Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2238867 пати)

Отсутен Angel Skopje

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 272
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #9660 на: 01 Април 2021, 13:49:00 pm »
Ми рекоа двотактол да ставам така да пробам..220 ден на макпетрол го имало

не ставај двотактол на TDCi

порабај стави адитив Wynn's, Liqui Moly, STP, Bardahl, Wurth...

Отсутен Boki88

• Почетник
  • *
  • Пораки: 14
« Одговори #9661 на: 01 Април 2021, 14:07:34 pm »
Ми рекоа двотактол да ставам така да пробам..220 ден на макпетрол го имало

не ставај двотактол на TDCi

порабај стави адитив Wynn's, Liqui Moly, STP, Bardahl, Wurth...
На колку време се става

Присутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #9662 на: 01 Април 2021, 15:00:39 pm »
Ако веќе ставаш адитив, тогаш стави од Wynn's црно пакување кое кошта околу 1000 денари.

Тие мајстори што ти препорачуваат менување на дизни, ги отчитаа вредностите на дизните на дијагностика? Ако да, колку беа отстапувањата?
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен Boki88

• Почетник
  • *
« Одговори #9663 на: 01 Април 2021, 15:13:39 pm »
Ако веќе ставаш адитив, тогаш стави од Wynn's црно пакување кое кошта околу 1000 денари.

Тие мајстори што ти препорачуваат менување на дизни, ги отчитаа вредностите на дизните на дијагностика? Ако да, колку беа отстапувањата?
Од око се дизни
Стручњаци големи..
Начекаа аматер и удри

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2615
« Одговори #9664 на: 01 Април 2021, 15:19:46 pm »
Во Макпетрол го има, толку е, 1050 денари, утре пред да идам Демир Капија ќе ставам, на упатството стои дека се меша со 20 л гориво, јас мислев цел резервоар треба, сега ми е на 1/4 горивото, до утре уште малку да го потрошам ама ќе гледам со 30 л да го измешам, некако многу малко тоа 20 л
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Johnny625

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
« Одговори #9665 на: 01 Април 2021, 22:13:11 pm »

Од око се дизни
Стручњаци големи..
Начекаа аматер и удри

За парите што ќе ги дадеш за адитив оди на дијагностика. Дури и да се дизните со адитив не решаваш ништо.

Отсутен Boki88

• Почетник
  • *
« Одговори #9666 на: 02 Април 2021, 11:04:55 am »
Kade bi ispital dizni?
Stojce nekoj site go zborat
Samo toj li e vo skopje

Отсутен Angel Skopje

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 272
« Одговори #9668 на: 02 Април 2021, 12:44:19 pm »

Од око се дизни
Стручњаци големи..
Начекаа аматер и удри

Јас лично пред 25К км имам "спасено 2 дизни со адитив" на 1.5dci
еве фала богу до денес не се повтори проблемот и возилото си оди како и претходно  8)
немора да значи дека адитив кај тебе ќе спаси нешто ама ништо не губиш ако ставиш и пробаш

Отсутен nikomil1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 780
« Одговори #9669 на: 03 Април 2021, 21:22:15 pm »
aj edno prashanje kolku da si ja ischesham krastava... bi smenili sintetichko maslo posle samo 5000km pominati vo rok od 1 godina? neli preporakata e 15.000km ili 1 godina... i sega? 4000 denari frleni vo veter ili nema gajle da se povozi i letovo bar do nekoi 10.000 da se stigne?

Отсутен runcev

• Почетник
  • *
  • Пораки: 31
« Одговори #9670 на: 04 Април 2021, 14:47:28 pm »
aj edno prashanje kolku da si ja ischesham krastava... bi smenili sintetichko maslo posle samo 5000km pominati vo rok od 1 godina? neli preporakata e 15.000km ili 1 godina... i sega? 4000 denari frleni vo veter ili nema gajle da se povozi i letovo bar do nekoi 10.000 da se stigne?
Ако ти е првпат не е страшно, вози ја уште пола година. Јас лично мењам на година(не секогаш поминам 10к), битно е да не ги одолжуваш интервалите често, т.е да правиш мал сервис на 2 3 год, бидејќи со  тек на време дефектот ќе си дојде.

Sent from my M2003J15SC using Tapatalk

Отсутен was

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 379
« Одговори #9671 на: 05 Април 2021, 15:39:00 pm »
Се работи за Мазда 1.8 бензин. Имам еден проблем со палењето.
Колата пали нормално особено првото. После вожња дали на отворено/град,  кога ќе ја изгаснам некогаш воопшто не пали, не вергла а напред се слуша кај што прави "ЧК ЧК", некогаш ќе запали без проблем. На пример, еднаш палам, возам, ја гаснам . Пак ја палам, возам, ја гаснам. Третиот пат, не сака да запали. Само со туркање пали, некогаш се случува и на вториот пат да не запали. Преѓе, терав на отворено 25км, ја изгаснав, после пак си запали нормално и за одење накај дома не палеше, само "ЧК ЧК" прај. Едвај ја запалив, ја ставив во трета брзина со притиснат куплунг, во место и за чудо запали.
Алтернаторот е правен летово, Алнасерот лани.
Закажав за четврток на мајстор, рече можно е автоматот. Ваши прогнози шо можи да биди?

Нешто слично како на Фордов на 0:08 секунда:
https://youtu.be/SkAiwHsbcGU
« Последно менување: 05 Април 2021, 15:55:11 pm was »

Отсутен BigBull

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 425
« Одговори #9672 на: 05 Април 2021, 16:02:42 pm »
Се работи за Мазда 1.8 бензин. Имам еден проблем со палењето.
Колата пали нормално особено првото. После вожња дали на отворено/град,  кога ќе ја изгаснам некогаш воопшто не пали, не вергла а напред се слуша кај што прави "ЧК ЧК", некогаш ќе запали без проблем. На пример, еднаш палам, возам, ја гаснам . Пак ја палам, возам, ја гаснам. Третиот пат, не сака да запали. Само со туркање пали, некогаш се случува и на вториот пат да не запали. Преѓе, терав на отворено 25км, ја изгаснав, после пак си запали нормално и за одење накај дома не палеше, само "ЧК ЧК" прај. Едвај ја запалив, ја ставив во трета брзина со притиснат куплунг, во место и за чудо запали.
Алтернаторот е правен летово, Алнасерот лани.
Закажав за четврток на мајстор, рече можно е автоматот. Ваши прогнози шо можи да биди?

Нешто слично како на Фордов на 0:08 секунда:
https://youtu.be/SkAiwHsbcGU
Јас го имав истиот проблем пред некоја година, автоматчето беше причината за проблемот.

Отсутен Ordevski

• Редовен
  • Пораки: 1863
« Одговори #9673 на: 06 Април 2021, 13:09:08 pm »
Арно не е ауто старт стоп Маздата, лом ќе станеше темата :)

D-r Ordevski

Присутен BraneMKD

• Редовен
  • Пораки: 1080
« Одговори #9674 на: 06 Април 2021, 14:15:37 pm »
Да препорачата некаде да ставам мултимедиа и паркинг сензори со можност за камера за Леон 2009 FL?