Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2243706 пати)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #9480 на: 05 Февруари 2021, 21:51:52 pm »
ајде просто прашање...земав преклани поло 2005/6, и задниот брисач не чинеше...отвараме со другарот, работата е шпанско село... отидов во Дог Секјурити, ми смени гумичка само, извади од друг брисач се помачи и успеа... значи НЕ пасуваат обичните брисачи од бензинска..
Дали може, т.е. дали некој преправил, да се вградат цели метлици од некој друго  ВВ возило, постаро, па да се користат СТАНДАРДНИ бришачи ???
Знам она што ќе ти речат од овластен, ајде комплет ново се , а тогаш не ми ни треба кола, за 3000км годишно со такси ќе одам...

Се плашам дека не те разбрав во целост.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17782
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #9481 на: 05 Февруари 2021, 21:59:21 pm »
ајде просто прашање...земав преклани поло 2005/6, и задниот брисач не чинеше...отвараме со другарот, работата е шпанско село... отидов во Дог Секјурити, ми смени гумичка само, извади од друг брисач се помачи и успеа... значи НЕ пасуваат обичните брисачи од бензинска..
Дали може, т.е. дали некој преправил, да се вградат цели метлици од некој друго  ВВ возило, постаро, па да се користат СТАНДАРДНИ бришачи ???
Знам она што ќе ти речат од овластен, ајде комплет ново се , а тогаш не ми ни треба кола, за 3000км годишно со такси ќе одам...

Гледам овде има рамо за бришач што ќе прифати нормални бришачи:

https://www.karoserija.mk/zadno-ramo-so-brishach-komplet-104595/po/vw-polo-2005-4-2009-8-143419

Отсутен nefer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 643
« Одговори #9482 на: 05 Февруари 2021, 22:09:46 pm »

Гледам овде има рамо за бришач што ќе прифати нормални бришачи:

https://www.karoserija.mk/zadno-ramo-so-brishach-komplet-104595/po/vw-polo-2005-4-2009-8-143419

да, сигурно има и за предните, ќе видам по овие што растураат... а интересно, на старо се уште немаат од новите типови држачи, прашав во отпадот за вв од долноЛисиче...

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 277
« Одговори #9483 на: 06 Февруари 2021, 11:38:37 am »
.
« Последно менување: 06 Февруари 2021, 11:51:15 am grandemiki »

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #9484 на: 06 Февруари 2021, 12:33:21 pm »
Исто и во Rally Racing кај млечен прашај, за VW ги имаат по шифра задните бришачи. Јас земав за Пасатот од таму Bosch.

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
« Одговори #9485 на: 06 Февруари 2021, 16:47:07 pm »
Дечки дали може помош некој сакам да купам од алиекспрес за дијагностика на колата гранде пунто 1. 2 барем за ситни грешки да не идам на мајстор.. Може некој линк или сл за помош што треба.. Сеа имав проблем ми појави check engine ама мислев од плинот е и баталив ама дека имав проблем со парното го сменив термостатот и се избриша сама грешката. Затоа барем за вакви ситуации да се има....

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #9486 на: 06 Февруари 2021, 17:05:08 pm »
@grandemiki барам и јас за да можам да си следам така, ама треба убаво да се проверува за кои возила одговара.

Пример: Јас не можам да користам ELM327 V1.5 бидејќи не е за дизели постари од 2005та иако бев пред порачување. Затоа барам некој сличен производ да можам да си гледам.

П.С. Мислам дека @riki_staff има MultiEcuScan што го врзува на лаптоп, па и тоа е една плус варијанта.

Отсутен nikola2004mkd

• Почетник
  • *
  • Пораки: 49
« Одговори #9487 на: 06 Февруари 2021, 19:16:18 pm »
Дечки лани зедов масло за мењач за Јарисот но не стасав да го заменам. Пролетва сакам да му правам целосен сервис па ме интесира дали маслото има рок на траење и дали може да го искористам без проблеми. Мислам дека беше произведено средината на 2019.

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 6004
« Одговори #9488 на: 06 Февруари 2021, 20:07:39 pm »
Ставај

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #9489 на: 06 Февруари 2021, 20:33:24 pm »
Дечки дали може помош некој сакам да купам од алиекспрес за дијагностика на колата гранде пунто 1. 2 барем за ситни грешки да не идам на мајстор.. Може некој линк или сл за помош што треба.. Сеа имав проблем ми појави check engine ама мислев од плинот е и баталив ама дека имав проблем со парното го сменив термостатот и се избриша сама грешката. Затоа барем за вакви ситуации да се има....
Земи Елм 327 1.5 со Wi-Fi верзијата,ке ти брка работа.
@grandemiki барам и јас за да можам да си следам така, ама треба убаво да се проверува за кои возила одговара.

Пример: Јас не можам да користам ELM327 V1.5 бидејќи не е за дизели постари од 2005та иако бев пред порачување. Затоа барам некој сличен производ да можам да си гледам.

П.С. Мислам дека @riki_staff има MultiEcuScan што го врзува на лаптоп, па и тоа е една плус варијанта.
Ќе си купеш МултиЕкуСкан 😁

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #9490 на: 06 Февруари 2021, 20:51:39 pm »
Ја решивме дилемата во два потези Рики 😁

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
« Одговори #9491 на: 06 Февруари 2021, 21:40:41 pm »
Земи Елм 327 1.5 со Wi-Fi верзијата,ке ти брка работа.

Ќе си купеш МултиЕкуСкан 😁

Dali e ova toa? I dali moze da se osteti nesto so ova?
https://pasteboard.co/JN9j6i7.jpg
« Последно менување: 06 Февруари 2021, 21:49:35 pm grandemiki »

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #9492 на: 06 Февруари 2021, 21:50:43 pm »
Да,јас го имам во друго пакување (пластика).
Јас користам Torque,Car Scaner,има и други апликации ќе ти излезат како сугестии кога ќе напишеш некој од овие на плеј стор.

Отсутен grandemiki

• Јуниор
  • **
« Одговори #9493 на: 06 Февруари 2021, 22:00:03 pm »
Да,јас го имам во друго пакување (пластика).
Јас користам Torque,Car Scaner,има и други апликации ќе ти излезат како сугестии кога ќе напишеш некој од овие на плеј стор.
(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Fala ti mnogu, koga se povrzuva kolata zapalena ili na kontakt samo treba? Nekade procitav trebalo nezapalena a po videa na youtube gleam zapaleni nekoi.

Отсутен riki_staff

• Сениор
« Одговори #9494 на: 06 Февруари 2021, 22:08:16 pm »
Сеедно е на ЕЛМ327 дали е на контакт или запалена,елм 327 само ги чита грешките и ги брише и ништо повеќе.
Имам и МултиЕкуСкан и тоа е веќе како "next level" дијагностика.