Денес малку ме разочара Фиато,се нормално си одеше и у Струмица на бензиска застанувам,гасам колата и целата кола затресе,онака зачудено прв пат во овие 3 месеци шо ја имам,бев до бензика палам колата и тргнувам почна да сецка и снагата ја изгуби скрос,си викам Дпф го еба ежо,ја повозив кратко и после 2 пати палење/гасење си дојде во нормала,одма најдов контакт за Дпф во Струмица,човекот стварно испадна фер,ми направи комплетна дијагностика на Дпф (досега има направено 6 регенерации со вкупно времетраење од околу 11 минути,моментално Дпф-то беше на 23%)провери,егр,турбо,дизни (едната дизна малку отстапуваше,покажуваше 1.5)
Се беше Ок по дијагностика и си примаше колата,некако се фативме за муабет за колите и некако најдовме заеднички јазик,човекот е стварно фер и си ја гледа стрикно работата и коректно дава совети,работи со репарирање на турбини,одстранување на Дпф,исклучување егр,чипување.....за дијагностика не ми наплати ништо.(кој е заентересиран може да пишам контакт)
Е сега кој би можел да биде проблемот шо така мо направи колата,јас некако сумлам воздух во нафтата,кога направив голем сервис овој го извади филтерот за нафта потоа кога го монтираше не испушти воздух,втора варијанта "лоша нафта".
Некое трето мислење?
Sent from my Lenovo K33a48 using Tapatalk