Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2231639 пати)

Отсутен Steff_Maja

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 188
    • FaceBook
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #165 на: 16 Април 2015, 00:05:04 am »
Епа баш затоа прашувам, како на прв поглед да видиме каков е моторот?
Ова ми го кажа еден мајстор со кој појдовме да гледаме кола да купам.
И сите испаднаа дека се со лош мотор. Дали ние бевме баксузи или ова нема врска?
MB: ASUS Sabertooth P67 CPU: Intel Core i7 2600K 4.5 Ghz CPU Cooler: Cooler Master Nepton 240M RAM: 16 GB Kingston Hyper X Genessis 1600 Mhz SSD: Samsung 830 128GB HDD: Samsung SpinPoint F3 1TB + WD Caviar Blue 1TB + Seagate 2TB VGA: ASUS GTX 770 DC II PSU: Cooler Master Silent PRO M2 1000W Case: HAF 932 (Advanced) + NZXT Sentry 2 Monitor: Samsung SyncMaster SA350 23" Full HD Led Optical: Optiarc DVD-RW Keyboard & Mouse: Logitech MK260 Speakers: Logitech Z680

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #166 на: 16 Април 2015, 00:06:05 am »
исто и на Golf 3 95 нема.
Побарај по интернет како треба да се однесува тој мотор...предходно имав голф 3, 1.9 дизел, при отворено капаче ништо не се дешава, а ако дадеш гас капачето се прилепува за капакот, вакум се ствара под капакот.

Отсутен badzer

• Почетник
  • *
  • Пораки: 9
« Одговори #167 на: 23 Април 2015, 13:06:02 pm »
Прашање: Се работи за Ровер 400 дизел. При првото стартување насабајле, вергла но не сака да запали од прва. Констатирав дека во колку се додаде гас при верглањето, моторот се става во погон. Во текот на денот при старувањето, нема проблем. Може ли некој да ми одговори за што се работи? Инаку оваа појава ја забележав со затоплувањето на времето. Во зимскиот период, немаше никакви проблеми со палењето!

Отсутен ARMEX

• Сениор
  • Пораки: 3616
« Одговори #168 на: 23 Април 2015, 13:13:53 pm »
Дa не тече нaфтa oд бoшoт? Мoжеби требa еднo предихтувaње.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #169 на: 23 Април 2015, 21:18:31 pm »
Или тоа или од некаде му прима воздух и нафтата се враќа назад.

Отсутен K92

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 724
« Одговори #170 на: 23 Април 2015, 22:05:46 pm »
Дали некој знае што знае да го извади цел Webasto систем, или па откупува? Се работи за Astra G 1.6 8v.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #171 на: 25 Април 2015, 09:40:23 am »
Порано кога излегував од кола и кога ја затворав вратата знаеше да ме фати струја. Тоа се случуваше еднаш на секои 15тина затворања на врататa. Е сега на секое затворање ме фаќа струја. Не е којзнае колку јака струјата ама ипак е непријатно и морам ја затвoрам вратата со лакт. Некој совет што да правам?

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #172 на: 25 Април 2015, 09:42:45 am »
И мене ме фаќа постојано... :D И не само од кола вратата туку и од гаражата коа ја затварам а сум влегол / излегол пред тоа... И исто и ја ко тебе праам со лакт, и од гаража вратата прво со лакт ја допирам па после со прсти.  Ај коа ќе ти текне не е фрка ајде ама коа ќе забораиш дека ќе пецка те штрекнува у куац :)
« Последно менување: 25 Април 2015, 09:55:21 am Allexxander »

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
« Одговори #173 на: 25 Април 2015, 09:45:51 am »
Исто, посебно кога е надвор поладно а сум возел со парно само му ја најдов фората, излегувам и го пипкам прво кровот со тоа што ептен малку таму ме пецкаше па се навикнав.

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3040
« Одговори #174 на: 25 Април 2015, 10:19:00 am »
Мене и на кедерот од вратата ме фаќа :D Или на пример ја отварам вратата од гаража, седнувам во кола, рачната ја спуштам и тогаш ме фаќа :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #175 на: 25 Април 2015, 10:49:21 am »
сериозни сте со муабетиве? статички електрицитет, кој нема врска со колата, туку со материјалите од кои ви е направена гардеробата што ја носите...

башка тоа може комотно да се примени врз вашата персона кога ке се каже наелектризирани сте... ете.. сега откако си кажавте,  веке е појасно за многу работи во врска со вашето понашање...  ;D ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14708
« Одговори #176 на: 25 Април 2015, 10:58:46 am »
Порано кога излегував од кола и кога ја затворав вратата знаеше да ме фати струја. Тоа се случуваше еднаш на секои 15тина затворања на врататa. Е сега на секое затворање ме фаќа струја. Не е којзнае колку јака струјата ама ипак е непријатно и морам ја затвoрам вратата со лакт. Некој совет што да правам?

Еве чичо инжинер по физика ванаби ќе ти кажи.

Пред да излезиш од кола со прстот само допри ја надворешноста од колата, пред да стапнеш со нога на асфалт. Пример задните врати or something. Можеш и стаклото.

Тадам. Нема повеќе статички електрицитет.

Друго решение: Кожни седишта :)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5841
« Одговори #177 на: 25 Април 2015, 11:09:14 am »
Па неќе да е тоа решение. Ти секако ја допираш внатрешноста пред да излезеш, дали волан, дали рачката од вратата, дали самата врата,  и слично. Електрицитетот фаќа највише кај кедерот.

Отсутен badzer

• Почетник
  • *
  • Пораки: 9
« Одговори #178 на: 26 Април 2015, 10:09:21 am »
Дa не тече нaфтa oд бoшoт? Мoжеби требa еднo предихтувaње.
A da nee do naftata, koga punev u lukoil nemav problem.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #179 на: 26 Април 2015, 10:50:14 am »
Па неќе да е тоа решение. Ти секако ја допираш внатрешноста пред да излезеш, дали волан, дали рачката од вратата, дали самата врата,  и слично. Електрицитетот фаќа највише кај кедерот.
Решение е, прво се фаќаш за каросерија после со ногата надвор. Еве веќе десеттина години практикувам така.