Дечки денеска првпат ми се случи, на загреана кола, ја изгасив на 5 минути и после кога ја палев верглаше подолго од вообичаено, некако потешко запали. Верглаше убаво, акумулатор ок, четкици и конектор на анласер сменети пред 2 месеци, што би можело да биде. После пробав уште 2-3 пати и пак исто, ќе запали ама доста подолго вергла
Денеска кај пријател ја ставивме колата на тестер и покажа грешка (повремена) camshaft sensor. Дијагностиката не е оригинал за Рено ама би требало да покаже точно. На нет колку што видов се работи за сензор на брегаста и од едно појаснување на еден странски форум баш тие симптоми ги дава кај мене:
CRANKSHAFT SENSOR- davač broja okretaja, naravno na radilici. Crankshaft bi u prjevodu bilo koljenasto vratilo (crank-koljeno<-->shaft-vratilo)
CAMSHAFT SENSOR- davač položaja bregaste. (cam-brijeg)
Obično se u VW camshaft senzor označava sa G40 . I ako crkne on( tj. ako izostane signal) auto će upaliti ali uz malo duže verglanje jer će ˝tražiti ˝ položaj bregaste! A ako pak crkne ovaj drugi ona nema više paljenja!
Ја избришавме грешката па ќе следам понатаму. Некој претстава да има колку би чинел овој сензор?
Дали сепак да бапнам адитив, како овој што го најдов во Макпетрол
https://www.wynns.eu/product/formula-gold-diesel-system-treatment/ ?