Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
Однеси ја во сервис, ова е само check engine нема врска со масло. Види и на екранот во средина кога ќе стиснеш car дали ти појавува можеби специфична грешка.
Start-stop ти работи? Обично кога имаш чек енџин а пробаш да го активираш старт-стоп ќе ти вика старт-стоп еррор.
Може и последното да има заглавено термостатот отворен и да не крева работна температура, 73/75c максимум по 40 мин возење право и успон, јас сум баш утре за таа мака на сервис(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)
Цитат: vladic3110 на 21 Ноември 2018, 10:55:52 amМоже и последното да има заглавено термостатот отворен и да не крева работна температура, 73/75c максимум по 40 мин возење право и успон, јас сум баш утре за таа мака на сервис(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)е да, има логика и ова што го кажуваш затоа што голфот на таткоми со зафатнина од 1.9 крева работна температура за нецели 10 минути за разлика на овој со 1.6 мотор на кој му треба многу повеќе време за да достигне оптимална работна температура...Закажав термин за утре на контрола па ќе споделам информација