Автор Тема: Прашања и одговори.  (Прочитано 2240191 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44368
  • Il Moderatore
Одг: Прашања и одговори.
« Одговори #7980 на: 04 Декември 2019, 22:29:12 pm »
Nekoj da imal slicna maka ili sovet
Fiat Doblo 1.3 multijet 2013
Se pojavi sijalicka za maslo crvena i trepka,na displej change oil poraka ,promeneto maslo i filtri resetirana na kompjuter i seuste sijalickava stoi i trepka,greska dr nedava,
dali enekoj senzor ili nz nemam idea somozi da e,ako imal nekoj slicna maka neka spodeli falamu
На фиат-овите коли што имаат детекција на квалитетот на маслото, има две ресетирања, едното е сервисниот интервал другото е oil reset. Еве како изгледа во мултиекускан, независна дијагностика за возила од FCA групацијата:

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #7981 на: 05 Декември 2019, 13:29:35 pm »
dap i jas pred nekoe vreme vidov da se pojavi promena na maslo poradi pominati km,  se resetirase greskata i se vozi, ne znam dali sfarno trebalo da se smeni, voziloto ima pominato okolu 8000 km i mu svetna change oil, na dijagnostika ja smenija opcijata, zasto stavale long life, da prijavuva promena na promena na kvalitet na maslo ne na km :o

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #7982 на: 05 Декември 2019, 15:17:37 pm »
Дечки, најдобар иљач против мрзнење на кедери?

Чудно ми е што не мрзнат уствари гумените лајсни што се на вратата и на колата, туку има една подруга лајсна над самиот прозор, што се „лепи“ за металот и мрзне...

Пробав на тоа да ставам средство за нега на гумени површини, како што ставам на кедерите, ама џабе, пак ми смрзнаа задните врати.

The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6436
« Одговори #7983 на: 05 Декември 2019, 15:23:51 pm »
Медицински глицерин?

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 899
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #7984 на: 05 Декември 2019, 16:04:59 pm »
Дечки, најдобар иљач против мрзнење на кедери?

Чудно ми е што не мрзнат уствари гумените лајсни што се на вратата и на колата, туку има една подруга лајсна над самиот прозор, што се „лепи“ за металот и мрзне...

Пробав на тоа да ставам средство за нега на гумени површини, како што ставам на кедерите, ама џабе, пак ми смрзнаа задните врати.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Силиконски спреј?
K2 Sil

ПС, пази кај го прскаш. Јас си подмачкував нешто во соба и не внимавав каде ќе се разлета. Веќе три дена ми се лизга паркетот, ќе се утепам ;D

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #7985 на: 05 Декември 2019, 16:05:54 pm »
Јас само со силиконски спреј немам проблеми и на -20 лани кога беше.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20804
« Одговори #7986 на: 05 Декември 2019, 16:36:23 pm »
Не штети спрејот на гумата или на лакот / бојата?
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен 386ka

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 899
  • Am386 DX/DXL-40
« Одговори #7987 на: 05 Декември 2019, 17:16:35 pm »
Па не е на база на масло, така што не. Башка наменет е за пластични и гумени површини. :)

Отсутен LostParadise

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 62
« Одговори #7988 на: 05 Декември 2019, 19:29:38 pm »
За проблемот што не ми убрзува во 4,5та брзина испадна дека турбото има мала луфа. За таква репарација нема мајстор во Македонија, па треба да се прати во turboservis.rs во Ужице.

Ако некој знае да ми каже што би можело да е причина за страдање на турбото на 100,000км? Предложете и некој сервисер за турбо во Скопје и околината?

Отсутен DMirceski

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 200
« Одговори #7989 на: 05 Декември 2019, 19:32:06 pm »
Simo fala bratche
Good Year

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #7990 на: 05 Декември 2019, 20:45:52 pm »
За проблемот што не ми убрзува во 4,5та брзина испадна дека турбото има мала луфа. За таква репарација нема мајстор во Македонија, па треба да се прати во turboservis.rs во Ужице.

Ако некој знае да ми каже што би можело да е причина за страдање на турбото на 100,000км? Предложете и некој сервисер за турбо во Скопје и околината?

До Пнеуматик на Теодосиј Гологанов има отворено дуќан/сервис од Ужице. Појди прашај, можеби имаат турбина како твојата репарирана на лагер.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!

Отсутен LostParadise

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 62
« Одговори #7991 на: 05 Декември 2019, 21:52:23 pm »
Некој со сличен ваков проблем, турбо со мала луфта? Каде ја средивте? Дали половна или репарирање ?

Отсутен Душко96

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
« Одговори #7992 на: 05 Декември 2019, 23:59:00 pm »
Дечки ме интересира внатрешни гуми 12ки кај можам да најдам? (на старо или на ново)

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2615
« Одговори #7993 на: 06 Декември 2019, 09:06:14 am »
@Silvester Дали е истиот сервис од Ужице (turboservis.rs) или ова е нешто друго?
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Silvester

• Редовен
  • Пораки: 1885
« Одговори #7994 на: 06 Декември 2019, 09:13:16 am »
Istiot servis e, ama mislam deka e samo dukan kade imaat reparirani turbini na lager ili gi nosat tie turbinite do Uzice, da ne se zafrkavas so avtobusi i sl. Go ima navedeno i na oficijalnata strana od Uzice.
  www.malservis.mk - сѐ за твојот автомобил!