Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2232061 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #660 на: 10 Октомври 2015, 22:11:08 pm »
Контакт број ако има некој да ми даде да се јавам да прашам бидејки не сум од Скопје?

http://www.gumaterm.com.mk
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #661 на: 11 Октомври 2015, 00:29:50 am »
Има нешто на сајтов види мислам дека имаат и продавница во Скопје.

После Кјуби кога се иде накај Кисела Вода после коцкарницата од лева страна, дијагонално од пица Џакомо и продавничката на Европа, спроти тутунскиот комбинат.

Отсутен Gabau

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 489
« Одговори #662 на: 14 Октомври 2015, 10:02:48 am »
Одприлика колку би земал мајстор за да го санира прагчето (оштетено е во должина од 30-40см, али најверојатно ќе треба да се фарба цел праг или 2/3 со прелаз)

Отсутен JKD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 231
« Одговори #663 на: 14 Октомври 2015, 12:09:39 pm »
Знам дека не е за тука прашањето,ама не најдов тема кај што би прашал...дали некој знае како може да се среди ова,искинато е целото,или да се купи ново и каде ? голф 6

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #664 на: 14 Октомври 2015, 17:22:45 pm »
Штрафот за испуштање на уље на Опел Астра 1.4 1995, каков е? Никогаш до сега немам сменето уље, па ако може некој совет на што треба да внимавам и слично...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #665 на: 14 Октомври 2015, 17:36:35 pm »
Штрафот за испуштање на уље на Опел Астра 1.4 1995, каков е? Никогаш до сега немам сменето уље, па ако може некој совет на што треба да внимавам и слично...

нај убаво иди на локален мајстор со гаражиче.. не цицијашите за 100-200 денари...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен tjolie

• Редовен
  • Пораки: 1270
« Одговори #666 на: 14 Октомври 2015, 17:41:16 pm »
абе другар, не е баш така, не сум у мк, инаку не цицијам... и сакам едноставно да си ја чувам количката и да си ја одржувам, цел мебел со неа сум пренесел...

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #667 на: 14 Октомври 2015, 17:45:40 pm »
абе другар, не е баш така, не сум у мк, инаку не цицијам... и сакам едноставно да си ја чувам количката и да си ја одржувам, цел мебел со неа сум пренесел...

сори.. незнаев за надвор дека си... јас кога бев надвор, сам си мењав уље и филтер... секако, скапичко е тоа таму... еве во нов зеланд.. возев нисан блубрд, собира скоро 5 литри масло, кое на рафт го купував за 20 долари, филтерот 7 долари, а мајсторот вели 45 за промена... таа сима ми беше две третини од дневница... секако, забрането е сам да го правиш тоа, ама зад куќа, :) никој не гледа... :)

види по технички карактеристики за тоа возило, мора да има инфо по нетов.. прашај го гугл, можда ке ти каже од прва...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Rammlied

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 325
« Одговори #668 на: 14 Октомври 2015, 17:49:23 pm »

T45 ti treba (levo)

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #669 на: 14 Октомври 2015, 19:13:03 pm »
Знам дека не е за тука прашањето,ама не најдов тема кај што би прашал...дали некој знае како може да се среди ова,искинато е целото,или да се купи ново и каде ? голф 6

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
тешко дека ќе можеш да го средиш, доста е распаднато.
Види по огласи половно... Јави се на овој 078 227 937 - Бели се вика, растура VW.

Отсутен JKD

• Јуниор
  • **
« Одговори #670 на: 14 Октомври 2015, 19:20:10 pm »

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
тешко дека ќе можеш да го средиш, доста е распаднато.
Види по огласи половно... Јави се на овој 078 227 937 - Бели се вика, растура VW.

Алтернатива нема ? чим тој расклопува значи ќе ми даде половно...

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #671 на: 15 Октомври 2015, 03:26:12 am »
Мислам дека би можело да се извади и да се сошие, со некој појак конец. И така од задната страна е скинато па нема да се познава дека е шиено, освен ако не се загледаш од блиску. Саат-два работа и пивце, и то је то. :)

Отсутен JDM4LIFE

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 335
« Одговори #672 на: 15 Октомври 2015, 11:28:42 am »
Дали некој знае каде можам да најдам добра цена за нови или сочувани половни алуминиумски 5x120 - 16ки или 17ки со ЕТ40 или ЕТ38 ?
Преферирам во црна или gunmetal боја.
Огласите ми се проверени и не најдов ништо со овие спецификации што би ми одговарало.
Drifted....

I'm so JDM i sleep on the right side of the bed.

Отсутен JKD

• Јуниор
  • **
« Одговори #673 на: 16 Октомври 2015, 00:17:58 am »
Мислам дека би можело да се извади и да се сошие, со некој појак конец. И така од задната страна е скинато па нема да се познава дека е шиено, освен ако не се загледаш од блиску. Саат-два работа и пивце, и то је то. :)

Малку ме замислија денес другариве...ми викаат,дека наводно нема од што да се искине тоа и дека можно е да имаала сообраќајка па да бил ваден мотор да бил праен па од тоа да се искинало,па да го скрпувале....мада не верувам,пред да го купиме бевме до порше,+уште еден човек препорадавач наш пријател ја гледаше,а и у порше ни сменија за без пари дел(ланче,45 илјади)..веројатно ако била праена сообраќајка немало да чепкаат они за без пари...што мислиш ?

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #674 на: 16 Октомври 2015, 00:46:39 am »
Не би знаел да ти кажам... На кецот мој изолацијата испод хаубата е искината и тоа многу полошо од кај тебе, ама па е 84то годиште, дизел, со повеќе од милион км поминати... На голфот твој не знам како би се скинало од возење, кога колата е нова.

Едино ми доаѓа на ум некој стаорец или слично да ја изгрицкал изолацијата, или некој да ја тегнел, или ја поткачил со нешто ненамерно па се скинала. Има многу можности, вака преку форум не можам баш да ти кажам.

За тоа со порше и ланчето, не ли ги менуваа они заради фабрички грешки со ланчето нешто ? Некој друг поупатен нека каже..