Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2235896 пати)

Отсутен nefer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 643
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #585 на: 17 Септември 2015, 21:44:06 pm »
Зависи од производител. Имаше некои ретардирани производители што не ги делеа зглобовите од полуосовината, и мораше да се смени цела полуосовина. Апсурдно...
За понови возила, минимално 50тина евра заедно со работна рака, за поквалитетно делче. Пред 2 години прокрцка кај мене во многу лош финансиски период и купив ITN (кинескобугарски зглоб). Уште не се расипал за чудо.
П.С. Ако е нова кола (пример Лансерот) можеби може да се помине со чистење и одново подмачкување. Веројатно и така ќе те советува и сервисерот.
na fiestata e posebno zglobot, jas smeniv eden, mislam desen i zemav od ovie što bea na patot za pripor, ITN, eftino beše, zglobot na trkalo mislam okolu 20 evra. Ima druga rabota osiguračot teško se mesti, ne doađa vo  obzir samo promena manžeta..... a  na eden zglob od fabričkite mi menuvaa 2 - 3 godini pred toa   samo manžeta, e ne se sećavam dali baš na toj što posle morav da go menuvam...

Отсутен slavjanski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 97
« Одговори #586 на: 17 Септември 2015, 23:53:35 pm »
Na benzinec na greska vrabotenuot turil nafta stoznam kakva zariba motorot. Dali spored pravni i drugi odredbi mozam da baram osteta od benziskata pumpa?

Отсутен Kikac

• Редовен
  • Пораки: 2735
  • Шалабајзер
« Одговори #587 на: 17 Септември 2015, 23:57:05 pm »
Од што може да настане нерамномерно работење на дизел кола, се работи за 1.9 тди во кордоба 97мо годиште
No turbo, no fun :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20803
« Одговори #588 на: 18 Септември 2015, 00:17:56 am »

Na benzinec na greska vrabotenuot turil nafta stoznam kakva zariba motorot. Dali spored pravni i drugi odredbi mozam da baram osteta od benziskata pumpa?

Би требало да можеш, ако имаш барем фискална да докажеш дека на дотичната пумпа е направена грешката.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #589 на: 18 Септември 2015, 00:51:35 am »

Тешко, ќе се вади ти си му кажал.

Отсутен karajann

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 375
« Одговори #590 на: 18 Септември 2015, 00:55:34 am »
Ако има ознака на возилото за какво гориво користи, тогаш би требало да можеш. Ама најдобро консултирај се со адвокат.

Отсутен stef_stef

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 303
« Одговори #591 на: 18 Септември 2015, 01:06:16 am »
Почнал да ми пушта термостатот. Некој совет кај да идам, дали цел е за мењање, куќиште или само некој дихтунг. 1.6 тдци/хди

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #592 на: 18 Септември 2015, 01:53:03 am »
Да не знае некој каде можам да купам железна цевка димензија ф70 до ф76 со 1.5мм дебелина. Прашано е на многу места и во главно се над 2мм по државава, а демек имало и 1.5мм али биле ретки. Ми треба околу 5-6 метри.

железара јоле е нај голем увозник на железа со разни профили и дебелини... исто така близу мирко 919 има уште една железара, Љупчо... и они увезуваат...

ти бараш (според дебелината) КОНСТРУКТИВНА цевка...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен IdeuX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 763
« Одговори #593 на: 18 Септември 2015, 09:01:31 am »
Мислам дека Јоле не држи цевки, али ќе прашам и на двете места. Фала, Онак.

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #594 на: 19 Септември 2015, 03:30:47 am »
Што може да му се дешава на клиово, кога одеднаш ќе дадам туража ваѓа некој звук (не да квичи, како да жули нешто) од кај алтернаторот.. Додека по покроце ако давам гас нормално си работи.. ?

Отсутен Passat3B

• Редовен
  • Пораки: 1726
« Одговори #595 на: 19 Септември 2015, 09:26:08 am »
^некој лагер да не е отиден или е при крај на алтернаторот, па од таму тој звук  ???

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #596 на: 19 Септември 2015, 14:09:34 pm »
Мислам дека Јоле не држи цевки, али ќе прашам и на двете места. Фала, Онак.

Има и цефки ..

Отсутен Boshe

• Сениор
  • Пораки: 5315
  • Пиши лаже
« Одговори #597 на: 19 Септември 2015, 15:44:00 pm »

Звучи како на ламарината моја шо праеше. Во некоја гумица од некој стабилизатор или јабучица беше проблемот, крцкаше. Со инексија и беше шприцнато малку масло и крцкањето се изгубе.
Видеото е приватно. Инаку, проблемот привремено се реши со истото, со шприц. Ми кажаа дека промената на тоа што крцкало (не ми текнува што точно беше делот) коштало 250 евра и се менувале у комплет.
Remember to keep yourself alive, there is nothing more important than that

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #598 на: 20 Септември 2015, 02:34:02 am »
Што може да му се дешава на клиово, кога одеднаш ќе дадам туража ваѓа некој звук (не да квичи, како да жули нешто) од кај алтернаторот.. Додека по покроце ако давам гас нормално си работи.. ?

да не ти е од оние алтернатори со “кумплунг“ на каишницата? ако е да, при крај ти е... кумплуногт е пред се заштита при верглање да не се оптоварува алансерот.. чим запали почиња да го врти... е сега, ова што го кажуваш, ако е таков тогаш при крај е, не се секирај, можеш и да го смениш (многу пари) наспроти да се блокира кумплунгот (мали пари) и да ти врти стално и исто како и моторот...

ако пак не е таков (без кумплунг) тогаш нај веројатно каишот ти пролизгува...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен UrSa1986

• Редовен
  • Пораки: 1506
« Одговори #599 на: 20 Септември 2015, 11:31:54 am »

Мислам дека мене таков звук ми вадеше, на сервис ми рекоа дека четкици некои смениле.