Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 1956246 пати)

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5856
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #9000 на: 21 Октомври 2020, 11:56:55 am »
Термостатот дали има нешто улога со 1,2 брзина на вентилаторот на ладникот?

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10138
« Одговори #9001 на: 21 Октомври 2020, 12:46:30 pm »
Мислам дека првата брзина се вклучува кога ќе уклучиш клима.

Отсутен Popovski

• Почетник
  • *
  • Пораки: 6
« Одговори #9002 на: 21 Октомври 2020, 22:44:59 pm »
Возам е90 дизел 163к. Кога го тргнав капакот од моторот имаше нафта насоберено околу дизните. Мајсторот кажа втората дизна дека диша негде и пушта гориво и ме прати на бошист во кавадарци. Сакам да прашам дали некој имал ваков проблем?

Колата убаво си работи, немам проблем со палење и слично. Но еве во кавадарци можат да ми средат дури наредна недела, па дали е лошо така да се вози за моторот/цилиндрите? Ако имал некој ваков проблем нека сподели.

Присутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14292
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #9003 на: 21 Октомври 2020, 23:12:03 pm »
I jas treba da ja "predihtovam" vtorata dizna na Mercedes e 280cdi i nikako da go storam toa,iako go imam celiot alat i delovite...
Pipava rabota e i si saka vestina.Napravi ja so pobrzo toa podobro.Jas dosta vreme odlozuvam radi nemanje vreme i nervi ama ke moram poso pocnav da osekam miris na cad koga raboti vo mesto i parnoto e pusteno.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Popovski

• Почетник
  • *
« Одговори #9004 на: 21 Октомври 2020, 23:49:09 pm »
I jas treba da ja "predihtovam" vtorata dizna na Mercedes e 280cdi i nikako da go storam toa,iako go imam celiot alat i delovite...
Pipava rabota e i si saka vestina.Napravi ja so pobrzo toa podobro.Jas dosta vreme odlozuvam radi nemanje vreme i nervi ama ke moram poso pocnav da osekam miris na cad koga raboti vo mesto i parnoto e pusteno.

И кај мене кога работи пример 30-50мин и кога застанам и дигнам хаулба има како ептен слаб чад ама мирис се осеќа, од што капки паѓаат долу на жешката цевка од ауспух, ваљда откако горе ќе се наполни тој каналит кај дизните и почне да капе надоле.

Колку би коштало одприлика таква поправка? Ајде некој со такво искуство нека објасни што како. И дали да ја возам уопште до тогаш?.

Присутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #9005 на: 22 Октомври 2020, 12:18:48 pm »
Od samiot motor i negovata toplina isparuva i mirisa,kako i da e...Jas eve ja vozam nekoe vreme taka poso nemam slobodno vreme da ja sredam,sega veke poslednite dve nedeli i nemozam od zdravstveni pricini,ali ke bidi.
Ne e nesto mnogu strasno,no e podobro da se sanira pobezo eadi sho ako ja vozis dolgo taka znae da zapeci da nemozis da ja izvadis diznata posle.
Kaj mene znam deka ke ima problemi za vadenje ama sho e tuka e.
Neznam kolku bi te kostalo toa da se sredi.

Отсутен Popovski

• Почетник
  • *
« Одговори #9006 на: 22 Октомври 2020, 17:49:58 pm »
Od samiot motor i negovata toplina isparuva i mirisa,kako i da e...Jas eve ja vozam nekoe vreme taka poso nemam slobodno vreme da ja sredam,sega veke poslednite dve nedeli i nemozam od zdravstveni pricini,ali ke bidi.
Ne e nesto mnogu strasno,no e podobro da se sanira pobezo eadi sho ako ja vozis dolgo taka znae da zapeci da nemozis da ja izvadis diznata posle.
Kaj mene znam deka ke ima problemi za vadenje ama sho e tuka e.
Neznam kolku bi te kostalo toa da se sredi.

Ти благодарам.

А инаку, дали е нормално еве откако ја паркирам негде, приметив после наредниот ден како ја поместам долу под неа ( му доаѓа негде под совозачко седиште ) има како дамка мала на земјата и мириса на гориво. Нормално е дури доле да истече или тоа е од нешто друго?

Присутен MecheTo

• Легенда
« Одговори #9007 на: 22 Октомври 2020, 18:34:52 pm »
Abe sea so znam mozno e,ne deka ne e,ama treba da se proveri da se vidi,vaka nikoj nemoze da ti kaze sigurno?

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #9008 на: 23 Октомври 2020, 12:54:02 pm »
Дали има некој вишок акумулатор за Старт/Стоп да ми позајми на неколку дена за тест?

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2608
  • Custom made interiors
« Одговори #9009 на: 24 Октомври 2020, 01:01:08 am »
Има електропроводлив лак, за да се воспостави контакт таму кај што е скинат грејачот ако е една или две лини..
Каде има таков лак?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #9010 на: 24 Октомври 2020, 09:02:52 am »
Еве овој од бугарија за 10 европски, за недела-две сигурно го имаш во сандаче:
https://www.ebay.co.uk/itm/VISBELLA-Reparaturset-Heckscheibenheizung-Defogger-Heizdraht-Leiterbahn-kupfer/173219889134?hash=item2854b5bfee:g:tMAAAOSwx2haq7e7

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен DonIvan

• Почетник
  • *
  • Пораки: 35
« Одговори #9011 на: 27 Октомври 2020, 15:52:28 pm »
Здраво друштво. Се работи за голф 5, 1.9 2005 год. Кога ја заклучувам со централно, сите врати се заклучуваат освен кај возачот и не трепкаат трепкачите при заклучување. Кога ја отклучувам си трепкаат и нема проблем. Ако ја заклучувам со клучот, сите се заклучуваат без проблем. Е сега дали некој имал ваков проблем, дали е до клучот, механизамот или нешто трето да сподели ако може. Убав ден на суте

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1789
« Одговори #9012 на: 27 Октомври 2020, 15:55:21 pm »
Вака од прва, бравата ти е расипана на возачката врата. Ако ја заклучиш со клуч на совозачката врата (доколку е можно), се заклучува возачката врата?

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7066
  • хаУс мајстор
« Одговори #9013 на: 27 Октомври 2020, 15:59:32 pm »
Би требало да е ова
https://youtu.be/Mj9mEeKWCL8
ПС: колава е со волан од десно, што значи возачката врата зафркава, да не те излаже па да мислиш дека е совозачка.

Отсутен DonIvan

• Почетник
  • *
  • Пораки: 35
« Одговори #9014 на: 27 Октомври 2020, 17:22:22 pm »
Вака од прва, бравата ти е расипана на возачката врата. Ако ја заклучиш со клуч на совозачката врата (доколку е можно), се заклучува возачката врата?

Неможе да се заклучи од совозачката страна. Изгледа дека ќе е бравата.