Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
ајде просто прашање...земав преклани поло 2005/6, и задниот брисач не чинеше...отвараме со другарот, работата е шпанско село... отидов во Дог Секјурити, ми смени гумичка само, извади од друг брисач се помачи и успеа... значи НЕ пасуваат обичните брисачи од бензинска..Дали може, т.е. дали некој преправил, да се вградат цели метлици од некој друго ВВ возило, постаро, па да се користат СТАНДАРДНИ бришачи Знам она што ќе ти речат од овластен, ајде комплет ново се , а тогаш не ми ни треба кола, за 3000км годишно со такси ќе одам...
Цитат: nefer на 05 Февруари 2021, 21:40:20 pmајде просто прашање...земав преклани поло 2005/6, и задниот брисач не чинеше...отвараме со другарот, работата е шпанско село... отидов во Дог Секјурити, ми смени гумичка само, извади од друг брисач се помачи и успеа... значи НЕ пасуваат обичните брисачи од бензинска..Дали може, т.е. дали некој преправил, да се вградат цели метлици од некој друго ВВ возило, постаро, па да се користат СТАНДАРДНИ бришачи Знам она што ќе ти речат од овластен, ајде комплет ново се , а тогаш не ми ни треба кола, за 3000км годишно со такси ќе одам...Гледам овде има рамо за бришач што ќе прифати нормални бришачи:https://www.karoserija.mk/zadno-ramo-so-brishach-komplet-104595/po/vw-polo-2005-4-2009-8-143419
Дечки дали може помош некој сакам да купам од алиекспрес за дијагностика на колата гранде пунто 1. 2 барем за ситни грешки да не идам на мајстор.. Може некој линк или сл за помош што треба.. Сеа имав проблем ми појави check engine ама мислев од плинот е и баталив ама дека имав проблем со парното го сменив термостатот и се избриша сама грешката. Затоа барем за вакви ситуации да се има....
@grandemiki барам и јас за да можам да си следам така, ама треба убаво да се проверува за кои возила одговара. Пример: Јас не можам да користам ELM327 V1.5 бидејќи не е за дизели постари од 2005та иако бев пред порачување. Затоа барам некој сличен производ да можам да си гледам. П.С. Мислам дека @riki_staff има MultiEcuScan што го врзува на лаптоп, па и тоа е една плус варијанта.
Цитат: grandemiki на 06 Февруари 2021, 16:47:07 pmДечки дали може помош некој сакам да купам од алиекспрес за дијагностика на колата гранде пунто 1. 2 барем за ситни грешки да не идам на мајстор.. Може некој линк или сл за помош што треба.. Сеа имав проблем ми појави check engine ама мислев од плинот е и баталив ама дека имав проблем со парното го сменив термостатот и се избриша сама грешката. Затоа барем за вакви ситуации да се има....Земи Елм 327 1.5 со Wi-Fi верзијата,ке ти брка работа.Цитат: dbl.dzo на 06 Февруари 2021, 17:05:08 pm@grandemiki барам и јас за да можам да си следам така, ама треба убаво да се проверува за кои возила одговара. Пример: Јас не можам да користам ELM327 V1.5 бидејќи не е за дизели постари од 2005та иако бев пред порачување. Затоа барам некој сличен производ да можам да си гледам. П.С. Мислам дека @riki_staff има MultiEcuScan што го врзува на лаптоп, па и тоа е една плус варијанта.Ќе си купеш МултиЕкуСкан 😁Sent from my M2007J20CG using Tapatalk
Да,јас го имам во друго пакување (пластика).Јас користам Torque,Car Scaner,има и други апликации ќе ти излезат како сугестии кога ќе напишеш некој од овие на плеј стор.(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)Sent from my M2007J20CG using Tapatalk