vozenje. od shto moze da e tresenjevo sea? do pred remont nemase nikakvo tresenje..

nalet tresenjeto, sea masloto pak go potrosi na 3000km. a ne ja vozam poveke od 120/h. posle ova se rasprasav za opelive, astra h 1.4 trosele maslo, ama da trosat dotolku da ne mozam da doteram eden servis od 10 000km? imav c4 2008, citroen, kapka ne trosese  maslo...

fala za sovet.

p.s: mn mn ne se razbiram  od koli :)

Отсутен NeVeNR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 983
« Одговори #5458 на: 09 Ноември 2017, 21:15:27 pm »
Zdravo decki,

Nov sum na forumov, imam problem so astra h 1.4 12 mesec 2007 godina, kupena od mk. ne sum neso upaten vo koli. kolava ja zedov april, vtor gazda sum. pocna da trosi maslo. na 3000km padna pod min na sipkata. ja odnesov automakedonija demek aj oficijalen servis... ja napravija remont, smenija 300 raboti mislam. rekoa deka  bile iskriveni klipovite, pa toa e problemot. ja zedov od remont, po nekoe vreme volanot pocna da trese, ne mnogu. trese vo mesto, ne na vozenje. od shto moze da e tresenjevo sea? do pred remont nemase nikakvo tresenje..

nalet tresenjeto, sea masloto pak go potrosi na 3000km. a ne ja vozam poveke od 120/h. posle ova se rasprasav za opelive, astra h 1.4 trosele maslo, ama da trosat dotolku da ne mozam da doteram eden servis od 10 000km? imav c4 2008, citroen, kapka ne trosese  maslo...

fala za sovet.

p.s: mn mn ne se razbiram  od koli :)

По правило тој мотор не би требало да троши толку масло. Ако го имаш упатството побарај да прочиташ колку се смета за ''нормално'' трошење од самиот производител и се толерира. Јас поседував ваква астра од 2008 до 2012, прв газда од Авто Куќа куќа купена и за тој период колку што се извозе (70 000км) немаше потреба да се досипе грам масло меѓу сервисни интервали. На форумов еден друг член знам дека рамнеше глава и менуваше дихтунзи на истиот мотор и на иста таква астра. Исто ако е од пред фајслифт моделот, знае да има проблеми и со летва.
Зини да ти кажу.

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #5459 на: 09 Ноември 2017, 21:17:21 pm »
Изгледа слабо имаат работено во аутомакедонија, за тресењето незнам што да ти кажам вака на невидено, што ти имаат сменето на ремонтот имаш ли нешто листа, ти чури ли назад, тоа не е малку трошење улје.
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.